granit
granit (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D40 Aldım >>örnek Resimler

yaklaşık iki hafta kararsızlık sancıları çektikten sonra nihayet bu gün nikon d40 aldım

yeni olmasından dolayımı yoksa ilk slr deneyimim olmasındanmı bilmiyorum d40 çok hoşuma gitti çok kolay kullanılıyor yani benim gibi daha önce slr deneyimi olmayan arkadaşlara tavsiye ederim

#granit' tarafından 23.02.2007 02:22:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Şubat 2007, 19:53 - İp: 88.***.**5.83
onca80
onca80 (üye)
İstanbul / Amatör

Düzeltme için teşekkürler.
Muratsen için söylediğine de katılmamak elde değil.
keyifle...

Tarih: 25 Şubat 2007, 12:19 - İp: 88.***.**7.153
granit
granit (üye)
İstanbul / Amatör

bunu galeriyede koymuştum gerçi ama olsun

Tarih: 25 Şubat 2007, 22:49 - İp: 88.***.**9.135
granit
granit (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 25 Şubat 2007, 22:54 - İp: 88.***.**9.135
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

granit, çok güzel, devam et yüklemeye

Tarih: 25 Şubat 2007, 23:39 - İp: 88.***.**8.35
granit
granit (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür edrim öğrenmeye başlıyorum galba bişeyler

Tarih: 25 Şubat 2007, 23:40 - İp: 88.***.**9.135
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

Öğrenmek istediğim birşey var,

Granit'in yüklediği fotolar genelde günışığında çekilmiş manzara resimleri. Mesela bu son yüklenen 2 resim, kaliteli bir kompakt makineyle çekilseydi gene bu şekilde çıkmaz mıydı ? Yani DSLR farkı bu fotolarda hissediliyor mu?

Bana sanki DSLR farkı düşük ışık koşullarında, gece çekimlerinde vede hareketli cisimlerin fotoğraflarını çekerken daha ön plana çıkıyormuş gibi geliyor.

Biraz haklılık payım var mı?

Tarih: 26 Şubat 2007, 10:54 - İp: 213.***.**8.2
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

Öğrenmek istediğim birşey var,

Granit'in yüklediği fotolar genelde günışığında çekilmiş manzara resimleri. Mesela bu son yüklenen 2 resim, kaliteli bir kompakt makineyle çekilseydi gene bu şekilde çıkmaz mıydı ? Yani DSLR farkı bu fotolarda hissediliyor mu?

Bana sanki DSLR farkı düşük ışık koşullarında, gece çekimlerinde vede hareketli cisimlerin fotoğraflarını çekerken daha ön plana çıkıyormuş gibi geliyor.

Biraz haklılık payım var mı?

Tarih: 26 Şubat 2007, 10:54 - İp: 213.***.**8.2
granit
granit (üye)
İstanbul / Amatör

levobjk haklısın tabi ancak ilk defa slr bi makine kullanıyorum ve yeni yeni öğrenmeye başlıyorum şimdilik sadece gündüz çekimler yapıyorum biraz daha pişince bu işte gece çekimlerinide eklerim buraya

Tarih: 26 Şubat 2007, 12:59 - İp: 88.***.**3.73
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

granit direkt sana soylenmemis sanirim. ilk slr`i olan biri icin oldukca iyi bence fotograflar. Insanlar D40`i merak ediyor. testler filan bir yere kadar onemli olan bizim gibi insanlarin, kisitli butceleri ile cektikleri agir pp gecirmemis gunluk fotograflar. D40`tan senden baska fotograf yukleyen yok buraya.

Tarih: 26 Şubat 2007, 13:06 - İp: 195.***.**8.198
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

caanım mekan, aşığı olduğum Cunda... Şu Taksiyarhis Klisesinin bakımsızlığına da çok üzülürüm hep... restore edilip bir müzeye dönüştürülse çok güzel olur.

Ben buraları Canon Pro1 ve Sony R1 ile fotoğraflamıştım. SLR çıktılarının çok iyi işlenmesi lazım... özellikle RAW çekip düzgünce işleyebilirseniz compactlara göre daha iyi sonuç veriyor (R1'i ayrı tutarım)

Ama benim fikrimi sorarsanız Cunda gibi tarihi ve acelesi olmayan bir mekanı geniş açı ve döner LCD kabiliyetinden de faydalanarak en iyi fotoğraflaycak makine R1...

şurada sitemizde yayınladığım bir gezi mevcut R1 ile memleket seyahatleri : Ayvalık

ben makine öneren arkadaşların bunu mutlaka çektikleri fotoğraflarla yapmasından yanayım. Açıkcası dergi incelemeleri, test chartlardan ziyada bunlar bizim gibi amatörler için daha yararlı. makine alma değil, fotoğraf çekme heveslisi olduğumuzu göstermenin daha iyi bir yolu yok... bu açıdan Granit arkadaşımızı kutluyorum...

Tarih: 26 Şubat 2007, 13:39 - İp: 81.***.**9.13