Fotoğrafçılık Forumları
Özürlerimle.....
Arkadaşlar kusuruma bakmayın, kafam öyle karıştıkı artık neye karar vereceğimi şaşırmış durumdayım.
Anladığım kadarı ile en iyi danışılacak kişiler burada toplanmış durumda.
Neyse yeni üyeniz olarak soruyorum, çok profesyonele kaçmadan, bütçemi fazla zorlamadan, kaliteli fotoğraflar çekebileceğim (gece, gündüz, macro vb.) djital fotoğraf makinası tavsiyelerinizi bekliyorum. Tahmin edebiliyorum bu tarz sorularla çok karşılaşmışsınızdır ancak inanın neye karar vereceğimi şaşırmış durumdayım.
Şimdiden teşekkür ederim...
Dadanagast yerine hemen ben sorayım.
Ne kadarlık bütçen var.Asıl amacın ne .Nasıl fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsun.Dslr mi kompakmı alacaksın.bunlara cevap ver ondan sonra dadanagast yardımcı olsun.
Dadanagstın vekili
Bana sorarsan diyeceğim şu;
Yüksek zoomlumu olsun.Kaç mp olsun.
Video kalitesi nasıl olsun
Kafanda ne var.
Bunları yaz ki birşeyler söyleyebilelim.
Ne kadarlık bütçen var : 800 - 900 $ civarı,
Asıl amacın ne : Unutumlaz anları görüntülemek,
Nasıl fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsun : Beni tatmin edecek her kareyi
Dslr mi kompakmı alacaksın : Fark edermi ?
Yüksek zoomlumu olsun : Fena olmazdı sanırım,
Kaç mp olsun : 5 ve üzeri iyi olur gibime geliyor,
Video kalitesi nasıl olsun : 640 - 480 yada tersi miydi 680 - 440 mıydı neyse 30 fps sanırım iyi,
Kafanda ne var : Herhangi bir fikrim yok.(okadar bulanmış kafam)
video kalitesi uymamakla beraber benim en sevdigim makina fz20... olmadi onun yerine canon s2 IS... Artik uzerinde IS (goruntu sabitleyici) olmayan makina almamak lazim. Ikisi de is gorur.
Nikon Coolpix 8800 'ü bir incelemenizi öneririm.
http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp8800/
selamlar asmodeus,
benim size tafsiyem 6 mp ve üstü bir makina almanız.
dslr alırsanız yaklaşık iyi bir ekipmanla 1700 euro ödersiniz. canon , nikon , pentax vs
slrlike alırsanız, Panasonic fz 30, nikon 8800, fuji finepix s9500 , olımpus 8080 gbi makinalardan herhangi biri olabilir yaklaşık fiyat aralığı yurtdısı 550 ila 800 dolar arası bir fiyata alablirsiniz.6 ve üstü diyorum çünkü ne kadar çok pixel o kadar yakın teknoloji, o kadar da daha kolay elden çıkartırsınız makinanızı.
benim tercihim dslr de nikon d70 oldu slrlike da ise panasonic oldu.35 420 aralığında objektif olanağını sunan tek makina o idi makro ise 5 cm 8 mp.
eğer makro fotoğrafı ağarlıklı çalışacaksanız süper makro ile fuji finepix düşünün .ama eger kuş çekimleri yapmayo düşünüyorsanız , yada yaban hayatı ile ilgili çekimler en iyi seçim panasonik tabii ki bence.fuji finepix 28 300aralığında objektif sunuyor, nikon da yanılmıyorsam 28 210 ama emin değilim ..kolay gelsin.
sevgiler
"Ne kadarlık bütçen var : 800 - 900 $ civarı,
Asıl amacın ne : Unutumlaz anları görüntülemek,
Nasıl fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsun : Beni tatmin edecek her kareyi
Dslr mi kompakmı alacaksın : Fark edermi ?
Yüksek zoomlumu olsun : Fena olmazdı sanırım,
Kaç mp olsun : 5 ve üzeri iyi olur gibime geliyor,
Video kalitesi nasıl olsun : 640 - 480 yada tersi miydi 680 - 440 mıydı neyse 30 fps sanırım iyi,
Kafanda ne var : Herhangi bir fikrim yok.(okadar bulanmış kafam)"
Slm,
Öncelikle hoşgeldin foruma.
Yanıtlarından anladığım kadarıyla kafanda hiçbir öncelik belirlememişin. DSLR-Kompakt sorusuna fark edermi diyorsan, bence SLR almamalısın. O parayla zoomlu, hemde her modu olan "all in one" olan makinalardan Pana FZ5, Sony H1, Canon s2 uygun olabilir.
Tamer
sanırım bu işle daha önce uğraşmadın
drtamere katılıyorum
Merhaba asmodeus su anda senin nasil bir pisikolojide oldugunu asagi yukari anlayabiliyorum. Cünki yaklasik iki ay öncesine kadar bende seninle ayni durumdaydim. Herneyse hemen konuya girelim.
Eger bana soracak olursan sana kesinlikle kompaktta panasonic lumix Dcm Fz30 derim. Bazi arkadaslar sana Finepix s9500 ü önerebilirler ama ben senin yerinde olsam genede panasonic alirdim. Bence herseyden önce panasonic Laica lens kullaniyor.
Ben sahsen sana tavsiye ettigim makinanin bir kücük kardesi olan fz20 kullaniyorum ve su ana kadar felaket memmunum makinamdan.
Ama eger ben slr almak istiyorum dersen de Sana önerecegim tek bir makina var benim aklimda (ileride bende ondan almayi düsünüyorum) O da Nikon D70s olur.
Zaten, sen gene bana soracak olursan slr de Canon ve Nikon un disina cikma derim.
Sana simdikten kolay gelsin kardes.
slm. asmodeus... bir de konica minolta dynax 5D gözatsan diyorum.. çok uygun fiyatla ( aydınlar foto'da yaklaşık 900 euro) çok güzel bir DSLR ye sahip olabilirsin...?
http://www.dynax5d.com/5d_en/index.html
Konica Minolta Dynax 5D'yi 18-70mm objektifi ile birlikte nakit para ve KDV dahil 1,400 YTL'ye alabilme şansınız var.