netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yolda tanıtıldı pma 2007 pentax için olanı ,çıkışı yakındır bu snee ne zaman çıkacak bekliyorum.Fiyat ne olacak bakalım.

Star Series'ten %35 ucuz ve fazlası olsun alırım.Yoksa Pentax 16-50

Tarih: 13 Nisan 2007, 01:25 - İp: 85.***.**4.76
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

yine terminal. cropludur. başka işlem yok.

not: usm de vardı

#sdtyrdkn' tarafından 13.04.2007 02:59:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Nisan 2007, 02:58 - İp: 88.***.**3.174
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Lazut selam.
Hocam ilgili firmadan alışverişi iptal ettirmek istiyorsan kredi kartının bağlı olduğu bankaya gidip yaptığın harcamaya rağmen ürünün eksik veya gönderilmemesi nedeniyle söz konusu harcamanın firmaya ödenmemesi,ödendi ise geri alınması konusunda bir dilekçe yazabilirsin.Dilekçende firmanın senin iyi niyetini suistimal edip aldattığını belirtirsen (Bankacılar bu konuyu daha iyi biliyor) banka hemen söz konusu firma ile temasa geçip satın alınan ürünlerin sana tam ve eksiksiz olarak teslim edilip edilmediğini belgelemesini istiyor.Bu belgeleme yapılamaz ise paranın ödemesini durdurup satışı iptal ediyor.

Benzer bir olay 3-4 sene önce aynı firma ile yaptığım bir alışverişde benim de başıma gelmiş banka ödemesi yapılan ürünlerin bana teslim edildiğini gösteren teslim tutanağını firmadan talep etmişti.Satıcı firma ürünleri tam olarak teslim etmediği için bunu belgeliyemedi ve firmaya ödeme yapılmasına rağmen banka firmanın başka bir alacağından benim paramı keserek firma aleyhine paraya bloke koydu.Firma kesintiyi görünce bir günde tam 4 sefer beni arayarak eksik ürünü aynı gün kargoya verdi.Ertesi gün ürün elime geçtiğinde ürünü almama rağmen ödemenin serbest bırakılması için banka benden tekrar dilekçe istedi.Bende satıcı firmanın beni beklettiği gün kadar ödemeyi geciktirip dilekçemi geç verdim.Bu arada satıcı firma günde iki kez beni aramak zorunda kalmıştı.Bende gecikme öyle yapılmaz böyle yapılır deyip paralarını alıncaya kadar burunlarından getirmiştim.Hemde ürünü kullanırken.

Demek istediğim elin kolun bağlı değil.İnternet ortamında gerçekleşen alış verişlerde banka için müşterisinin beyanı öncelikle esas alınır ve firmadan satışı gerçekleştirip ürünü teslim edip etmediğinin belgelenmesi istenir.Bu belgeleme işlemi yapılamıyorsa banka bir şekilde parayı geri alıyor.Bunu benim bankam yapabilmişti.

NOT:Diğer tüketici köşesinde aktardığın karşılıklı mailleşmelerin printlerinide bankana götürüp dilekçene iliştirip aynı iletilerin ekran görüntülerinide bilgisayarına kaydetmeyi unutma.

Tarih: 13 Nisan 2007, 08:53 - İp: 88.***.**8.150
cancanamca
cancanamca (üye)
İstanbul / Amatör

bir karar arifesindeyim ;
benim 400D teknik bir hatadan dolayı değiştiriliyor ve istersem onun yerine aradaki farkı ödemek koşulu ile K10D de alabilirmişim(aslında teklifi ben yapmıştım kabul edildi)
Yalnız kafamı kurcalayan en önemli konu,
pek çok konuda K10D üstün bunu kabul ediyorum, peki K10D kullanan arkadaşlar bu titreşim önleme sistemi hangi enstantaneye kadar işe yarıyor ve tabiiki yüksek isoya bu makine çıkamadığı için iso değeri ne oluyor.
Kullanan arkadaşlar titreme olmadan inebildikleri enson değeri yazabilirlermi?
belki daha önce satıraralarında yazılmıştır ama çoğu sayfayı okuduğum halde gözümden kaçmış olabilir .
Bu hafta içinde ya 400D alacam yada fark verip başka bir makine alacağım...

Tarih: 13 Nisan 2007, 12:55 - İp: 88.***.**2.54
onixon
onixon (üye)

varsa yoksa tripot bana göre.

ama 300mm iso200 1/100 ile çektiğim resimler gayet netti.Telede işe yarıyor.

Geniş açıda filan tripotum sırtımda.Senin kollara göre değişir.2-4 stop arası.2 stopa kadar çok çok başarılı benim görüşüm.

Tarih: 13 Nisan 2007, 13:02 - İp: 85.***.**2.181
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

cancanamca,
sorduğun soru direkt olarak senin normalde hangi enstantene değerine kadar titreşimsiz fotoğraf çekebildiğine bağlı. yani örneğin sen 400D'de normalde 1/30'un altındaki çekimlerde elinin titremesini çektiğin fotoğraflarda rahatsız edici bir şekilde farkedebiliyorsan bu durumda K10'da bunun ort. 3 stop altında hissedeceğini düşün.
sonçta önemli olan makinenin 2-4 stopluk bir avantaj verdiği. ama bu avantajın hangi enstanteneden başlağı tamamen senin bileğinin kuvvetine bağlı
örneğin K10 incelemesini yapan as çok düşük değerlerde çekilmiş gece fotoğraflarını yüklemişti buraya. üstelik titreşim ve netlik konusunda gayet başarılıydılar. ama gel gör ki ben o değerlerde aynı netlikte çekim yapamıyorum. çünkü elim daha çok titriyor.

#melrock' tarafından 13.04.2007 13:34:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Nisan 2007, 13:30 - İp: 81.***.**7.88
onixon
onixon (üye)

bende kollarımı çalışmaya başladıktan sora rahat ettim biraz.2-3 ay sonra çok daha sağlam titretmeden tutabileceğim

Tarih: 13 Nisan 2007, 13:46 - İp: 85.***.**2.181
cancanamca
cancanamca (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında benimde kafamda canlandırmaya çalıştığım şeyde buna yakın, ben 400D de 1/30 iso 800 de çok net ve güzel foto çekerken K10D de isoyu 200'ün üstüne alamayıp titreşim önlemeyi açıp 1/15 de çekim yapabilirmiyim?
Genelde düşük ışık koşullarında foto çekiyorum isoyu arttırarak titreşim oluşturmayacak değerde çekim yapmaya çalışıyorum.
Cümleyi toparlıyamıyorum ama iso 800 , titreşim önleme açılınca kaça inebiliyor, 1/3 veya 1/4 stop un iso olarak karşılığını merak ediyorum. Başka bir deyişle 400D deki 1/30 iso 800 ün K10D deki titreşim önleme açıkken karşılığı ne olur?
umarım anlatabilmişimdir.

Tarih: 13 Nisan 2007, 13:55 - İp: 88.***.**2.54
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

terminalden yine bir kare daha..
dijital düzenleme yoğundur. alandeirnliği sanaldır mesela 18 55 ile derinlik sağlamak kolay değil, ben de photoshop ile yaptım. krop da vardır..

ExposureTime : 1/125Sec
FNumber : F8.0
ISOSpeedRatings : 200

Tarih: 13 Nisan 2007, 14:26 - İp: 88.***.**3.174
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Cancanamca size SR nin ne kadar etkili olduğunu gösteren bir foto:
Tokina 80-400 @400mm+2X TC=800 mm de 1/125 ile elde çektim. SR olmasaydı?

BU da aynı yerden 18 mm ile, üstteki resim ortada görülen vincin kumanda kabinin fotosu.

#fhakguder' tarafından 13.04.2007 15:16:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Nisan 2007, 14:36 - İp: 195.***.**2.130