netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

real link için teşekkürler.

endorf RAW neden ,

Pozlama telefisinde,contrast,gölgeler vb... kayıpsız bir şekilde resme uygulanır.
İstediğin sıkıştırma oranı ile Jpeg yaparsın.
Noise Red. daha rahat kayıpsız yapılır.
Raw diyince Extreme 3 tarsında yazım hızı 15Mb/s üzerinde kartlar lazım.Yoksa beklede bekle :D
Yani RAW = DAT Jpeg = MP3 :D

işlemek için bire bir

eş dost vb çekerken jpeg iyidir

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:02 - İp: 85.***.**5.54
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

nicolayy, sol üst köşede kontrol paneline tıkla, imza kısmına altta ne yazmasını istiyorsan onları yaz

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:04 - İp: 85.***.**6.153
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

letsgodigital in yaptığı k10d incelemesini okudum da arkadaşlar bu makinayı almakla ne kadar isabetli karar vermişiz okumanızda fayda var.özellikle ışık hassasiyetini kendi ölçtüğü moddan ve iso yu bizim belirlediğimiz modda kullanırken makinanın bir fotoğrafçı gibi davrandığını yazmışlar.nedense bu sitenin incelemeleri hoşuma gidiyor daha objektif gibiler!!!

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:04 - İp: 85.***.**7.94
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

peki raw ı hangi program ile açıyorsun?

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:04 - İp: 88.***.**7.49
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

endorf,
bu orijinal jpeg

bu da dng'den jpeg (düşürdüğüm ve jpeg'e çevirdiğim için kalite kaybı oldu biraz)

ikisinde de hiç bir oynama yok makineden çıktığı gibi

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:16 - İp: 85.***.**6.153
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

realfriend;
farkı daha net görebilmem için jpeg ve dng den dönüşümün orijinallerini özelden gönderebilir misin?

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:28 - İp: 88.***.**7.49
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend ilgin için çok teşekkürler.

ben beceremesemde fotoğraf yüklemeyi hamsiköy benim yerime hallediyo saolsun

Tarih: 19 Nisan 2007, 23:40 - İp: 88.***.**6.169
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya arkadaşlar kör oldum ben yahu..Sevgili Adnan bey halen daha şoklardayım.Ve sanki hayatımda hiç daha foto çekmemişim gibi makineyi elime almaya korkuyorum..

Bugün okuldaki arkadaşlar merak ettiler aldım okula gittim ama bir doğru dürüst foto çekemedim.
Rezil rüsvay oldum..

Tabi kitapçığını da okuma fırsatı bulamamıştım ama dışarıda net çekimler yaptım içerde ise uzun pozlamadan dolayı flu (sonradan fark ettim titraşim önleme de offdu) çıktılar..Ve tam iki saattir kitapçığını okudum da azcık bir şeyler öğrendim.Şimdi bu topiğin -gerci hamsiköy sağolsun özetini gönderdi ama - geri kalan sayfaların özetini çıkaracağım..

Siz başta makineyi şu ayarlara falan alın demiştiniz ne ayarlarıydı onlar..Şimdi topikte onları bulmaya çalışacağım..

Bir de bana 3 cd geldi..Sizlere de öyle mi geldi..
1-pentax software s-sw 55 silypix
2-pentax lensler (tanıtım filmi sanırım)
3-Operating manuel K10d

Şimdi bunlar ne işe yarıyor ki?
Aslında soracağım o kadar çok soru var ki?..Hele de şu rawları nasıl işleyeceğiz konusunda.Ama önce topiği bir alt üst edeyim.Ondan sonra..

Sevgili petronius çok şükür geldi makinem..Artık rahat rahat çekebilirsin..

Sevgili amati inan şu an yukarıda da dedim ya kör oldum..Tamamen sıfırdan başlamış gibiyim..

Sevgili hamsiköy bugün ben de onu farkettim.Ama görüntülerde bunun fazla tez avantajını görmedim.Sanırım makro çekimlerde bunun sıkıntısı yaşanır..Ve bu arada inşallah yazın görüşürüz..Ağvaya doğru şöyle bir gezi turu da yaparız.

sevgili asinan zaten Sakaryanın neredeyse yarısı tatilini o kıyılarda geçirir.Siz eminim ki cebeciye de gitmişinizdir.Orda adanın karşısında beyaz kayaların mavi denizle öyle güzel fotografları var ki..Galerimde s2 ile çektiklerimden var.İnşaallah bu yaz k10d ile oraların tozunu alırız....

Sevgili xtolga makinemi almada sizlerin de değerli görüş ve önerileriniz çok etkili oldu.O açıdan da tekrar ben de sizler teşekkür ederim.

Sevgili futfi..Lensim sigma 17-70..internetten www.fotozeynep.com.tr dan aldım.. Manzara fotografı için geniş ve keskin.Ayrıca bir kenko circular polarize filtre, lowapro 3 aw çanta aldım..İlk fotolarımı sen merakla bekliyorsun ama ben karizmamın çizilimesinden kortuğum için göndermekten ısrarla kaçıyorum desem? Ama yine de jpg de çekilmiş hiç bir oynama olmayan ilk fotografımı gönderiyorum..

sevgili bitpire melrock, ironsailor,shn58, rüzgar2 iyi dilekleriniz için çok öçok teşekkür ederim.

Arkadaşalr aşağıdaki fotolar ilk kareler..Av öncelikli çekildiler..
Av, 1/125,f8,awb,17 mm, ıso 100, renk srgb, jpeg,kontrast +2,kekinlik +3,doygunluk +3

av,1/90, f11, 37mm, ıso 100,awb, kontrast +2,kekinlik +3,doygunluk +3.polarize filtre

Tarih: 20 Nisan 2007, 00:36 - İp: 88.***.**6.244
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut, hocam umarım en kısa zamanda makinene alışırsın

endorf, sana özelden mesaj attım.

Tarih: 20 Nisan 2007, 00:49 - İp: 85.***.**6.153
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yeni başlayanlar için en pratiği,silkypix developer studio 3.0.5.4

daha sonrasında Adobe Camera raw4 + CS3

lightroom vb de var ama deyatda bakınca silkypix daha başarılı .Ama camera raw 4 daha başarılı

Tarih: 20 Nisan 2007, 01:02 - İp: 85.***.**5.54