Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Erex bugün Bükey ile görüştüm lensi onlara göndereceğim.Onlar servise gönderecek.Sonuçta bu lense para vermediğim için kaybım olmaz.
İlhan eski pentax lenslerin kullanılmasının yanı sıra bu lensin markası Porst diye bir marka.Fakat lens K10D de nefis çalışıyor ve çok keskin fotoğraflar çekebiliyor.Lensin ve makinanın ortaya çıkardığı performansa çok şaşırdım.
#as' tarafından 03.03.2007 02:05:04 tarihinde düzenlendi.
as prost hakkinda soyle bir bilgi buldum, gerci ayni lens degil, m42 versiyonundan pahsediyorlar ama:
Porst 50mm F1.8:
Well, well, well! What a surprise this lens held for us. Despite it's cheapish plastic design, and loose rubber on the focus ring, this must be the sharpest 50mm M42 we have ever tested. Btter than the legendary Carl Zeiss Jena Pancolar 50 F1.8 and the great Pentax Takumars! We were really very impressed with the optical qualities of this cheap lens.
Porst lenses were manufactured in East Germany, but during later years, some models were manufactured in Japan. Our copy is a Japanese lens. We found this to be a fast excellent quality lens, which can stand it's ground against any of the icons. This lens is sharp wide open, and we have yet to encounter Chroma in any picture.
They are quite rare, and this is the only 50mm one we came across during the past 2 years.
One can thus acquire one of the great 50mm lenses at a fraction of the price of a new one. Yes, they are manual focus lenses, but even with today's modern autofocus lenses, the majority of photographers still prefer manual focus, for that single pixel sharpness in their photos.
yani adamlarin rastladiklari en iyi 50mm lensmis. ve 2 senede ancak bir 50mm prime ellerine gecmis. coplukte bilmeden bir elmas buldun galiba
bu gün ismini yazmıyım bir çok makinayı inceledim bir çok yerde isimleri geçen,pek tatmin etmedi
k10d f/p eğrisi peak yapmış bir makina.
İlk aldığımda burun büken bazı yakınlarım(o paraya d?? alırdın) diyenlerden şimdi hmm hmm hmm seslerini duyuyorum .
tripotta biraz hata yaptım üç ayak bağımsız değil (ama ağırlık 2.4kg )fazla sorun yapmıyor gibi şehir ortamında düz zemin çok o yüzdende çok dert etmiyorum,
7-8 ay sonra lens seçimini hatasız yapmam lazım. ,ayrıca bu lens konuları hakkında çok derin türkçe makaleler,tartışmalar siteye büyük şeylerde katacaktır.
@as 18-55'le bükey fotoda benim göz bebeğimi çekmiştiler,makine ile iristeki kılcallar tek tek sayılıyordu da foto kayıp ehehhe,zaten beni etkiyeleyen başarılardan biriydi..
hisli benim aldığım lens F/1.2 si.Yine aynı Porst marka antika bir makinanın üzerinde takılı idi.Satıcı makinasıyla beraber 130ytl. istedi.Lens e ise 30 ytl dedi.
Fakat senin söylediğin lens olmasada ben lensin performansına şaşırdım.
Fotoğraflar F/2.8 diyaframın üzerinde çok keskin.1.2 ve 2 de kötü.Yarın dışarıda deneyip manzara sonuçlarına bakacağım.Herhalde onlarda iyi çıkacaktır.
onixon bu makinayı eline alıp incelememişlere anlatmak çok zor.
onixon evet hakikaten deveye hendek atlatmışsın.
Fakat diyaframı bence bu değerlere kadar kısma.Keskinlikten kayıp verirsin.
Bende İme arkadaşımızın K10D inceleme galerisi için gönderdiği bir fotoğrafa HDR uygulaması yapmıştım.Bu fotoğraf galeride kapalı hava şartlarından dolayı yer almıyacağı için ime (İlhan ) dan foruma yüklemek için izin alınarak buraya yüklüyorum.
Pentax K10D
HDR si.
[as'tan alıntı: bu makinayı eline alıp incelememişlere anlatmak çok zor.]
İzmirde k10d inceleyebileceğim bir yer var mı?
Adnan abi,
hazır daha yayınlanmamışken bu son 35 yıllık MF lens olayını kısa da olsa k10d incelemesine koysanıza. özellikle de ingilizce olanına. yanına da mesela oğlunuzun ve stüdyoda çekilen fotoğraflardan birer tane çok iyi gider. ne de olsa phill amca da çekimleri stüdyoda yapıyor. tamam lens Pentax marka değil ama makinenin çok büyük uyum özelliğine harika bir örnek olduğu için bence Bükey birşey demez.
#melrock' tarafından 03.03.2007 09:37:32 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -