netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili sdtyrdkn, senin fotoğraflar artık K10D fotoğrafı değil senin fotoğraflar oldu, darısı başıma.
İkidir FK'ya davetiye veriyorsun da ben oraya ısınamadım bir türlü, 80 tane kural, 100 tane özellik, yanlışlıkla bir yere tıklarım, başıma iş açarım diye korkup kapattım sayfayı her seferinde...

Tarih: 28 Mart 2007, 01:01 - İp: 88.***.**2.27
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fhakguder :D iyi yırtmışın hihih, ok ok deyip , sorry deseydin.Saraylarmızda resim çekmek için ekstra ücretler var.
Çektiğin pahabiçilemez bir eser olmalı.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:02 - İp: 85.***.**4.114
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon,
benim makina da ortalama alıyor, ama kullanma kılavuzunda da böyle yazıyor. Pentax şirketinden bunu talep etme hakkımız doğmuyor mu?

Tarih: 28 Mart 2007, 01:06 - İp: 88.***.**2.27
onixon
onixon (üye)

fk'da puan :D toplama derdim yok,arada girerimde.Bizim galeridede çok iyi fotolar var,bazıları eşşiz .

tamam 16 ya bölünür her parça ölçülür uygun olan pozlama belirlenir .Spot Kullanırsan vizörün ortası.Merkez ağırlıklıdada orda kısımlardan gelen ışığa göre karar verir.
makina kılavuzluk eder,ama komposizyon bizim elimizde,on göre telefisini veya değişikderlerle çekeriz

ENG-TR çevrimi zordur heralde.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:12 - İp: 85.***.**4.114
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Onixon zaten doğru dürüst resim çekilmemesi için herşeyi yapıyorlar müzelerde, o sorguç en az 5 cm kalınlığında kırılmaz cam arkasında ve ufacık 1 cm çapında 2 spotla aydınlatılmış.
Şimdi Ayasofya'nın üst katındaki som altın parçalarından yapılmış bir fresk gönderiyorum.50mm smc A-1.7 ile çektim.(70 ytl ye almıştım.)

#fhakguder' tarafından 28.03.2007 01:24:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:14 - İp: 88.***.**4.66
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

çok güzel yakalanmış yasak fotoğraf bence. elinize sağlık. hamsikoy teşekkürler. onixon sana da teşekkürler.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:14 - İp: 85.***.**2.239
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Ben utanmaz adamı oynuyorum, her yerde makina boynumda... Bazan insanlar arkamdan "foto" diye seslenip gülüşüyorlar. Beni de çek diye önüme atlayanlar olmaya başladı. En çok zorlandığım yer tuvalet, bir yere değdirmeyeceğim diye uğraşırken perişan oluyorum. Bir de özellikle çıkarken tuhaf bakışlara maruz kalıyorum. Ama makina da makina hani... nerede olsam herkesin gözü üzerimde... makinaya mı bakıyorlar, deliye mi bilmiyorum!

Tarih: 28 Mart 2007, 01:15 - İp: 88.***.**2.27
onixon
onixon (üye)

kapalı mekanda hendek atlatan zor, çekimleri için bende hızlı bir MF lens bakıyorum.ISO1600 kullanacağım yerde o lensle iso200-400 kullanarak çok net fotolar çekebileceğim.fhakguder'de o lens olmasa gren dolusu,parlaklık olmayan şeyler çıkabilirdi.Detaylar ve pullar yerine.
Bkz.Lens Faydaları

Daha ihtiyacım olmadı fakat çantada öle ufak bir lense yer var.Karşıma çıkarsa servise inceletecem,ve alırım heralde.
14mm f2.8 çıksa off off off :D
yada 50mm f:1.4 filan

bunuda satan olmaz :D
Pentax 31mm f/1.8 Limited

#onixon' tarafından 28.03.2007 01:32:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:21 - İp: 85.***.**4.114
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

onixon haklısın bizim galeri de gerçekten çok zengin fakat burada eleştiriler oradakiler kadar yapıcı olmuyor. oradaki eleştirileri daha çok beğeniyorum. benim de derdim puan deil eleştiri. puana kapatınca da eleştiri gelmiyo..

ama buradaki forum ortamını da taktir ediyorum. çok güzel. hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruız.

Tarih: 28 Mart 2007, 01:29 - İp: 85.***.**2.239
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili onixon, 50mm f:1.4 sayende rüyama girer bu gece... iki tane bulursan bir yerde, haber vermek de borcun oldu artık..

Tarih: 28 Mart 2007, 01:32 - İp: 88.***.**2.27