Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatih ne demek zaten sen gelmezssen bu gezi olmaz.
Recep şimdilik fikir cimnastiği yapıyoruz. Şu anda İstanbul'da tek 4x4'ümüz var. Sayı artarsa ona göre belki 4x4 araç kiralayacağız. Benim görüşüm. Her halikarda Çanakkalede fotograf bölgelerine gitmek için 4x4 araçlara ihtiyacımız olacak. Otobüstü, biletti vs uğraşmak yerine aracı İstanbul'dan kiralayıp hem gider geliriz hem de arazideki seyahatimizi yaparız.
Cuma'dan gidersek 3 günlük kiralama yapmamız gerekiyor. Gerekirse yaparız tabi. Avis'in iki gün kiralayana 3. gün bedava kampanyası var. Belki ondan yararlanırız.
Bütün bunlar Uğur ile yapacağımız planlama toplantısında netleşecek. Fuara beraber gider Uğur'u standında ziyaret ederiz hem de gezi planını yaparız.
Geziye katılacaklar (Şimdilik)
1) Camoka (2 kişi)
2) Foxfo
3) Real friend
4) Onixon
5) Puspus (2 kişi ?)
6) Kadir (İzmir'den) 7-8 kişi olduk bile.
Katılmak isteyenler Uğur ile yapacağımız görüşmeye kadar niyetlerini bildirirlerse planlama açısından iyi olur.
K20D Titanium Limited Edition (1000 adet ile sınırlı) olarak üretilen Limited serisi duyuruldu.
>>> http://www.pentax.jp/japan/imaging/digital/slr/k20d/feature.html
Teşekkürler Selahattin abi.
Ben hazır kıta bekliyorum. Gelince görüşürüz de ayrıca.
oo fatih abi de geliyor..
Muhabbet güzel olacak..
Erdemm sen de gelirsen beraber otobüs ile gideriz.
Topik arkadaşlarımız ile kaynaşmak için fırsat,muhabbet güzel oluyor..
Herkese merhabalar fotografik açıdan kısır bi döngüye girdiğim bu aralar üretken olmaya çalışan yanım biraz köreldi havalar düzelsin birşeyler var kafamda, kısmet.
Recep abi martılar ve mavi yeşil kareleri çok güzel ellerine sağlık.
Çelik portreler harkulade tam hi-key lik
Selahattin Abinin önderliğinde düzenlenen geziye katılmayı çok isterdim ama bu kısa vadede pek mümkün gözükmüyor. Umarım gezi en güzel şekilde değerlendirilir ve enfes karelerle geri dönersiniz.
Asıl Bomba Pentax'ın filmli dönemin efsane orta format makinesi 645'i Dijital ve 18.6 megapixel olarak fuarda tanıtıyor olması. Bundan 8-9 ay önce Pentax 645 modelini geliştirmekten vazgeçtiğini duyurmuştu. Söylenene değil söylenmeyene bakın. Yakında FF de yoldadır.
Kadir abi, katılmayı çok isterdim ancak 12 nisanda askerim, gelince inşallah ..
Hepinizi iyi yolculuklar, kazasız belasız çok guzel karelerle gelinir umarım
Özellikle Bayramiç ilçesinde şelaleri ve doğal guzellikleriyle tavsiye ederim,,
1-2 kare paylaşayım..
Askere mi gidiyorsun?Sana şimdiden hayırlı teskereler.
sigmas 17-70 i satmayı düşünüyorsan talibim..
Az önce Çanakkaleden Uğur ile konuştum. Kar, kardelenler ve şelaleler için bu mevsimin çok iyi olduğunu söyledi. Tabiatın uyanması, çiçek, böcek için de Mayıs ayı uygunmuş. Ben de Mayısta da geliriz dedim.
En uygun güzergahın Yenikapı'dan Bandırma'ya feribot (Saat 18.30 da kalkıyormuş) Oradan da 1,5- 2 saaat sonra Çanakkale'ye ulaşmak en mantıklı gidiş gibi görünüyor. Hem fazla yorulmayız hem de kısa sürede ulaşırız.
Uğur Çanakkale Seramik Fabrikasının sosyal tesislerinde oldukça ucuza konaklama sağlayacak (Geceliği 20-25 tl)
Yolların kötü olmadığını biraz yüksek binek araçlarıyla da gidilebileceğini söyledi.
Arkadaşlar iş ciddiye binmiştir. Meteorolojik şartlar uygun olursa 10 Nisan Cuma akşamı 18. 30 'da Yenikapı-Bandırma-Çanakkale rotasını izleyerek Kaz Dağlarına Sefer-i Humayuna çıkıyoruz. 2 gece konaklamalı gidiyoruz.
Bayramiç, Evciler ve Kaz Dağlarının Edremit Körfezi'ne bakan yamaçlarında fotograflayacağız.
Açılışı yapalım devamı gelir. Vize sorunu olanların ikna için epey vakitleri var. İleride vize sorunu yaşamam diyen arkadaşlar için de ilk deneme olsun.
#camoka' tarafından 26.03.2009 15:47:34 tarihinde düzenlendi.
Selahattin abi benim arkadaş yamuk çiziyor gibi, şu an içn gelmiyorum diyor ama bu hafta içinde iknaya uğraşacağım. Ama ben kesin ekipteyim.
Önceden de dediğim gibi bir araç ayarlamaya çalışırım da normal binek araç olur.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
019306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk