netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dcrp k10d ve gx10 fotolarını yayınlıdı. Bana göre k10 d nin fotoları öyle abartıldığı kadar iyi değil. En azından a100 den çok iyi değil. Hemen hemen aynı değerleri veriyorlar. Neticede aynı sensörü kullanıyorlar.
Iso kunusundada çok far kgörmedim.

Tarih: 4 Mart 2007, 21:39 - İp: 85.***.**2.122
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

body farkı , pratiklik,üst lcd panel , pozmetreye direk ulaşım, af-s,af-c direk geçiş.Foto kalitesi zaten iyi,bunlarda diğer büyük artılar benim gözümde.A100'e göre

-Geçen gün yıldız parkında ters rüzgar esince fıskıyenin suyu olduğu gibi üzerimde idi makinede tık yok.Başta tırstımda waterproff :D aklıma geldi,Kit lenste su ve toza dayanıklı.

Tarih: 4 Mart 2007, 21:59 - İp: 85.***.**9.213
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar pentax 100mm macro lens.Bakın bakalım bu nedir

Tarih: 4 Mart 2007, 22:18 - İp: 88.***.**8.32
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Çapa zinciri diyerek atışımı yapıyorum:D

Tarih: 4 Mart 2007, 22:24 - İp: 88.***.**8.100
onixon
onixon (üye)

deamon mink goriller güzel,bir gün safariye çıkarsak gerçekleri üzerlemize koşarlerken pozlarız ehhehe.

amati :d tetanoz aşımdan kaçmamış olsam yorum yapardım

Tarih: 4 Mart 2007, 22:29 - İp: 85.***.**9.213
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey söylediğin linkteki fotoğrafları görmeden yazımı yazdığımı önce söyliyeyim.

Bu gruptaki makinaların sensörlerinin aynı veya benzer kalitede olduğunu sende biliyorsun.

Bu makinalar arasındaki farkları fiyatları,teknik özellikleri , makina içinde fotoğraflara yapılan dijital müdaheleler ve gövde yapıları belirliyor.

A makinası fotoğrafa gereğinden fazla müdahele edip noisleri temizleyip çıktılar veriyorken,B makinası görüntüyü keskinleştirip verebiliyor,C firmasıda renkler ile oynayıp göz boyama yolunu seçebilirken D firmasıda mümkün olduğunca fotoğraflara az müdahele ederek çıktılar veriyor.

10mp. lik makinalar çıktığından beri söylediğim şeyde bu.
Noise: Hiç önemli değil,uygun yazılımla anında yok edilebilir.
Keskinlik: Hiç önemli değil yine uygun yazılımla anında müdahele edilebilir.
Gövde: Hiç bir şey yapamazsın.Alırken seçmek zorundasın.
Fiyat: F/P oranına bakıp bütçene uygun olanı seçeceksin.

Gibi makina alımında herkesin bakacağı noktalar kişinin tercihine göre şekillenecek.

Senin için SR,AS sistemlerinin makina üzerinde olması tercih sebebi olduğuna göre bakacağın makinalar ya Sony yada Pentax.

Ben bunları niye yazıyorumki sen zaten kararını verip makinanı almadınmı.

Tarih: 4 Mart 2007, 22:42 - İp: 88.***.**6.67
onixon
onixon (üye)

tazee taze NO PS , müdahale yok

fakat manuelde çektim,her çekimde makine başka değerler verdi :S sabit değerimle neden çekmedi acaba,o yüzden bayabir boşa giden resim oldu.

Bakın bakalım nasıllar

Tarih: 4 Mart 2007, 23:15 - İp: 85.***.**9.213
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

sevgili pazarbey eğer bahsettiniz bu http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k10d-review/gallery.shtml ise fotoğraflara baktım ve dedimki herhalde ben daha iyi çekerdim..aslında olay kısaca şu anladaığım kadarıyla isteyen istediği makinayı göklere çıkardığı gibi istemediğinide yerlere seriyor..bence en iyisi klasik olacak ama eline almak ve öyle karar vermek..

#ruzgar2' tarafından 04.03.2007 23:28:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Mart 2007, 23:16 - İp: 88.***.**9.60
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

bu arada makinanın fiyatı git gide artıyor mu yoksa bana mı öyle geliyor?

Tarih: 4 Mart 2007, 23:17 - İp: 88.***.**7.82
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Rüzgan linkin çalışmıyor.on nedenle cevap veremiyorum.
As;
Sonra arkadna konuşuyorlar. Önce bir fotolara bak.
Fotoğraflar aynı a100 gibi.Mesele kit lensin kaletisinden kaynaklanıyor.Yapacak birşey yok tabiki.
İyi lens iyi para iyi fotoğraf.

Tarih: 4 Mart 2007, 23:25 - İp: 88.***.**0.21