netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

uzun zamandır buraya giriş yapmadığımı farkettim. biraz tuz ekeyim dedim.

tamron 18-250, 230 mm, 1/500, F6.3, ISO 100

tamron 18-250, 130 mm, 1/750, F5.6, ISO 100

tamron 18-250, 250 mm, 1/500, f6.3, ISO 100

Tarih: 21 Ekim 2009, 14:41 - İp: 81.***.**7.150
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 21 Ekim 2009, 23:57 - İp: 88.***.**7.162
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ahmed, Kadir yeni ekipmanlar hayırlı olsun.
Kadir fotoğraflar baya güzel moralini niye bozdun anlamadım.
Erol Kaptan özletiyorsun kendini
Sinan kurabiyeler, Last Hope ninja

Kayaköy Fethiye

Tarih: 22 Ekim 2009, 14:54 - İp: 85.***.**4.248
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Tarih: 22 Ekim 2009, 14:58 - İp: 85.***.**4.248
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih abi tarihi eserlerdeki dinamik aralık büyüleyici .Çok doğru pozlamalar abicim eline sağlık

Abi bu kayaköyün çalgıcıları çok meşhur diyorlar doğru mu?

Tarih: 22 Ekim 2009, 15:37 - İp: 81.***.**8.226
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kaptan fotolar şahane..k7 fotosu daha çok görmek istiyoruz.
pentax başlıklı bir topikte,canon nikon fotosu ortalaması çok yükseldiği için ben pentax fotosu istedim.
zaten serkan artık fotografı bıraktı galiba ,hiç bir şey eklemiyor..

last hope,güzel konu mankenleri bulmuşsun kendine..

sevgili amati,sistem değiştirince foto tarzıda değişti sanki.yada alıştığımız amati renk tonlarını arıyor gözlerim.
sizde böyle düşündünüz mü hiç ?

fatih abi,fotolar şahane,kayaköydeki fotolar tam benim istediğim gibi.karenin her yerinde ışık,detay,dinamik aralık süper..
Ah D700 Ahhh

ekipman ile ilgili kesinlikle sorun yok.
400 mm ile sanki uzakları çok yakın edecekmişim hissine fazla kapılmışım..

Tarih: 22 Ekim 2009, 16:03 - İp: 85.***.**9.67
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir haklısın.Tam bir sistem adaptasyon süreci yaşıyorum.Lensler alıyor satıyor,dostlardan denemek için alıyor ve sitemi oturtmaya çalışıyorum.Henüz bu sistemle hala fotoğraf çekmedim.Deneme yapıp duruyorum ama 29 ekimde yedi göllerdeyim ve bakalım nelerle döneceğim

Tarih: 22 Ekim 2009, 16:47 - İp: 81.***.**8.226
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, Kadir, Fatih abi teşekkürler. Pek fazla zaman ayıramıyorum o yüzden fazla birşeyde yok yükleyecek.

Last hope güzel manken,Arka fondaki modern görüntü ve kalabalıktan sıyrılınca 2.kare güzel olmuş.

Ahmed, Fatih abi sizin FF ler kıskandırıyor.

Benim 18-55 i K10 gövde ile birlikte elimden cıkardığımıdan beri lens arayışı içindeyim. Bu aralık için FF bir lens düşündüm belki bir gün Pentax da FF bir gövde çıkarır umuduyla. En iyi alternatif olarak 28-75 Tamron 2.8 ve 24-70 Sigma 2.8 var. Açısı nedeniyle gönlüm sigma da yana. Bir fikri olan varmı.

Tarih: 22 Ekim 2009, 22:10 - İp: 88.***.**7.211
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kaptan,pentax ff çıkarır mı sizce
diğer markalar kaç model çıkardı halen pentax ta en ufak hareketlenme yok..
k7 yi bile aylarca gizem yaparak çıkardılar..
çok geride kaldı bu piyasada..
sony bile 2 ff çıkardı bu süreçte..

Tarih: 22 Ekim 2009, 22:27 - İp: 85.***.**9.157
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Erol Abi ben iki objektifide kullandım,
Tamron 67mm filtre çapı hafifliği 28-75 arasındaki dengeli imaj kalitesi ile iyi ama bu objektif çok fazla backfokus problemi yaratıyor bir taneside Tayfunun'du Almanyada kalibre ettirmişti.
Sigma 82mm filtre çapı 24mm 2.8 de soft fotoğraf üreten oldukça ağır bir objektif. Sigma bu objektifi yenidne elden geçirdi boyutları daha makul hale geldi ağırlık aynı gibi gene optikleri de elden geçti ve hsm motoru ekledi bu hali ile fiyatı 700$ civarlarındaydı yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Kanaatim ve benimde açıkçası aklımda olan daha uygun olduğum zaman yeni Sigma 24-70 den yani hsm olanından edinmek.

#esisman' tarafından 23.10.2009 00:19:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ekim 2009, 00:10 - İp: 85.***.**5.93