netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 10-20 ile hafta sonu yaptığım denemeler. Gerçekten çok keyifl veren bir lensmiş.

Burası Gelibolu'daki Mevlevihane

Gelibolu Limanı

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:05 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bir tramplen serisi.

Ben atlasam suya düşüş anım en iyi ihtimalle böyle olur

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:13 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 10-20 makro

#bitpire' tarafından 28.07.2008 17:30:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:18 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Dostluk

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:20 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Pot altı mücadelesi

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:22 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bu da böyle bir manzara

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:23 - İp: 213.***.**5.242
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bitpire lensin hakkını vermişsin eline sağlık. Bir de tramplanden atlayanın suya girdiği anda yukarıya sıçrayan su ile birlikte görüntüsü olsaymış diye düşündüm. Sandıkta varsa yükle de izleyelim.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 19:24 - İp: 88.***.**6.33
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim Selahattin bey. Maalesef hiç suya giriş anı çekmedim. Aklıma gelmedi daha doğrusu
Bu arada birşey dikkatimi çekti. Son tramplen fotoğrafında atlayan çocuk bir tuhaf çıkmış. Sanki fotoğrafa monte edilmiş gibi . Neden olabilir acaba? Sağ kol da yok ortada? Neredeyse kendi çektiğim fotoğraftan şüpheleneceğim.
Fakat ultra geniş açı gerçekten büyük rahatlıkmış. Müthiş bir esneklik sağlıyor . Yarım metreden tam boy insan sığıyor kadraja. Arkada manzarası da hediye.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 22:29 - İp: 77.***.**1.110
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Çocuklar atlarken kollarını başının üzerinde birleştirse hem daha estetik olacak hem de kafadan önce kollar suya gireceğinden çarpmanın olumsuz etkisi azalacak ama tabiki birilerinin bunu bu çocuklara öğretmesi gerekiyor. Olimpiyat şampiyonları boşuna hep ileri ülkelerden çıkmıyor. Kimbilir şu çocuklar böyle başıboş bırakılmayıp ellerinden tutulsalar bizden de ne şampiyonlar çıkar.

Geniş açı bir fotoğrafçının olmazsa olmaz objektiflerinden biri. Sen de çok güzel kullanmışsın. Son manzara fotoğrafında ufuk çizgisi tam ortaya düşmüş. onu 1/3 gökyüzü 2/3 sahil yapabilseydin hem denizin sahile doğru uzantıları da çıkacaktı, karadan denize doğru derinlik hissi daha da iyi olacaktı diye düşündüm. Buna rağmen hoş bir fotoğraf olmuş. O gün gökyüzü de tam fotoğrafçının arayıpta bulamayacağı kıvamda imiş.

Daha iyi manzara fotoğrafları için bu objektife bir de polorize filtre alman lazım. O zaman çok daha farklı oluyor. Çekmeye devam. Selamlar. (Bana abi demeni tercih ederim)

Tarih: 29 Temmuz 2008, 10:01 - İp: 88.***.**6.33
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Abi yıktın beni. Gökyüzü olan fotoğrafların hepsinde polarize filtre takılı zaten. Demek belli olmuyor. Aslında bulutların cinsi ve güneşin açısı da çok önemli tabii. Bembeyaz pambıh gibi bulutlar olması lazım. Bir de açısal olarak güneşten uzaklaştıkça polarizenin etkisi de artıyor, renkler daha doygunlaşıyor. Benim fotoğrafların bazılarında güneşe olan açı çok küçük olduğu için polarize çok fazla etki yapmadı. Zaten dikkat edersen gökyüzünün mavisi bu açıya bağlı olarak her fotoğrafta çok farklı tonlarda. Manzara fotoğrafında uçurumun kenarında durdum. Biraz daha geriden alsaydım görsel olarak pek de iyi olmayan çalı çırpı girecekti görüntüye. Bir de kuralları pek sevmiyorum ben. Yaratıcılığı kısıtlıyor bana göre. Her fotoğrafta 1/3 gökyüzü 2/3 yeryüzü, aynı fırının ekmeği gibi olur. Selamlar..

Tarih: 29 Temmuz 2008, 14:43 - İp: 213.***.**5.242