Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Hay yaşa deperyus.Yarım tercüman e510 dan edermiş. Valla vazgececektim az kalsın.Tam dayaklık bunlar.
Tebrikler deperyus.
Pazarbey bu E510'da birşey var ben haftalardır almak için sirkeciye gitmeye çalışıyorum hep bir mani çıkıyor. Bu işle bir alakan var mı? inan merak ediyorum
Bir satıcıya gittik ve gx10 ile karşılıştırdım .Vizörler aynı hiçbir fark yok. d80 daha kaliteli duruyor.
Fotoğrafta çektik. d80 çektiğim külliyeyi belmirgin bir biçimde çekti. gx10 ise karanlık çekti.Tekrar tekrar denedik aynı şey oldu.
Hayret bişey.
Pazarbey GX10 nun ışık ölçme,otomatik EV telafi ve ölçüm noktasının ayarlarını yapıptamı çekim yaptınız yoksa pili makinaya takıp ,on yapıp mı çekim yaptınız.
Kardeşim herhangi bir bayide eline satıcının sana uzattığı dslr ile kompak makina gibi çekim yapmaya kalkarsan çekeceğin fotoğraflar işte öyle çıkar.Elinizdeki D80 ise zaten ayarları yapılmış bir makina.Onunla ne karşılaştırıyorsun.Ben K10D yi kutusundan ilk çıkartıp (ayarları yapılmadan) pili takıp ilk çektiğim fotoğrafın simsiyah bir kare olduğunu biliyormusun.
Şimdi senin bu söylediğine göre bütün GX10 lar karanlık foto çekiyor öylemi.Hakikaten hayret bişeysin.
Sen dslr aldığında onu kullanmayı öğrenmen en 6 ay sürer haberin olsun.
Pazarbey 100-200-400-800-1600 ıso aralıklarının arası bir stoptur.
E510 nun 1600 ıso sunun K10D ye karşılık 800 ıso luk noise performansı verdiğini yani bir stopluk avantajı olduğunu düşünürsek ( Bu rakamı 400 ıso kabul edersen 2 stopluk avantaj demektir) ,E510 nun SR sinin 2 stopluk avantajına karşılık K10D nin SR sinin 4 stop kazandırdığını bildiğimize göre sonuç eşitlenir.
Tabii ki noise değeri olarak e510 nun 1600 nün k10D nin 400 ü ne denk düşündüğümüzde.
Fakat benim fikrim E510 nun 1600 ıso sundaki noise miktarı K10D nin 800 ıso suna benziyor.
Ayrıca bir yerlerde de okumuştum ki orada da E510 nun 1600 ıso daki noise miktarının K10D nin 1250 ıso su kadar olduğunu yazıyordu.( Sana o zaman o yazıyı tercüme edip anlatmaya çalışmıştım ama şimdi o yazı neredeydi hatırlamıyorum)
Sonuç olarak E510 nun ıso performansının K10D karşısında 1 stopluk avantajına karşılık K10D nin SR si nin E510 a göre 2 stopluk SR avantajı oluyor.Yani her iki makinanın artıları eksileri hesaplandığında K10d nin 1 stop daha avantajı bulunuyor.
Tamam'mı.
Hesapta bir hatam varsa arkadaşlar düzeltir.
Umarım karışık olmamıştır.
Foruma girmiş olman yeterli mani zaten. Sendemi e 510 alcen.Bak bakalım 18-180 le kampanya başlamışmı.Ayrıca önümüzdeki hafta Türkiyeye mal gelecekmiş.
Tabii bu kadar stop avantajından bahsediyoruz da F değeri biraz küçük yani bir kaç stop luk iyi bir optik ile bu fark miktarını değiştirmen senin elinde.
As biliyordum atlayacağını zaten. BEn ekskalibura söyledim zaten bunun sebebini. Gerçi ayarlanmış makina idi ama olsun. Ölçüm noktaları arasındaki farktan kaynaklanıyor bu. Fakat diğer dediklerim doğru. d80 daha iyi gibi geldi bana.
Gelelim diğer meseleyi.Bak kardeşim o pannig miş niye yanıltıyorsunuz lmilleti.Cık cık cık. Ayrıca e510 un 1600 ısosu k10d nin 400 üne denk. Defalarca baktım ben. Hatta keskinlik olarak dahada iyi e510.
Dediğin hisep eldeki titreşim için geçerli.Peki ya hareket için. Tabiki değil.
O dediğin optikler kaç lire haberin varmı senin. En ucuzu 500 euro.
O zaman 1600= 400 diyorsan SR nin avantajı ortadan kalkar ve değerler eşitlenir.
Bu arada serbest kürsüdeki yazıma ne diye girip ıyyyg yazıyosun.
Pazarbey ayarı yapılmamış dslr ile çekim kompaktan kötü sonuç verir.GX 10 nun ayarlarını kim yapmış satıcımı.
Siz makinayı bilmediğinize göre satıcı yapmıştır.Satıcının yapacağı ayarda o kadar olur.
Ya as kusura bakma ama Tuncay Özkanın yazdığı bir yazıyı nasıl alıp oraya korsun anlamış değilim. KUsura bakma seviyorsan sözüm yok.Tamam.Ben başlığı gaijinin sanıyordum ayrıca.
Sen dur bekle ben k10d ile e410 un şişi fotolarını koyayım.
Ayarını fotoğraçı yapmış.Kullanmış biraz.Memnun kalmamış gx10 dan.Satacakmış. Dış çekimlerde fena değil ama stüdyoda kötü dedi. Atıvermiş bir köşeye.
As müsadenle biraz abartacağım. K10d nin 100 ısosu ile e410 un 1600 ısosunu karşılıştıracağım.Bakın bakalım hengisi daha iyi. Sonuç şaşırtıcı.
K10 d 100 ısoda.
e410 1600 ısoda.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
03921 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
07019 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
015216 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256610 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -