Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Mı Nikon Mu ?
Merhabalar arkadaşlar yeni bir dslr almayı düşünüyorum ama halen araştırma aşamasındayım bu benim ilk dslr makinam olacak 1000-1500 arası bütçem var 2. el bi pentax k10 d düşünüyordum sonradan 2. el kararımı değiştirdim gibi yani bu fiyata pentax ya da nikon un hangi modelini tercih etmeliyim? En verimlisi benim için hangisi olur? Şimdiden teşekkürler ....
750-800 USD fiyata, gövdeden titreşim önleme sahip, en kaliteli kit lense sahip, video çekme özelliği olan, Sony CMOS sensöre sahip olan, Pentax K-x almanızı tavsiye ederim.
Ancak diğer markaların seçenekleri de gayet güzel, şu sıralar Pentax K-x bulmak zor biraz, ancak yakında gerek internette gerekse de Hayyam da boy göstermeye başlar. MArkalara çok da fazla takılmayın, bütçeye göre en uygununu alın derim.
Canon EOS 500D al,
Pentax K-x verilen kit lens DA-L 18-55mm'dir.. k20 ile verilen AL (II) kit lensle aynı diil yani.. Optik kalitesi aşağıdaki görüldüğü gibi oldukça yetersiz kalıyor.. Bu yüzden en kaliteli kit lens kavramını hiçbir suretle hak etmiyor.. Canon'un kit lensi bu durumda çok daha iyi..
Jpeg çekimin ne kadar kötü olduğu ortada.. Yani birşey söylerken sallamıyoruz.. Hala bu makineyi alıp jpeg çekimi yapacaksanız; durum ortadadır..
Bu da Canon 450d + kit lens..
puskas canon kit lensini neden bu kadar çok övüyorsun anlamıyorum. pentaksın kit lensi canonunkinden kat kat üstün. sonuçta adı üstüne kit lens. en dandik lenslerden birisi de canonun kit lensi. ve bu dandik kit lensle çekilmiş o kadar güzel fotoğraflar var ki. ayrıca şunu unutmayalım arkadaşlar. fotorğafı makine çekmiyor gören göz çekiyor. makinenin kalitesini kullanıcı belirler. bilgi ve yeteneği ne derece iyiyse makineden alacağı verim de o kadar fazladır. başka bir forumda okumuştum çok güzel bir laftır. "fotoğrafın kalitesini ekipman belirleseydi eğer Canon ve Nikon firmasının CEO'ları dünyanın en iyi fotorğafçıları olurdu."
last hopea katılıorum !!! zaten canonun kit lensinin ne olduğunu herkes biliyor .. ayrıca farklı yerlerde çekilmiş fotoğrafları buraya koyup karşılaştırmak saçma ve yalnış ... blnt38 gönlünden hangisi geçiosa onu al derim ikisinide canlı canlı incele ondan sonra karar ver ...
lasthope bu lafları artık herkes biliyor.. pentax fanatikliği yapma bana şimdi yani şu pentaxçılardan çektiğimi bir ben biliyorum bi de Allah.. Fotoğrafı kritiği yapılan pentax topiğinden aldım ordan burdan bulunsada bir test fotoğrafıdır sonuçta.. Kit lensin durumu ortada.. AL 2 kit lensle bunu karıştırmayalım.. Yani birileri kalkıp pentax hakkında birşey söylemeye görsün hemen üşüşüyorsunuz bırakın bunları artık.. Bak Canon'da Nikonda böyle birşey yok herkes makinasından emin demekki. Bunu hastalık derecesine getiren maalesef bu markayı kullananlarda çokça görülüyor..
Canon kit lensine dandik diyerek kendini komik duruma düşürüyorsun Tüh taş atılcak bir kit lensi vardı oda suya düştü hareketleri bunlar
Bu Pentax fanatikliğinide artık bi kenara bırakıp fotoğraf çekmeyi öğrenin yani.. Kit lensin istersen jilet gibi keskin olsun çekmesini bilmedikten sonra fıssssssssss....
kalk last hope fotoğraf kursuna gidiyoruz sende pentax bende nikon gidelim canon 18-55 alalım iki tane bide çevirici aldıkmı ohh misss hasselbladı bile sollarız
histogram bayramdan sonra kurs var ona başlayacağım zaten. üniversitenin fotoğrafçılık bölüm bşk. yrd. verecek haftasonu muhabbet ettik fotoğraflarımı gösterttim beğendikleri var beğenmedikleri var. bunu nasıl çektin dedikleri de var . bu arada 18-55 için aparata ihtiyacımız yok. bende var zaten canon 300d ve 18-55 KİT LENS (büyük harfle yazayımki puskas kötülediğimi düşünmesin). puskas hiç kullanmadığımı sanıyor. 3 yıldır o makineyi kullanıyorum taa ki mintax gelene kadar. pentaxcı olduğumu ispatlamazsan müfterisin puskas. ben sony A300cüyüm. ama yeni makinelerden A550'ye kanım kaynamadı da değil . makinelere çamur atıyorsun ben de dayanamıyorum haksızlığına savunuyorum bildiğim şeyi. bilmediğim şeyi karalamaktansa bildiğim şeyi savunmak daha çok işime geliyor pentax topiğindeki fotorğafları takip ediyorum bu arada. millet ne güzel fotoğraflar çekiyorlar değil mi
Pentax K-x kit lensi II versiyon değil tabi ki ancak optik dizilimi AL II versiyonu ile aynı (11 elements, 8 group, 6 blades) sadece gövde yapım kalitesi farklı (plastik bayonet, daha hafif ve direkt manuel odaklama kabiliyeti yok) (kaynak Pentaxforums lens review database) yani lens optik kalitesi Al II versiyonu ile aynı Dolayısıyla bir lens hakkında konuşuluyorsa, iyi incelemek gerekir sadece adına bakarak yorum yanıltır.
Eskiden Canon kit lensleri berbattı ancak yeni kit lensleri o kadar da kötü değil ama yine de Pentax, Sony ya da Olympus kit lenslerine göre daha kötüler, zaten bu yaygın olarak da bilinir.
Eğer bir makine RAW olarak iyi sonuç verebiliyorsa JPEG olarak da aynı sonucu verebilir ancak bunun için JPEG ayarları ile oynamak gerekir, hatta hazır modlarla bile (bright modu) keskinlik oldukça artırılabilir. Pentaxlarda varsyılan değer olarak natural modu gelir, fazla keskinlik için müdahele gerekir ancak manzara ya da portre çekilecekse, varsayılan ayar en iyisidir bence.
lasthope Profilinden aldım..
Bana ait: Pentax K20d, Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro İşyerine ait: Canon 300D, EFS 18-55, SIGMA 28-300 Lens
Biri bir markanın ekipmanına dandik diyorsa bu FANATİKLİK'tir.. Çünkü kullandığın tabirle bile dalga geçme modundasın yani.. Bir gerçek daha var sen hala 300ddeki lensi 18-55 II IS ile karıştırıyorsun herhalde. Aralarında çok fark var.. Fotoğraf kursu iyi olur gerçekten. Öğrenmenin sınırı yok..
Birşey daha @histogram dalga boylarını arttırdıkça komik duruma düştüğünün farkında diil sanırım.. Fotoğraf kursuna gitmeyi bir aşağılanma olarak görüyorsa yanlış yollara girmiş demektir.. Birisinden öğreneceğim birşey varsa Yollar benim olsun giderim öğrenirim..
Bak lasthope dandik kit lensle çekildi.. Belki şimdi 18-55 II IS almaya gidiyorsunuz kimbilir .. şaka tabi..
Kalın Sağlıcakla.. Bol Fotoğraflı günler dilerim..
İlgili olabilecek konular
-
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
015602 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
017305 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
071904 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1489509 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -