netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sedatcım,ters ışığı ben de çok beyendim.Silüet e iyi bir örnek olmuş.Elelrine sağlık.

Tarih: 25 Haziran 2007, 10:23 - İp: 81.***.**8.226
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Ahmed
Gözüne, emeğine sağlık çok güzel kareler çıkarmışsın.
Yusufcuklar, geniş açılar hepsi çok güzel.
Geniş açıyıda hakkıyla kullanmışsın
özellikle atlı karen tam örneklik olmuş,
bu başlık geniş açı karesi olarak fakir kalıyor biraz...

onixon, realfriend, sedat güzel kareler.

Tarih: 25 Haziran 2007, 12:55 - İp: 85.***.**1.62
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

realfriend ime bariss ahmet abi. çok teşekkürler sağolun..

arkadaşlar elinde 50-200 olup da satmak isteyen var mı? eğer varsa benimle özelden iletişime geçebilir mi?

Tarih: 25 Haziran 2007, 14:05 - İp: 88.***.**5.148
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

İlhan abi teşekkür ederim.

Tarih: 25 Haziran 2007, 14:59 - İp: 212.***.**7.114
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Tatilde olduğum için uzun sure siteye girememiştim geldikten sonraki hafta da işlerim o kadar yogundu ki anca sitedeki msjları bitirip kendi fotograflarımın da bazılarını duzenleyebildim. Fark ettimki bu site bende hastalık olmus. Neyse, yeni makine alan arkadaşlara hayırlı olsun. Bu arada yiğitgüç, ime, sedat, puspus, onixon, endorf, ahmet, As gerçekten harika fotograflar yuklemişşiniz. Adını unutup yazamadıklarım alınmasınlar butun fotograflar cok güzeldi. Simdi geri dönüpte 30 sayfaya tekrar bakmak cok zor unuttuğum isimler için. Tam 100 mm macro da karar kılmıştım, Ahmet, yeni lensi ile çektiği müthiş makrolarla yine kafamı karıstırdı. Güle güle kullan. Darısı bizlerin başına artık.

Kusura bakmayın ben durup durup birden yüklüyorum çok fazla vakit bulamıyorum bu işler için.Fotografların hepsi kit lenslerle çekildi çoğunda polarize filtre kullanıldı.

biliyorum abarttım ama merak etmeyin uzun bir süre fotograf yüklemem artık.iyi Günler.

Tarih: 25 Haziran 2007, 15:25 - İp: 212.***.**2.44
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor,merhaba.Ne yalan söyliyim kıskandım Malta fotoğrafa merak sarmadan önce gördüğüm biryer ve özellikle MDINA inanılmaz biryer ve aklımda hep oraya tekrar sadece fotoğraf için gitmek vardı.Sen yapmışsın çok da güzel olmuş eline sağlık.
Güzel sözlerin için de ayrıca teşekkürler ama inan bana dfa 100mm macro da çok iyi bir lens.Aslında hafifliğini ve otofokusu nu aramıyor değilim.Ama özellikle hafifliğini

Tarih: 25 Haziran 2007, 15:51 - İp: 81.***.**8.226
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

ilhan abicim teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.Ya haklısın geniş açı örnekleri göremiyoruz burada pek.Aslında hepimizde ciddi bir keskinlik netlik takıntısı olduğunu farkettim.Hepimizin makroya bu kadar meraklanmasının bir sebebi de bu.Geniş açı lnsler bırak keskinliği bağzı değerlerde ve diyhaframlarda olmayanı var gibi ya da olanı yok gibi gösterdiğinden elinde geniş açı lensleri olan arkadaşlar bile ben dahil kaldırıp koyuyoruz çantanın bir kenarına.Halbuki gerçekten çok yaratıcı ve keyifli işler yapılabilir bunlarla.Ama abi bu pazar yusufçukla yaşadığım diyalogdan sonra bir kez daha anladım ki sen vizörden bakarken biri de sana bakıyorsa o duydu inanılmaz birşey.Hele o hayvanın ürkek bakışları ile göz göze gelmek acayip keyifli bir iş.Ama bu bakışı yakalamak için adamı süründürüyorlar o ayrı

Saygılarımla.

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:04 - İp: 81.***.**8.226
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

hafta oldukça güzel başladı güzel kareleriniz ile, demek ki bu yaz da epey sıcak gececek güzel kareler ile...

Zaten sitenin klasikleri oluştu onlar bizi her karede MEST ediyorlar...

Ironsailor da güzel kareler ile sağolsun bize maltada güzel bir tatil yaşattı...

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:08 - İp: 85.***.**5.89
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor harika fotoğraflar.1,2,4. fotolar daha bi güzel eline sağlık

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:29 - İp: 195.***.**8.122
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

ironsailor çok başarılı fotolar bakarken biraz makinemle oynayım dedim zoom halkasını çevirerek deklanşöre bastım böyle birşey çıktı karşıma kusura bakma bide ilginç doğal çerçeve oldu..

ps yoktur.. 1/15 f:5.6 iso:100

Tarih: 25 Haziran 2007, 17:56 - İp: 88.***.**1.128