netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

daha önce orjinalini yolladığım fotoğrafın photoshoplu halini gönderiyorum

Tarih: 28 Mart 2007, 20:39 - İp: 85.***.**2.239
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler.

sdtyrdkn,bu çok iyi olmuş yaaa.Kutlarım

Tarih: 28 Mart 2007, 21:26 - İp: 88.***.**9.86
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

arkadaşlar yaptığınız her açıklmama için çok teşekkür ediyorum ..buraya koyduğum fotoğraflar abimden kaçamak çektiğim benimde pozlanma hataları hissettiğim fotoğraflar...bunlar çok süratli tek sefer çekimler...makinada fazla veya az pozlanmış olarak gördüm ama dönüp bir daha çekme lüksümün olmadığı fotoğraflar iş icabı...yalnız pozlama olayında sizin de söylediğiniz gibi problem var onuda yeni firmware ile çözeceğim herhalde...ama günışığına çıktığım makinama daha da tapmaya başladım...bu arada raw çekim yapmadım çünkü hemen bilgisyara atmam gerekiyordu fotoğrafları ama yinede jpeg de bile harika, renkler süper...
yorumlarından yardımlarından dolayı herkese teşekkürlerim sonsuzdur...

Tarih: 28 Mart 2007, 21:36 - İp: 88.***.**9.148
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sdtyrdkn ger karpostalcı açalım ,

arkadaşlar foruma avatarlara kendi resimlerimize koyalım.Görmüş oluruz dimi,yüzümüzü

Tarih: 28 Mart 2007, 21:41 - İp: 85.***.**0.225
sdilaver
sdilaver (üye)
Zonguldak / Amatör

Arkadaşlar merhaba,

Pentax AF280T TTL flaş hakkında bilgisi olan varmı acaba.
İkinci elini aldım ama satan kişide ayarlamasını bilmiyordu.
Yardımcı olursanız sevinirim.

AS tavsiyen üzerine aldığım Sigma 70-300 APO güzel bir lensmiş. Yardımın için teşekkür ederim.

Tarih: 28 Mart 2007, 22:14 - İp: 88.***.**0.127
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon, ebay'da Pentax Spotmatic 35mm SLR Camera with 1:1.4/50 Lens buldum $40, makinasını tekrar satabilirsek, lensi burada ilk alan arkadaşların aldığı paraya getirebiliriz (bu arada inşallah vidalı değildir, bir de tornacı yolu görünecek!). 2 tane de PENTAX SMC Takumar 1:1.4 50MM LENS ve Asahi Pentax Super Takumar 1:1.4/50mm ($46 ve $67) buldum. Bunların fiyatı uçmuş.

Tarih: 28 Mart 2007, 22:50 - İp: 88.***.**6.55
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sdilaver, 50 mm gören üç lensin var. aralarında keskinlik başta olmak üzere ışık hassasiyeti yada başka farklar ne boyutta? karşılaştırdın mı? karşılaştırır mısın?

Tarih: 28 Mart 2007, 22:53 - İp: 88.***.**6.55
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

sdilaver lensini güle güle kullan.F/P oranı güzel bir lens.

Tarih: 28 Mart 2007, 23:01 - İp: 88.***.**0.41
sdilaver
sdilaver (üye)
Zonguldak / Amatör

Hamsiköy,

Sigma 24-70 mm f:2.8 senin ekipmanların arasında zaten güzel bir lens biliyorsun. 50mm MF yalnızca kapalı ortamda denedim ve memnun kaldım. Ama dış mekanda malesef deneme şansım olmadı. Kit lenside zaten hepimiz biliyoruz.
Birebir iki lensi karşılaştırmamış olsamda, 50 mm'nin +1 stop avantajı var. Keskinlik olarak ikiside güzel.
Ama en kısa zamanda aynı kadrajda her iki lenside karşılaştırırım.

Tarih: 28 Mart 2007, 23:04 - İp: 88.***.**0.127
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

merson evet arkadaşların maşallahı var.Makinası yada lensi ile yeni bir şey öğrenen hemen burada öğrendiğini diğer arkadaşlara aktarıyor.Şuan için sitenin en samimi,en paylaşımcı topiği.
Ayrıca bu topic sayesinde birbirlerini hiç tanımayan insanlar arasında dostlukların kurulduğunu görmek hepsinden güzel.

Tarih: 28 Mart 2007, 23:04 - İp: 88.***.**0.41