pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Adnan, Yalnız bir şeyi eklemek lazım.

Yüksek İSO'da iyi sonuç veren makina, spor salonu ya da ev içi hareketli çocuk fotolarında hızlı hareketleri de dondurur. Yine titreşim önleme üzerine kazandırdığı sop kadar etkili olur.

Ancak İSO'yü yükseltmden düşük isoda ancak AS ile iyi (titreşimsiz) fotoğraf çekmek ancak durağan objelerde mümkün olur.

Stop kazanmak için
-Hızlı lens
-AS-IS-VR
-Yüksek İSO'da başarı yollarını kullanmak mümkün. Tabii en iyisi hepsinde başarılı kombinasyonu almak.

510+14-54
D40X18-200
K10D 17-70
gibi

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:02 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dr tamer fotolara ne dersin. e410 , 1600 ısoda
k10d 100 ısoda.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:03 - İp: 88.***.**1.106
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

A100+Tamron 17-50 de fena olmaz.

Beytullah bu koyduğun fotolarda keskinlik farkı çok belirgin.

1600'de bile gürültüsüz ve jilet gibi...

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:05 - İp: 193.***.**2.10
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ya kerdeşim AKP liler bütün Türkiyeden sonra bizim siteyide miting alanına çevirmişler bende miting öyle olmaz böyle olur deyip o yazıyı yükledim.
Kim kime oy verecekse beni ilgilendirmez ama adamlar tutup parti propagandası yapar gibi AKP nin icraatları diye başlık açmışlar.
Şimdi verdim gazı yazışıp duruyorlar.

Pazarbey şimdi konu D80 den açıldığı için ondan örnek vereyim.
D80 de portre için portre, manzara için manzara,spor çekimi için spor,makro için makro modlar var.

Ama GX10 da bu modlar yoktur.
Bu modlar daha çok giriş seviyesi amatör kullanıcılara kullanım kolaylığı olsun diye konur.
Daha üst sınıf makinaların hiç birinde bu modlar yoktur.O yüzden bu makinaları kullanmak biraz daha fotoğrafçılık bilgisi ister.Yani yarı pro makinaları kullanmak biraz daha zordur.
Doğru ayarları yapmazsan iyi fotoğraf alamazsın.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:06 - İp: 88.***.**9.67
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

E1 yerine çıkacak makina süper olur.
Onda da AS var.LCD ekran coolpixler gibi eklemli.
Hava şartlarına dayanıklı. Lens de hazır 14-54 (o da hava şartlarına dirençli).
İSO daha kötü olmaz.

Gövdesi de çok seksi

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:10 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Be as adnan hoca yanlış yaptı diye senindemi yapman lazım. Bende kızdım adnan hocaya.
Drtamer gerçekten şaşırtıcı bir keskinlik var fotoğraflarda 1600 ısoya rağmen. Hatta k10d nin 100 ısosundan bile keskin. 400 d ninkine baktım ondanda çok üstün. Olympus bu sefer dersine iyi çalışmış gibi. zaten a100 ile hiç karşılıştırmıyorum.
e510 da ıs ve bu ıso başarısını bir araya koyunca tıpkı pro spor fotoğrafçıları gibi fotoğra çekmek mümkün olabilir. Alacaksın 50-200 f2.8, 3.5 bak o zaman sen fotoğraflara. DEğilmi.
dr tamerin dediğini yabana atmamak lazım.
As dediğin modları hatırlamıyorum.üstün körü baktık zaten.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:11 - İp: 88.***.**1.106
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

DSLR lerin titreşim önlşeme sistemlerinin kaç stop avantaj sağladığına dair kesin bir veri veremeyiz bence. Sony ve Pentax biraz mütevazi davranıyor 3 stop yazıyor. Ben bir dergide okumuştum, A100 testi yapmış, çok detaylı bir testti. Onun yalancısıyım, 3 stoptan çok öte bir faydası var diyordu.
Bence de öyle.
Daha önce kullandığım Sony H2 nin titreşim önleme sistemi de kusursuz çalışırdı, A100 onunla kıyaslanamayacak kadar iyi. Bir ara ben bir sürü fotoğraf çekmiştim, stodyshot açık ve kapalı olarak. Çok ama çok farkediyor ve bu ''3 stop sağlıyor'' diye geçiştirilemeyecek bir şey bence.

IS olmayan makine elde 1/10 gibi değerde fotoğraf çekemez diye bir şey yok, çünkü ben IS fonksiyonunu kapattığımda da çekiyorum. İki resim monitörden bakınca çok farklı değilmiş gibi gözükürüyor, ama biraz crop alınca işin rengi değişiyor. Dediğim gibi, çok çok fark var.
İSO mu IS mi? bence anlamsız bir tartışma. İkisi de diyelim Ama ille de birini tercih edeceksek ben IS derim.
1600 asa enstantaneyi biraz daha yükseltir, peki ben düşük enstantane istiyorsam ne olacak? Yok mudur bu tür çekimler?

Nikon 18-200 vr mesela, sırf VR var diye 1500 dolara yakın fiyatı var, Tamron 18-250 onun kadar mtf veriyor , fiyatı 500 dolar.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:12 - İp: 88.***.**0.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

E1 dede ıs varmı. (as deme AS pentax ta var)
E1 gerçekten çok güzel duruyordu.Bir daha koysana fotosunu.Bakalımda aşka gelelim.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:12 - İp: 88.***.**1.106
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey buraya koyduğun K10D fotosunda çekim hatası var görünüyor.Fotoğraf net değil.Sleepytıme yazısında titremeden kaynaklı veya hatalı fokustan kaynaklı belirgin bir fluluk var.
Bu hata objektiften den kaynaklanmış olabilir.

Ayrıca E410 nun ıso başarımı olarak 400D den bile daha iyi olduğu ortada.
Dur ben bunun miktarını grafiksel olarak bulmaya çalışayım.

Tamer evet hareketi dondurmak için yüksek ıso gerekli bu konuda hem fikiriz..

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:13 - İp: 88.***.**9.67
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sevgili Adnan,
Makinalar falan hikaye de, yarınki seçim çok hayati.
İnanın aylardır, o medyayı izlemiyor gazetelerini, petrollerini vs almıyorum. Bunlar üzerime düşenler.
Hiç bu kadar AB ve ABD karşıtı olmamıştım.

Yapılanları zaten bilinçli kesim en dip ayrıntılarına kadar biliyor. Başımıza örülen çorapları anlatmaya gerek yok.

Seçim sonrası başı dik gezelim, gerekirse yarı maaşa razıyım. Ama kaybettiklerimizi geri alabilelim.

Tarih: 21 Temmuz 2007, 23:18 - İp: 193.***.**2.10