Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
ruzgar2 eline sağlık, güzel karaler, özellikle amcanın fotosu ve ağaç arası karen çok hoşuma gitti
Bu arada ben de utanma olayını pek atamadım
sorma realfriend şu utanma olayını bir atsam memeleketimde çok fotoğraf çekeceğim ama olmuyor bir türlü..amcanın fotosununuda 12 takla ile çektim...
fhakguder fotoğraflarını çok beğendim..ellerine sağlık..
sevgili rüzgar2,(verince ayarı)JPEG fotoğraflarınla bizi de oralara götürdün ya eline sağlık... Artık DNG ile uğraşmayıp senin gibi mi çeksek acaba?
Önceki mesajlarda makinaların her parçasının belli ömrü olduğu yazıldı. Bak bu hızla gidersen bir kaç ayda makinan eskir. Çok çekme, buraya da böyle güzel fotoğraflar gönderme, bizi çatlatma...
Çeşme fotoğrafında duvardaki fazla ışık detayı kaybettirmiş. Kullanıcı kılavuzunu açtım, sayfa 142: "çoklu segment ölçme kullanıldığında 16 farklı bölgede ölçülür, hangi kısımda ne oranda parlaklık kullanılacağını belirler." Bu cümleden 16 bölgenin de ışık durumuna göre farklı pozlanacağı anlamı çıkmaz mı?
Rüzgar2 teşekkürler.Bursa'da şehiriçinde bende makinayı boynuma asıp gezemiyorum. Şimdi gönderdiğim fotoyu dün Topkapı sarayı Hazine Dairesinde çektim, fotograf çekmek yasakmış,güvenlik görevlisi deklanşör sesini duyunca önce ingilizce ikaz etti sonra türk olduğumu anlayınca çektiğin resmi sil dedi, bende o biraz zor sıkıysa sen sil dedim. Sonunda silmedim ama hazine dairesi turunu dirseğimin dibinde güvenlik görevlisinin eşliğinde tamamladım.
#fhakguder' tarafından 28.03.2007 00:55:48 tarihinde düzenlendi.
ruzgar2 fotoğrafların ilk günler için çok başarılı. ben çok beğendim. lensini iyi kullanıyorsun. daha önce dslr ya da slr like kullandın mı ? bu işten anladığını görebiliyorum. makinaya da alışmışsın gibi, otomatik netleme mi kullanıyorsun? yoksa netleme noktasını sen mi seçiyorsun? ben böyle şeylere alışana kadar epey geçti. makinanı da hırpala, çek çek dur. o kadar parayı süs olsun diye vermedin ya.hamsiköy sen de aldırma eskiyecek diye deneye deneye öğreniliyor bu işler. ben 3000i devirdim :D hor kullanıyorum ama eğleniyorum, her şeye değer..
hamsiköy o bölgelerin , ortalamaları alınır.
Rüzgar2 fotolar güzel,eline sağlık
daha iyi olmaları açısından ,benim ufak tavsiyelerim.(her ne kadar üzerime düşmesede)
ters ışıkta makinenin pozlamada yanılacağını unutma,
+ bazı resimlerin aşırı pozlanmış.
Işık bol f:5.6 gibi bir stop yukarı çıkabilirsin.Kesiknliği arttırırsın.
Makinenin Merkez ve Noktadan ölçümleme işlevini biraz kavra.
bu çekimlerde AV,TV modunu bolca kullan.Yarı otomatik sana iyi şeyler katacaktır.
Makinada Histogramları komposizyonuna göre değerlendir.
sdtyrdkn selams , içimi korkuttun yahu kareyi güzel işlemişssin.
Rüzgar2,
kasketli adam resmini ben de beğendim. Eline sağlık.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195803 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -