Fotoğrafçılık Forumları
Özürlerimle.....
Arkadaşlar kusuruma bakmayın, kafam öyle karıştıkı artık neye karar vereceğimi şaşırmış durumdayım.
Anladığım kadarı ile en iyi danışılacak kişiler burada toplanmış durumda.
Neyse yeni üyeniz olarak soruyorum, çok profesyonele kaçmadan, bütçemi fazla zorlamadan, kaliteli fotoğraflar çekebileceğim (gece, gündüz, macro vb.) djital fotoğraf makinası tavsiyelerinizi bekliyorum. Tahmin edebiliyorum bu tarz sorularla çok karşılaşmışsınızdır ancak inanın neye karar vereceğimi şaşırmış durumdayım.
Şimdiden teşekkür ederim...
asmodeus, bak tekn0 da geçen hafta nikon d50 mi canon 350 mi derken konica minolta 5D aldı... ondan daha kapsamlı bilgi alabilirsin makina hakkında.. gerçekten fiyatına göre çok kaliteli bi makina... neyse bundan sonra söz tekn0 ya düşer...
Ben de drtamer'e katılıyorum. Şu anda fotoğrafçılığa merak salıp araştıranların büyük çoğunluğu slr-like makinalar alıyor. Panasonic FZ-5-20, Canon S2, Sony H1 gibi.
Bu makinalar dışında Minolta A200 veya Olympus 8080'i de önerebilirim. Ben Panasonic FZ20 kullanıyorum, memnunum ama şu anda tercihim (SLR-Like olarak) Minolta A200 olurdu.
Yine özür dileyerek başlıyorum, ancak şu anda nete girecek vakti buluyorum arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Hepsini şimdi değerlendirip gerekli araştırmaları yapacağım.
Karar vermeden önce yine belirli makinalarla ilgili sorularım olabilir.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygıdeğer arkadaşlar, son soru olarak :
Sony H1 mi yoksa Canon S2 IS mi? diyorum ve sizden bir ricam daha olacak, pil ne almalıyım (marka) ne tür bir şarj aleti ile ve ikinci olarak ta hangi marka memory almam gerekli.
(Bu asrada evet profesyonle değilim ve özellikle foruma üye olurken meraklı olarak seçtim title'ımı)
Cevaplarınızı daha açık yazarsanız sevinirim en azından anlayabileyim. Teşekkür ederim.
sevgili asmodeus,
öncelikle yapılan kullanıcı yorumları, çekilmiş fotoğraflar ve işin kompetanı siteler tarafından yapılmış yorumlara göre sana tavsiyem canon s2 derim..
niye diye sorarsan bu bahsi geçen sitelerin ortak görüşü birincisi lens kalitesi canonun daha iyi, ikincisi çekilen fotoğraflarda ki netlik ve kontrast daha güzel..
canonun artıları arasında makro mesafesinin çok iyi olması ve lcd ekranının dönebilir olması sayılabilir..
sonynin artıları arasında ise lcd ekranının 2,5 inch olması ve fiziksel görüntünün yanında ele oturuşunun daha iyi olması sayılabilir..
s2'yi seçmemizdeki en büyük neden şu olabilir; canon yıllarını fotoğraf tekniği ve ilgili ekipmanı üretmeye adamış bir firmadır.. sony ise bu sektörden pay kapmaya çalışan ve carl zeiss markasının isim hakkını kullanarak bunu tetiklemeye çalışan bir firmadır.. bunu panasonic de yapmaktadır.. lakin ikisinin de kullandığı mercek uzakdoğuda fason olarak üretilmekte ve isim hakkı kullanmaktadırlar.. yani üzerlerindeki mercekler bildiğimiz kaliteli leica ve carl zeiss değildir.. bu firmalar niçin isim hakkını kullandırmaktadır? bu sorunun cevabı ise gayet basittir; çünkü bu firmalar lens satışı ile kazandıkları paranın kat ve kat fazlasını isim hakkından aldıkları para ile çıkarmaktadırlar. yoksa tecrübeli abilerimiz bilir; gerçek leica ve carl zeiss merceklerin olduğu makine ve objektifler çok uçuk fiyatlara satılmaktadır. Ama bu demek değildir ki sony ve panasonic kötü makinelerdir. Kesinlikle; lakin yukarıdaki satırlar sana herşeyi anlatıyordur umarım.
sonuç olarak seçim canondan yana olduğu zaman kullanacağın ekipman ve kaynak daha kolay ulaşılabilir durumdadır.
hafıza kartlarına gelince; sony de zaten memory stick kullanmak zorundasın..çünkü sonyler başka kart kullanmıyor genelde.. dolayısıyla sonynin hafıza kartları daha pahalıya mal oluyor.. canon ise sd kart kullanıyor malumunuz üzere. üstelik memory sticklerin yarı fiyatına, hatta daha düşüğüne alıyorsunuz. size kingston veya sandiskin hızlı okuyan ve yazabilen modellerini öneririm.
pil olarak ise sony de iki pil, canon da dört pil kullanmak zorundasın.. en düşük 2500 mah nikel metal hidrid pilleri tavsiye ediyorum.. zaten kesinlikle ni-mh pilleri kullanmalısın dijital makinelerde.. diğer piller dijital makinelere zarar veriyor.. marka olarak ise; gp, uniross, varta gibi devler piyasada çok rahat bulunabiliyor.. ben gp kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok.. şarj aletir olarak da yine gp'nin orjinal hızlı şarj aletini kullanıyorum.. yukarıdaki satırda saydığım üç marka pilin hepsinin kendi markası ile ürettiği şarj aletleri mevcut zaten.. genellikle kit halinde satılıyorlar.
fotoğraf makinelerine gelince.. sorduğun iki markanın yanında sana iki markayı daha inceleme tavsiyesinde bulunabilirim.. panasonic fz5 ve fuji s5600. bu dört makine aynı kategorideler.. fujide canon gibi fotoğraf üzerine büyük geçmişe sahip bir firmadır. bu makinelerin hepsinin karşılaştırıldığı forumlar mevcuttur.. aratıp bulabilirsin..
karar vermende etkili olacağına inandığım bir diğer konu ise sayın afrikalı nickli arkadaşımızın açtığı "dijital makine alacak yenilere özel" başlıklı forumu okuman..
biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir..
sağlıcakla..
#applemac' tarafyndan 18.12.2005 23:20:22 tarihinde düzenlendi.
@applemac hocam ellerine sağlık. Anladımki fazla araştırmak kafa bulandırmaktan öteye geçmiyor.
S2 de karar kıldfım ancak seni bir kere daha yoracağım ek pil ve ek memory alacağım. Aşşağıda verdiğim linklerden doğru seçim yapıp yapmadığımı bana söylersen sevineceğim.
(Pil) http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81480&productid=bd45324
(SD kart)
http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=436&productid=bd7979
Tüm yorum yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
En kısa zamanda çektiğim fotoları değerli görüşlerinize sunacağım.
Saygılarımla...
Sn.Applemac, bir eklenti de ben yapmak istiyorum. Leica'nın ceosunun bir röpörtajını okudum. Panasonic ile işbirliğinde onlara lens desteği verdiklerini söylemişti. Leica ekonomik olarak zorda olan bir firma. Toplam değeri 150 milyon dolar olan bu firmanın Panasonic ile karşılaştırılmasında , kendilerini bir Fare, Panasoniğin ise bir Fil gibi olduğunu söylüyordu. Lens kalitesine gelince, emin olun ki bu konuda vasata inmeyeceklerdir. Bir şey daha okumuştum; Minolta, fason olarak Leica'ya mercek üretiyordu. Prestijli firmalar, kıyasıya rekabet içinde oldukları rakipleri karşısında kaliteden ödün verirseler ve diğer konularda da gerideyseler tüketici tarafından tercih sebepleri ne olacak? Objektifleri test eden siteler mevcut. İncelemkte fayda var. Bence pazarlama taktikleri var işin içinde. kalın sağlıcakla...
sayın asmodeus,
seçimleriniz gayet güzel..lakin sd kartta bulabilirseniz sandiskin hızlı okuma ve yazma olanağı sağlayan kartlarını tercih edebilirsiniz. size güvenli alışveriş yapabileceğiniz bir site öneriyorum.. bu siteden ummadığınız fiyatlara malzeme bulabilirsiniz.
www.gittigidiyor.com
sevgili afrikalı,
bu bilgilerim de benim okuduklarım doğrultusunda. tabiki gerçeğin ne olduğunu bilmek çok zor. ama biliyorsunuz leica m serisi makinelerin aynısı lumix olarak da var. fakat aralarındaki fiyat farkı inanılmaz yüksek. böyle olması sanki ilk söylediklerimi doğrular gibi. yoksa insanlar niye gidip onca parayı m serisine yatırsınlar ki? dediğiniz gibi minolta fason olarak üretiyor leicaya.. ama leica kendi makinelerinde kendi ürettiği lensleri tercih ederken, fason ürettirdiklerini panasonice veriyor olabilir.
ilginiz için de ayrıca teşekkür ederim.. sağlıcakla..
Sn.Applemac, Şu şiirlerden de arada bir serpiştir olmaz mı? teşekkürler....
Hmmm
Tipa tarafından 2005 yılının sınıfında en iyi makinesi seçilen Panasonic Fz-20 yi mutlaka incele derim...bende var çok memnunum...
Sınıfına gelince L-dslr sınıfında yüksekzoom lu makineler kapsamında
Fz-5 ise yine çok iyi bir makine..fiyatıda çok uygun...Fotoğraf kalitesi anlamında Abisi FZ-20 ile yanyanalar...abisi Fz-20 nin telezoom ve wideangle takılabilme özelliği ayrıca harici flash tamka gibi atraksiyonları var. Fz-5 ise küçük bir makine olması ile göze giriyo...Fz-20 maşallah DSLR gibi..ayrıca fz-5 in yabancı sitelerden takip ettiğim kadarı ile 3. parti olmak kaydı ile wide ve tele zoom lenslere uyumluluğu söz konusu..gerçi panasonic resmi olarak bu model için bu tür iki lens üretmemeiş ama...milletde çözüm bol....
ilgilenirsen Fz-20 mimi satmayı düşünüyorum...iletişime gerçersen yardımcı olmaya çalışırım....
Yinede alacağın makine konusunda şimdiden bol şans..istediğin gibi olması dileğimle