Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
kad-ir;
Hepimiz amatörüz.
50'yi şimdilik satmayı düşünmüyorum. Ama olur da günün birinde satmaya karar verirsem ilk olarak sana teklif edeceğim. Söz.
bitpire
valla ben teleconverterlerdeki gibi stop kaybı olacagını sanmıyorum. teleconverter odagı uzattıgı için belirli oranlarda diyaframı kısıp stob kaybına yol açtıgı gerçek.
ama bu filitre gibi direk objektifin önüne takılıyor.
belki ışık geçirgenliği azalacagından dolayı stop kaybı olabilir.
ha bu arada 100 ytl ye aldım tokina marka. raynox falan baktım ama cok pahalı geldi bana. gerçi TR sartlarında 100 ytl de fazla. ebayda falan örneklerini 50-60$ a görmek mümkün. bakalım siparişi verdim yarın veya öbür gün elime geçer herhalde.
kadir
deneme fotograflarını yayınlayacagım elime geçer geçmez. bende merak ediyorum sonucu.
kad-ir pm :=)
Biraz patlamış ama...
infected renkler çok güzel olmuş evet biraz patlamış ama olsun o kadar da artık bitpire hocam aslında doğru söyluosun hele benim gibi çaylak için şu an 50 mm fazla gibi ama işte konser çekimlerini düşünüorum onlar için iyi olabilir sonuçta düşük ışık oluo.. ama 16-45'te aklımı çelio belki 4 diyafram ama kadrajı oluşturmak daha kolay gerçekten...bu da ilk raw denemem oldu
53RK4N;
Fotoğrafını sabote ettim.
bitpire eline sağlık benim yapamadığım editi yapmışın daha çoooook yolum var benim ... yalnız bişiyi çok merak ettim ikinci yuvarlağı nasıl böyle güzel yok ettin
Klonladım. Yani çevredeki dokularla boyadım desem anlaşılır herhalde. Biraz da Usm ve çerçeve, o kadar.
Bitpire güzel bir pan denemesi ellerine sağlık... Ayrıca benim gördüğüm kadarıyls K100D nin en iyi hakkını veren sensin sanırım bu nedenle amatör demeboşuna kendine ben yemem Tabi diğer tüm arkadaşlarda başarılı kareler yüklüyorlar onlarıda esgeçemeyiz..
stahl deneme karelerini bekliyoruz görelim bakalım bizde.....
infected güzel bir çalışma snki biraz falz patlamış bakarken bile gözümü çok yordu...birde odakladığın mumun sol üstündeki parlama olmasa yani mum etkilenmese daha iyi olur kanımca...
53RK4N k10 topiğinde okuduğum son yazılarda analog ve slr makineler arasındaki en önemli farkın çekilen karelerin işlenebilirlik özelliği olduğu ifade ediliyor. Yani analog makine karesinde görüntü çekildiği haliyle çıktılanır slr de ise fotoğrafı işlemenize imkan tanıyan şekliyle karelemesinden bahsediliyor.. Senin çekip bitpirenin işlediği bu karede bunu net bir şekilde görebiliyoruz... Çekim için sana işleme için bitpireye teşekkürler... Benim gibi amatörler çok şeyler kazandırıyor bu tarz kareler..
weary bilgi için çok teşekkürler bende bir amatör olarak bir çok şey öğrendim bu siteden özellikle bitpire ve onixon saolsun tabi bu kumsaldaki kum tanesi kadar diyelim =)aynen devam ... bitpire hocam sen ne kadar amatörüm desemde K100d topiğinin prof şipşakçısı sensin kabullen artık
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2453927 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401122 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195514 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0576920 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1164706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -