Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
"Cümleyi toparlıyamıyorum ama iso 800 , titreşim önleme açılınca kaça inebiliyor, 1/3 veya 1/4 stop un iso olarak karşılığını merak ediyorum. Başka bir deyişle 400D deki 1/30 iso 800 ün K10D deki titreşim önleme açıkken karşılığı ne olur? "
cancanamca,
iso'dan bahsediyorsak her 1 stop kazançda enstantene değerini yarıya düşürerek hesapla.
yani eğer 1/30 iso800'ü k10'da çekmek istersen bu durumda iso değerinin 2 stop kazancında yani iso 200'de (1/30)/2/2= f 1/8 , 3 stop kazancında ise iso100'de (1/30)/2/2= f1/4 değerlerinde titreşim hissetmeden kullanabilirsin.
bu arada k10'da da iso800'e rahatlıkla çıkabilirsin.
#melrock' tarafından 13.04.2007 15:34:57 tarihinde düzenlendi.
sdtyrdkn, eline sağlık. dikkat ediyorum da son zamanlardaki fotoğrafların hep Bursa otobüs terminalinden. yoksa orda fotoğrafçı olarak işe mi başladın
gidip geliyorum devamlı. o yüzden oluyor. e gidince de birçok fotoğraf çıkıyor..
jandarmalarla da anlaştık, kızmıyorlar da artık. yoksa yasak orada çekmek.
@melrock
bilgiler için teşekkürler [>:D
K10D'nin ISO performansı hakkında fikir vermesi açısından bir fotoğraf ilave edeyim... Kadrajı vs bozuk olduğunun farkındayım
Noise ninja uygulanmıştır.
Elde çekim
ISO 1600
63mm (x1.5=94mm)
1/30
F/7.1
Bu da 100% crop
#cfiliz' tarafından 13.04.2007 17:50:54 tarihinde düzenlendi.
#cfiliz' tarafından 13.04.2007 17:52:39 tarihinde düzenlendi.
iso400 8 saniye pozlarsan hueuehueu,ccd kızartması.
iso yerine always tripot,yada hızlı lensler.
cancanamca,
bu linkte başka bir k10 incelemesi daha var.
İnceleme
aşağılara doğru bir gece fotoğrafının farklı iso'larda çekilmiş versiyonlarını crop yaparak karşılaştırmış. Burdan hangi iso performanslarının senin için tatmin edici olabileceğine karar verebilirsin. ama birşeye dikkat et. gerek bizim galerideki gerekse linkteki incelemelerde fotoğraflar hep croplanarak iyice büyük inceleniyor. ama bu fotoğrafları örneğin 10x15 bir baskıda kullanırsan durum gözüktüğünden çok daha iyi durur
Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim
benim makinenin üstüne 400 usd civarında bir farkı gözönüne alırsam K10D ci olacağım ama takdir edersinizki bu para iyi bi para ve ben bu paranın hakkını verip veremediği yönündeki haklı çekincelerimi gidermeye çalışıyorum.
@cfiliz;
foton kadrajın yamukluğu haricinde iso 1600 için gerçekden çok etkileyici bu makina hakkındaki önyargımı bitirdi diyebilirim
@onixon;
üstad ben 400D de 30sn iso 800 de birkaçkere pozlama yapmıştım. inan bişey olmuyor sadece makinamın sensöründe anlaşılamayan bir hatadan ötürü değişime gitti
@melrock;
üstadım verdiğin linki inceledim kafam iyice karıştı,
o belirttiğin gece fotosuna göre beni iso 200 paklar yukarısı kötü..
Ama şişeli fotolarda iso 400 gayet iyi gibi gözüküyor.
Acaba bu değerler noise ninja (galiba adı) kapalımı yoksa yapılmış hallerimi?
Birde orda birşeyi anlamadım;
Şu çocuk arabalı fotoda jpeg ve raw arasında büyük fark varken,şişelerin crop fotolarında jpeg def. ile raw arasında ben bir fark göremedim.
Acaba çıkan son firmware de düzeltmemi oldu yoksa herkesin dediği K10D de jpeg iğrenç foto veriyor savı yalanmıymış
Son bir sorumda yine okuyupda bulamadığım ve atladığım bir bölümle ilgili hehe;
yav bu makinanın tuşları arasında iso yu direkt ayarlamaya yarayan bir tuş yokmu ben mi göremedim, iso ayarlamak için illa menüyemi girmek gerekiyor
cancanamca, noise ninja bir ptogram. neat image var mesela benim bildiğim. makinadan çıkmış halini yüklüyorsun noise olayını istediğin oranda azaltıyorsun. tamamen yoketmek biraz detay kaybına sebep oluyor. k10d nin default ayarlarıyla jpeg çekimleri kötü, biraz ayarla güzel işler çıkartıyor. ben hep jpeg çekiyorum mesela.
canon kadar noise başarısı yoktur k10d'nin çünkü ccd ve cmos teknolojileri farklı. 400 ün yukarısı biraz sakıncalı bence. 400de bile ben noise belirgin diye düşünüyorum.
fakat neat image bunu çok iyi çözüyor.
ben sırf L serisi lensler için canon almaya değer diyorum ama SR olayı beni çok çekti.. ayrıca o L serileri de az para değil, ben öğrenciyim. şimdi ben bir pentax sahibiyim. memnunum.. alıştıkça iyi kareler çıkartabiliyorum..
iso düğmesi yok fakat çok kullanışlı bi özelliği var. av modda kullanırken arka tekerlek diyaframı ön tekerlek ise isoyu değiştiriyor, inanılmaz kolaylık sağlıyor. işini fazlasıyla görür, tustan bile iyidir yani. vizorden de görebiliyorsun iso'yu. vizör demişken k10d nin vizörü bir harika, belirtmek lazım..
başka kafana takılan şeyler varsa hepsine burada cevap bulursun.
sevgili cancanamca, Mkinayı ilk aldığım günler, hareketsiz duruduğunu zannettiğim zamanlar vizörden bakıp da elimin ne kadar gezindiğini görünce geç kaldım fotoğrafa merak sarmaya demiştim kendi kendi kendime... Bu Parkinsonlu gibi titreyen elin çektiği fotoğrafı görünce tam bana göre makina seçtiğimi anladım. Sensör temizleme ise başlı başına bir tercih nedeni. (22 bit dönüştürücüsü, ele oturuşu gibi diğer özellikleri de cabası). Bu fotoğrafın net alan derinliği ve odaklanan yeri acemiliğime verin, eline ilk defa DSLR alan birinin 1/30'lar bir tarafa birbuçuk saniye süren çekimine bakın.
Abdülhamid'in saltanat vagonu
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -