Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
lens için auto diyor ama ben elektronik kontaktları göremedim üstünde
Auto yazması AutoFocus yazması ile aynı anlama gelmiyor.
Pentax Access P-MC 35-70mm f/ 2.5-3.5 MACRO Zoom
bu nasıl bişi benim macro ihtiyacımı karşılar mı dersiniz.,
öle ahım şahım birşey istemiyorum ben sadece macroda çeken bişiler olsun elimde evin içinde böle ilginç ilginç metaller felan çekerim puslu havalarda. fiyatıda uygun gibi dyafram değeride güzel . bir bilginiz var mı yaw
sevgili petronius, denediğim manual zoom lenslerin hiçbiri keskin görüntü vermiyordu. Manual bir sabit lens alıp extension tube ile macroya çevirmek daha başarılı olabilir kanaatindeyim.
sevgili sdtyrdkn, özeldeki sorularına cevap verdim.
bu saatten sora manuelle uğraşmak zor.Kullanamıyorum artık nedense :S
Zor olduğu doğru, odaklaması ayrı dert, ışık ayarı tutturmak ayrı dert. Ama bir o kadar da zevkli... diğer taraftan fotoğraf çekmeyi ve fotoğraf makinasının çalışma prensiplerini uygulamalı öğretmesi açısından yeni fotoğrafçılara çok şey öğretiyor. SLR kullanmaya K10D ile başlayan herkese hararetle tavsiye ederim bir manual lens edinmeyi. Tabi ki bu heves fazla sürmez, tembelliğe kolay alışılıyor, AF lenslere alışınca manualleri elinize almayacaksınız.
İşin kolaylığa kaçılan tembellik kısmıda var: Odaklandığında vizörde kırmızı ışık ve bip sesi uyarıyor. AF-S odaklama olmamışsa çekmeye izin vermiyor, bundan şöyle de yararlanılabiliyor: deklanşöre basılı tutarken odaklıyorsunuz ileri geri... olduğunda otomatik olarak çekiyor.
Pozlama tembelliği: "pozlama parantez" düğmesine basarken tekerleği çevirip 5'e ayarlıyorsunuz. Deklanşöre basmadan önce yanındaki yeşil düğmeye basınca kafasına göre bir pozlama ayarı yapıyor. Arka arkaya beş tane değişik pozda çekince bir tanesi tam doğru oluyor mutlaka.
Auto dedigi PKA mount olabilir, yani diyafram bilgisini makineye gonderiyor olabilir. ya da olmayabilir tamamen sallama olabilir.
Ama fiyat iyi, benim PK mount (A yok, F degeri olarak "--" gosteriyor) pentax 50mm 1.7 de yaklasik ayni fiyata geldi (tabi ingiltere ebay'den aldim ben)
petronius
Pentax Access P-MC 35-70mm f/ 2.5-3.5 MACRO Zoom
bu nasıl bişi benim macro ihtiyacımı karşılar mı dersiniz.,
Bu lens K10D'ye olmuyor.Ben aldım ve iade etmek durumunda kaldım. Diyafram ayar mandalının önündeki metal kısmın (adı ve ne işe yaradığını bilmiyorum) boyu uzun olduğu için olmuyor.
her lens uymuyo evet yoksa çok güzel bir vivitar geniş açı prime bulmuştum,çıkıntısı çok geldi :D ,kestirsem olurdu gerçide ,üşengeçim
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
028806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk