netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

onixon onlar 1.5 crop factor isin icine girdiginde 180 derece olmuyor, ama 8mm cok iyiymis. benim zenitar 16mm gelse de kurcalasam diyorum, kendisi neredeyse en heyecanla bekledigim sey oldu.

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:46 - İp: 88.***.**5.109
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

puspus,süper kareler kardeşim eline sağlık.Pozlamayı zaten belirtmiş arkadaşlar.Çekmeye devam.Çok iyi olacak.

onixon o teller bize de kafayı yedirdi vallahi haklısın.

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:01 - İp: 88.***.**2.43
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

wedath merhaba, hiçte konu dışı değil. Zira burası bunları konuşup paylaşacağımız bir forum.

Serkan'ın da bahsettiği gibi makinenin menüsüne girip custom settings bölümünden en aşağıdan üçüncü kısım olan "using aperture" ring kısmını "2 konumuna (permitted)" getiriyorsun. Sonra makinenin kapatıp açman yeterli. Makineyi açtığında (şayet Mf lensin takılıysa) sana kaç mm olduğunu soracaktır. Titreşim önleme özelliğini kullanabilmen için. Seninki zoom lens olduğu için istersen ortalama bir sayı girebilirsin. Benim ki sabit olduğu için 50 mm giriyorum.

Ayar kadranını M moduna getiriyorsun, pozometrenin doğru pozlaması için makineyi konuya doğru tutup açma kapatma anahtarının yanındaki küçük yeşil düğmeye basıyorsun bu düğmeye bastığında makine perdeyi açıp kapatıyor ve böylece sensörün üzerine düşen ışık miktarı hesaplanıp senin diyaframı hangi değere getirdiğin anlaşılıyor ve pozlama zamanı vizörde görünüyor. Sonra elle netlemeni yapıyorsun, netlemeyi yaptığında vizörde mf ışığı yanıyor ve sinyal veriyor.Daha sonrasında shutter'a basıp çekiyorsun.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eksik kalan kısım olduysa diğer arkadaşlar da tamamlarlar...

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:07 - İp: 85.***.**8.70
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yaw bu ara güldüğüm bir nokta var.

Aydında'ki showdan sora k10d'nin adı Hint Horozuna çıkmış :D:D:D

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:24 - İp: 88.***.**0.167
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan konunun üstüne şunları ekleyeyim bari

teller parmaklıklar, bayağı bir crop

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:44 - İp: 85.***.**8.70
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:51 - İp: 88.***.**0.167
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Realfriend, çok teşekkür ederim güzel ve ayrıntılı açıklaman için.İlk başta onixon'un dediği ayarı yapıp çekmeye başladıktan sonra senin söylediklerini den yapınca daha iyi sonuçlar almaya başladım.Şuan deneme çekimleri yapmakla meşgulüm. Bir süre sonra artık bend eburadan fotolarımı paylaşmaya başlayacağım.Bu güzel paylaşım ortamı dilerim hep böyle devam eder.

Tarih: 25 Haziran 2007, 22:09 - İp: 88.***.**8.159
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar yine döktürmüşsünüz. Çok güzel fotoğraflar.
Yiğitgüç, o motionblur efektli fotoğraf çok ilgimi çekti. Denemek lazım değişik enstantenelerle çok ilginç şeyler çıkabilir.

Tarih: 25 Haziran 2007, 22:09 - İp: 88.***.**3.216
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

wedath senin adına sevindim . Okunma oranına bakarsan daha sonra nasıl olacağını da tahmin edebilirsin

Tarih: 25 Haziran 2007, 22:13 - İp: 85.***.**8.70
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan Aydın da geçen hafta 1 stüdyo ile Marmariste 2 otel fotoğrafçısı daha D200 ,24-85 Nikon optiklerini satıp
K10D 18-55 kit aldılar. Bu civarda ikinci elde en uygun ve en çok bulunan makina D200.

Dediğin gibi burada stüdyolar arasında horoz döğüşü var. Dayağı yiyen elindekini satıp sıvayıp Hint horozu pardon K10D alıyor.

İyide bu Hint horozu lafını sen nerden duydun. Bu deyim Marmaris,Bodrum,Aydın,Kuşadası civarında stüdyocuların (stüdyosunda K10D kullananlar) ve otel fotoğrafçılarının kullandığı bir kelime idi ,İstanbula kadar gittimi.

#as' tarafından 25.06.2007 23:00:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Haziran 2007, 22:17 - İp: 88.***.**7.216