Fotoğrafçılık Forumları
Pentax mı Nikon Mu ?
Merhabalar arkadaşlar yeni bir dslr almayı düşünüyorum ama halen araştırma aşamasındayım bu benim ilk dslr makinam olacak 1000-1500 arası bütçem var 2. el bi pentax k10 d düşünüyordum sonradan 2. el kararımı değiştirdim gibi yani bu fiyata pentax ya da nikon un hangi modelini tercih etmeliyim? En verimlisi benim için hangisi olur? Şimdiden teşekkürler ....
Bence nikon D 3000 den başlayabilirsiniz. Yeni modeldir. Başlangıç DSLR sidir.
Amatör makinedir. Tavsiye ederim. İkinci eli pentax'a göre yüksektir.
İyi alışverişler...
vallahi arkadaşım benim arkadaşlarımda canon pentax arasında kaldı..sıfır k-x şu aralar sıfır ve kitlensli yazdığınız fiyat aralığında bulunabiliyor. ister gittigidiyordan ister istanbuldan araştırınız.
aynen 2000 tl üstüdür d300 bence gerek yok. siz pentax k10d veya pentax k-x alın keyfinize bakın. d300 e vereceğiniz paraya k10d ve ya kx alırsınız üstünede çok güzel lensler alabilirsiniz.
Pentax'a bulaşma derim.. Lensini, aksesuarını bulamazsın.. Her gittiğin yer yok çeker sana.. Olanda fahiş fiyattan verir. Giriş seviye Nikon alırsan lenslerine yüksek bedel ödersin.. Ben Canon öneririm.. Lensi Nikona göre daha ucuz.. Heryerde herşeyini bulursun.. Makine alırken bunlara dikkat etmek gerekir.. 450d en iyi tercih olur..
Siz iyisimi CANON alın arkadaşım, yoksa dile düşersiniz. Zaten PENTAX önerenler de gidip CANON alıyor.
Ben PENTAX K-X dedim de ne oldu sanki
Sanırım,PENTAX kullanıcıya teknik destek güvencesi verene kadar, parça güvencesi sağlayana kadar, amatörler haricinde kimsenin sevgisini kazanamayacak...
Pentax bana en güvendiği makinalarını getirsin. Bende bedavaya kullanayım. Bedevadan yani. hani şu diğer adı beleş olan.
ozaman bakın bakalım pentaxa destek bulabiliyormusunuz bulamıyormusunuz..
Aman derim K-x'in kit lens jpegleri dökülüyo... Rawda iyiymiş giriş seviyesi rawdan ne anlar Allah aşkına bu nasıl mühendislik? Pentaxta neymiş fazla şişiriyolar bu markayı
Nİkon al. d90 al.
yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar
pentaks güzel fotoğraf çekiyorda ilerde lens sıkıntın olabilir.
İlgili olabilecek konular
-
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
015602 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
017305 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
071904 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1489409 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -