Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
bende 92 cıvıc si var hala yürürrrrr ordan geliyo rumuzum
abi ne ettin böyle :D hangi birine yazıyım ben meleği alıp gidiyim.
Dur dur gitme. Şunu da al bari
hmm buda iyide bu apartmanda beslenmez :D müstakil villa lazım :D yalıtımlı.
kadrajlar güzel abi , ışık difüze olmasına rağmen kkareler güzel.
Biraz da müzik
Bizim Artvin tulumunun İskoç versiyonu Gayda
Bu da Avustralya'nın yerli çalgısı Didgeridoo
Bu muzik aletini yapmak icin once ici beyaz karincalar (ya da termitler) tarafindan oyulmus agac dallari bulunuyor.
Dallari degisik uzunluklarda keserek ve caplari degisik dallar kullanarak farkli tonlarda sesler cikaran didgeridoo`lar uretilebiliyor. Karincalarin dali oyarken izledekleri “yontem`` de resonans ve ses tinisi uzerinde etkili oluyor.
Dallar kesildikten sonra disindaki kabuklar soyularak agacin disi tas ya da kagit ile zimparalaniyor .Daha sonra dalin capi kucuk olan tarafina balmumu surulerek agizlik yapiliyor. Burada amac uflemeye uygun bir delik olusturmak .
Didgeridoo (Dijeridu) Nasil Calinir?
Aborijin toplumunda geleneksel olarak yanlizca erkekler bu aleti caliyorlar. Aslinda Aborijin kitlelerinde cogu kez kadinlarin bu aleti calmalari tamamiyle yasak. Bunun nedeni kadinin dudaklariyla dahi didgeridoo`ya dokumus olmasinin onu hamile birakacagina olan inanis.
Didgeridoo`da ses dudaklari titrestirerek cikartiliyor. Bu aleti calanlar ozel bir teknikle aletin icine durmaksizin ufleyerek caliyorlar. Bunu basarmak icin de alete uflerken ayni zaman da burunlarindan da nefes aliyorlar.
Dudaklar dil ve nefes alma/vermeyle ritmik sesler cikiyor ortaya. Bu ritmik tonlarla didgeridoo calanlarin adina “Dreamtime” denilen transa gectiklerine inaniliyor.
(Alıntıdır.)
İskoç kızılderilisi
Çocukla dolaşınca onu da mutlu etmek gerekiyor. Hayvanat bahçesinden bir kaç kare.
Koalalar günde 20 saat uyuyormuş. Bi dahaki sefere Koala olarak gelmek lazım
Arkadaşlar "ne zaman bitecek bu işkence? " dediğinizi duyar gibiyim. Bu gün son fotoğrafları yüklüyorum, kurtuluyorsunuz. Sabrınız için teşekkür ederim.
İki akrobatik hareketle seriyi noktalayalım.
fazla yazamıyom parmaktan;
ben tüm seriyi izledim , güzel gezi fotoğraf açısındanda çok verimli geçmiş;en sona :D doğu :D hafif discovery havası ayrı hava yarattı;
Serkan teşekkürler. Bu arada senin yardımınla almış olduğum istavritim geldi ve dün ilk defa deneme fırsatı buldum. İlk izlenimlerim lensin keskinliğinin biraz zayıf olduğu yönünde. Acaba bendeki kopya mı kötü çıktı yoksa kalitesi bu mudur? Ya da ayarlarla ilgili düşünemediğim birşey mi var acaba? Aşağıdaki fotoğraflara bir bakıp görüşlerini yazarsan sevinirim. Fotoğrafları f:8 de çektim. Biraz da eksik pozluyor gibi sanki. Çoğu zaman iki stop + gerekiyor. Bir de köşe kararmalarını nasıl hallediyorsunuz. Ben pentax photo labrory'de "lens abberation correction" diye bir bölüm var, orada düzeltmeye çalışıyorum ama ayar çubuğunu sonuna kadar dayadığım halde tam olarak yok etmeye yetmiyor.
#bitpire' tarafından 19.10.2008 22:31:04 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2453927 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401122 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195514 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0576920 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1164706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -