Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
bigwolfied
merhaba arkadaşlar bu forumu yaklaşık 4 aydır okumaya çalışıyorum yarısındn fazlasını okudum emeği geçen ve bilgi veren herkese teşekkür ediorum. bende k10d almaya karar verdim. yakında aranıza benide kabul edersiniz umarım. çünkü sizlerden öğreniceğim çok şey olduğuna inanıyorum.
bu arada aldığım bir duyumuda paylaşmak istiyorum pentax'ın türkiye distribütörü sanırım beyazteknoloji oluyor. böyle bişey duyan varmı sitelerinden duyurulmadı. salı günü hayyam çarşısına gittiğimde aydınlarda çalışan beyamcam böyle söyledi birazcık araştırdım ve ay sonunda ürünleri getirticekleri haberini aldım.
Serkan' cım,
4. Lebvent in arka sokaklarından biri olan Dubai Sokak taki çekimlerin birer harika.
Niye bize de böyle bir sokak olduğunu söylemedin.
Burj-El-Arab senin gözünden daha bir güzel görünmüş. Kalyon fotoğrafları ise benim beceremediğim güzellikte..
Sevgili Kadir,
topiğin mihmandarlığını (sözlük anlamı yetersiz kalabilir, liderliğini ) üstlenmiş olmandan mutlulk duydum, Sağolasın. fotoğraflarının her biri bir öncekinden daha güzel. Bana da alkışlamak düşer sadece..
Sevgili Recep,
Hiç şaşırmadığım (senden zaten beklediğm için) güzellikte fotğrafların için (hem rally hem de son fotğraflar)
Aydemir s994 deki (açıklamana bakmakszın) elektrik direğine yuvalanmış güvercin ailesi mükemmel bir kompozisyon olmuş.
Şimdilik bakabildiğim kadarıyla yorum yaptım. İnşallah diğer fotoğrafları da inceledikçe yoroumda bulunacağım, haddim olmayarak.
Yine haddimi aşarak şunu belirtmek isterim ki ; genelde USM yi giderrek biraz abartmışız gibi. Haddinden fazla USM, fotroğrafa keskinl,k yerine suni lik (yeni jenerasyon için meal: yapaylık) verdiğini aklımızdan çıkarmamak lazım. Hatta her fotoğrafın illaki jilet keskinliğinde olması da gerekmez bildiğiniz üzere. Elimiz titremediği beya tripod kullandığmz sürece keskinliği belirleyen lenstir, kullanıcı veya makina değil.
homer084 hoşgeldin. Kabul ne demek, zenginliğmiz olursun. Sevgiler.
#erex' tarafından 23.05.2008 01:00:25 tarihinde düzenlendi.
Ulyses, hoşgeldin kardeşim. Hakikaten gidişin dün gibi zaman nekadar hızlı geçiyor. Bu tabi zamanı nasıl geçirdiğinle ilişkili olsa gerek.
yeni katılan arkadaşlarada hoşgeldin diyorum.
Site gerçekten çok yavaşladı. Bir şey yazmaya yada yüklemeye pek fırsatım olmadı. Ama sizin güzel fotograflarınızı sürekli takip ettim. Bunda sonra umarım daha çok zamanım olur.
19 Mayısta bir kaçamak yapıp Kiev i gezdik ailece. İzlenimlerimi yavaş yavaş yüklerim.
Makinesi sürekli backfocus yapan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Doğal güzellikleri!! bol olan bir ülke.
10-20 kareleri
Sevgili Ironsailor, nefis fotoğraflar.. ellerine sağlık, iyi ki gitmişsiniz, sayende görmüş olduk.
Sizlerin fotoğraflarının üzerine fotoğraf yüklemek çok zor oluyor gerçekten.
Affınıza sığınarak bir kaç kare de ben den.
Emirgan Korusundan:
Sigma 18-50
Bir iki macro denemesi.
Tamron 90mm+1.7 TC
Sanal gerçeklik :
Arka plana Gauisssian blur uygulandı.
İki Macro denemesi
Tamron 90mm
Kavisler
(Sevgili Amati' nin kulakları çınlasın..)
Serkan haklısın bazı yerler flu olmuş.
Çelik, Kadir, Ömer, Erhan abi teşekkür ederim.
homer084 burası inceleme topiğini çoktan geçti, aramıza hoşgeldin...
Ironsailor, Erhan abi döktürmüşsünüz yine.
Serkan en çok senin makine backfocus yapıyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
09424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
034806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk