netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili Komutan, 50-200'ün tadı da daha bir başka;
sevgili foxfo ime'nin programı gerçekten işime yarayacak gibi görünüyor. Hyperfokal mesafeleri merak eder dururdum. Tavan arasında Palm Vx cihazımı da bulursam artık bir fotoğrafı 1 saat düşünüp hesap kitap yaparak çekerim. Bu arada gerçekten üzücü bir şey fark ettim, aceleci kişiliğimden herhalde, yangından mal kaçırır gibi çok hızla çekiyorum. Biraz daha ağırdan alıp kadraja, ışığa, arka plana, makinamın ayarlarına bakmayı deneyeceğim bundan sonra çekeceğim ilk fotoğrafta. Belki de işin başı tripod ile çekme terbiyesi edinmek. Acele çekilen fotoğraflarda manken, konu yada obje ne ise ona ve sonra da fotoğrafa bakacaklara saygısızlık ettiğimi hissettim şu an (umarım çabuk geçer!)

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:18 - İp: 88.***.**0.60
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Ben bir günde gezi bile olsa toplam 4-5 kare filan çekerim.Çok sağlam malzame varsada :D (farklı farklı) o zaman artar sayı.

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:23 - İp: 88.***.**7.71
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon, bu karların tamamı erimeden hemen önceki haliydi, kışın birlikte çekeriz bu tarafları. benim evden görünüyor, yağdığı ilk gün haber veririm, yapalım o ışık oyunlarını. Yada senin gibi gençler kayar, benim gibi sakatlanmaktan korkan ihtiyarlar çeker...
Hatalarımdan birini buldum galiba sayende Serkan: 2 saat dolmadan 4GB kartı dolduruyorum.

#hamsikoy' tarafından 23.06.2007 13:33:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:29 - İp: 88.***.**0.60
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

onixon haklısın.
Daha dün akşam düşünüyordum 80gb yakın foto çekmişim raw+jpeg. Silsen bir dert silmesen bir dert.CD/DVD'ye yazsan ayrı bir dert.

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:52 - İp: 85.***.**0.194
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

foxfo abi bir şey soracağım. Fotoğrafların için elde çekim demişsin, içinde 1,5 sn'ye de var, 6 sn'ye de bunu nasıl yapabiliyorsun? Ben de böyle uzun pozlamak isterim.

Sedat ilk fotoğrafın mükemmel.

Hamsiköy teleferikli fotoğraftaki derinlik hissi çok güzel abi, biz niye yeni görüyoruz?

Ayrıca 2 saatte 4 gb kartı nasıl dolduruyorsun?

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:55 - İp: 88.***.**7.188
onixon
onixon (üye)

Makinemiz bize bazı konularda çok rahat ettirmekte.Onları kullanmak avantajımıza.

Çekilen kare üzerindeki black,dark area gösterimi,gibi

Çektiniz bir kareyi AV modda diyelim,

karanlık veya aydınlık çıktı,aynı modda kalmak yerine.

Şak alın M ye direk istediğiniz değerde kısın , yada açın.Burda perde hızı arttırmak avantajdır elde çekimde,diyafram yerine çekilen kareyi ayın f değerinde daha hızlı bir perde ile çekin.Tersi durumda siz karar verin.Canınız aynı değerlerde iso arttırımıda isteyebilir. :D

uğraşmadan Rahat edersiniz.

Hareketli nesnelerde spor org. vb. olacağı zaman özelden çekim taktiklerini veririm.Sonuca ulaşmak dahada kolay olur.

#onixon' tarafından 23.06.2007 14:15:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Haziran 2007, 13:59 - İp: 88.***.**7.71
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

yani tabiki konuyura,kadraja, ışıda dikkat etmeden çekmemek lazım. ama bol bol fotoğraf çekmenin de kimseye zararı olmaz. hatta çok faydası olduğunu düşünüuorum. sonuçta bu makineler dijital aletler ve 2-3 yıl sonra hiç para etmeyecekler. en az 50.000 kare perde ömürleri olan bu makineleri öyle 5.000-10.000 kare kullanıp sonra çöpe yada dolaba kaldırmak da bence makinelere ve paraya yazık etmek olur.
eğer imkan varsa bol bol çekmek lazım fotoğraf.

Tarih: 23 Haziran 2007, 14:01 - İp: 85.***.**6.121
onixon
onixon (üye)

5-6 yıl kullanırım :D hihi ,yeni çıkanların çokçok fzla şeygetirmesi lazım .İmaj kalitesi olarak.

Ben daha pentax ist* ile çekilen fotolarA K10D ile yetişiyim sora düşünürüm ::D:D:D:

Tarih: 23 Haziran 2007, 14:20 - İp: 88.***.**7.71
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili realfriend, ben de yeni gördüm, Lightroom'da 10-20 lensle çekilmiş imajları ararken.

Tarih: 23 Haziran 2007, 14:24 - İp: 88.***.**0.60
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

realfriend,
onixon'un dediği gibi ben genel de M modunda çekiyorum.Diğer modlara tam alışamadım.

Derin nefes, mümkünse bir yere dayanmak veya oturmak, nefesi tutmak vs.Tabi ilk seferinde de olmuyor en az 7-8 çekimden bir tanesi net çıkıyor.

onixon,
Vereceğin taktiklerin herkesin işine yarayacağına eminim. Bekleriz

Tarih: 23 Haziran 2007, 14:36 - İp: 85.***.**0.194