netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bir yerde okuduğumu sonradan hatırladım :D.Minik bir detay ama gayet işe yarar pratiklik.Çoğu zmaan isoyu unutuyodum.

Tarih: 11 Nisan 2007, 01:12 - İp: 85.***.**2.95
elendil
elendil (üye)
Ankara / Amatör

selamlar herkese.
öncelikle koyduğunuz fotoğraflar çok güzel.
dün akşam saat 7 gibi kavuştum bende k10d ye ( 2 objektifli kit, uv filtreler, çanta, sd kart(1 gb ama yakın zamanda 2 ya da 4 gb a terfi etmeyi düşünüyorum.) )
aldığım yere sorduğum fakat net cevap alamadığım bi konu var. firmware güncelleyince makine garanti kapsamından çıkmıyor değil mi?
ayrıca paylaşmak istediğiniz ipuçları olursa buraya yazarsanız ya da özelden atarsanız sevinirim. ztn yazıyorsunuz fakat makineye alışma döneminde olan birine yardımcı olmak amaçlı ipuçları olabilir.
ilk çekimlerimden koymak isterdim fakat henüz yazılım yönüne girmedim işin. iyi geceler herkese.

Tarih: 11 Nisan 2007, 02:28 - İp: 85.***.**2.224
onixon
onixon (üye)

makinen hayırlı olsun iyi karelerle giriş yaparsın.

firmware bölümünde K10D güncelleme ile ilgili başlık var tüm mesajları oku.Detaylar var gece uyku sersemi yapma bide :D basit tek adımlı işlem olmasına rağmen

#onixon' tarafından 11.04.2007 02:44:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Nisan 2007, 02:44 - İp: 85.***.**2.95
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

elendil, makinen hayırlı olsun. Çok iyi seçim.

Tarih: 11 Nisan 2007, 11:23 - İp: 212.***.**7.114
elendil
elendil (üye)
Ankara / Amatör

teşekkürler onixon&realfriend.
onixon güncellemeyi gece yapmayacağım mrk etme :D
bu arada foruma gündüz gönderdiğim ilk mesaj bu sanırım :S

Tarih: 11 Nisan 2007, 14:44 - İp: 81.***.**4.114
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

elendil, makinen hayırlı olsun. güle güle kullan.
bu arada firmware güncellemeyi mutlaka dolu batarya ile yap. bende ne olacak ki en fazla 1 dk süren bir işlem, o kadar kısa sürede batarya tükenir mi diyordum ama durum öyle değilmiş malesef. başıma gelen bir olay beni bu konuda iyice korkuttu.
bir gün makinemi almış boğazda yürüyüşe çıkmıştım. tabi bataryayı evden çıkarken tekrar kontrol etmiştim. ne de olsa bir süredir kullanıyordum ve dışarda bitmesini istemedim. gösterge tam dolu gösterdiği için direkt çıktım. hatta dışarda her çekim yaptığımda da bataryayı kontrol ediyordum acaba bir azalma yada yarıya inme falan var mı diye. neyse dışarda yaklaşık 20-30 kare poz çektim. bu arada makineyi bazen çantada bazen de boynumda taşıdım. ama genelde power tuşunu kapamadım. zaten kısa bir süre sonra makine kendisi standbye a geçiyor.
sonuçta eve dönüş yolunda bir çekim sırasında makine pat diye kapandı. bataryası bitmişti. senin anlayacağın batarya göstergesi öyle düzenli bir şekilde azalarak seni uyarmıyor. iyice azalsa bile dolu göstermeye devam edip sonra birden boş gösterip makine kapanabiliyor. bu olaydan sonra birden gözümün önüne daha önce yaptığım firmware güncellemesi geldi. yapmadan önce göstergeyi kontrol etmiştim. sonra dua ettim iyi ki böyle bir olaya o esnada rastlamamışım diye.
şimdi sırf bu gösterge olayı yüzünden yedek batarya almaya da karar verdim.
Pentax bir sonraki yazılım güncellemesinde bu konuya da eğilse çok iyi olur aslında.

#melrock' tarafından 11.04.2007 16:02:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Nisan 2007, 15:59 - İp: 81.***.**7.88
elendil
elendil (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ederim merlock.
güncellemeyi yaptım. ardından senin mesajını gördüm neyseki batarya doluyken yaptım ama daha dikkatli olacağım bundan sonra.
bu arada v.1.11 i yükledim. v1.10 un güncelleştirmeleri de dahil değil mi 1.11 e. deilse 1.10 u ayrıca mı yüklemem gerek ve nereden bulabilirim?
bu da ilk çekimlerden:

küçültmeyi acdsee de yaptım.
halen ayarlara alışmaya çalışıyorum. henüz dışarı çıkamadım. evde ne bulursam çekiyorum

Tarih: 11 Nisan 2007, 17:06 - İp: 81.***.**4.114
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn, erex, realfriend, amati
çok teşekkür ederim
sizlerinde çok güzel kareleriniz var ellerinize sağlık.

sdtyrdkn bükeyden almıştım..

amati cevap yazdım.

Tarih: 11 Nisan 2007, 17:09 - İp: 85.***.**2.37
onixon
onixon (üye)

Hepsini kapsar 1.11 :D

Tarih: 11 Nisan 2007, 17:26 - İp: 85.***.**2.181
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

onixon bu ikinci yenileme mi bir kere yaptırmıştım ama