Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Benim macro olarak en beğendiklerim bu son ikisi idi arkadaşlar.Inşaallah hava açar da size daha iyi kareler yollayabilirim.
Saygılarımla
ahmed abi bu fotoğraflar almış gitmiş yürümüş.söyliycek laf bulamıyorum valla
Ahmed gerek manzaralar ve gerekse diğer fotoğraflar hakkatten büyüleyici.Şu çekirgenin sarı lacivertlisini bulmadan gelme emi?
İronsailor ben lensi tekrar tekrar denedin. Rakamlarda isen F -- çıkıyor A'ya geldiğimde normale dönüyor.Senin A geçisinde bir sorun mu var acaba?
1 haftadır yoktum.şu an tekirdağ'da tatildeyim.forumu bir çırpıda okudum.yeni k10d sahiplerine seçimlerinden dolayı tebriklrimi sunuyor ve hayırlı olsun diyorum.oldukça yavaş bir bilgisayardan net'e girdiğim için raw editörü kurmadım.
makineden jpeg yaptığım birkaç foto
tekirdağ iskelesi..
as
vallahi şehir fotoğraflarını (özellikle açı seçimin yönünden) kıskanıyorum. üstadım biraz tüyo ver şöyle yapın böyle yapın diye. İmrenerek izliyorum.
realfriend
insan manzaları fotoların birbirinden güzel. Orada kuzu ne arıyordu onu merak ettim.
amati,
Harika işler çıkarıyorsun gene. Tebrikler.
Amati
Konuşturmuşsun yine
İronsailor özelden mesaj gönderdim.
Yiğitgüç Martıları içtimaya almışsın.Hizaya geeeeeeellll.Yalnız dirsek teması hizayı bozan bir iki martı var onlara biraz şınav çektirmek lazım Çok güzel kare eline sağlık.
#camoka' tarafından 18.07.2007 01:24:37 tarihinde düzenlendi.
#camoka' tarafından 18.07.2007 01:25:41 tarihinde düzenlendi.
#camoka' tarafından 18.07.2007 01:27:32 tarihinde düzenlendi.
#camoka' tarafından 18.07.2007 01:28:10 tarihinde düzenlendi.
Ahmed fotoğraflar çok güzel.Kötü havaya senin açından üzüldüm.Bende Ağustos başında 1 hafta 10 günlük bir Karadeniz turu düşünüyordum ama hava şartları böyle devam ederse çoluk çocuk tatil burnumuzdan gelir diye korktum.
foxfo teşekkür ederim.Bu tarz çekimler benim ilk filmli makinamı elime aldığımdan (yaklaşık 27 sene önce) beri çekmeyi sevdiğim kareler.Filmli makinalarda aman poz ziyan olmasın diye 3 düşünüp bir çekme alışkanlığı yapı ve ışık uyumuna dikkat etmeyi öğretiyor.
İzmirde arasıra foto turuna çıktığımızda farkettiğim şey yeni makina almış arkadaşların dijitalin getirdiği özgürlük yüzünden gözlerine ilişen her kareyi hemen bulundukları yerden çekmeleri.Aslında fotoğrafı çekmeden önce fotoğrafı çekilecek yapı etrafında küçük bir tur ile en iyi açı,en iyi ışık ve gökyüzünün rengi ile en iyi kontrastı doğru diyafram ayarı ile çok kolay seçebilirler.Bu özelliği çekimlerde yanımda bulunan arkadaşlara elimden geldiğince göstermeye çalışıyorum.
Aslında bu tür grup çalışmaları çok faydalı şeyler.Grup içinde herkesin çevreye farklı bakış açısı çekim sırasında sorulan sorulara verilen cevaplar tüm grup için çok faydalı oluyor.
An fotoğrafı dışında çekim öncesi bir kaç dakika düşünüp değerlendirme yaparak çok iyi fotoğraflar çekilebilir.
O yüzden deklanşöre basmadan önce biraz sabırlı olmak gerekiyor.
bu arada herkes çok iyi fotograflar yollamış..
edirne enez sahili gün batımı aaaahh 300mm lik bir objektifim olaydı..
jpeg den crop yaptım şu an kullandığım monitör çok kötü o yüzden kaliteden ne kadar ödün verdiğimi bilmiyorum..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
014330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
024124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk