netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).

#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker panoroma fotoğrafın tam boyutunu BURAYA yükledim.Yanlız boyutu 40mb. civarı haberin olsun.
İncelemek istiyen arkadaşlarda buradan indirebilirler.

Bülent hoş geldin epeydir görünmüyordun.5D yi alabildinmi.

Tarih: 26 Ekim 2006, 21:57 - İp: 85.***.**2.169
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

yok adnan abi sehir degisikligi yaptım o yuzden biriken butun para eve ve icine gitti umarım bi 5 ay sonra falan almıs olacagım. artık alınca aldım derim dilim yandı cunku

Tarih: 26 Ekim 2006, 22:23 - İp: 85.***.**3.94
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hayir kurtulamadim hala..
adnan tamam indiriyorum su anda, sagol..
..
birazdan kivanc gelir, o da bulent'e 5d'yi aldin mi diye sorar..

Tarih: 26 Ekim 2006, 22:46 - İp: 86.***.**0.120
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

bizim bu arada r1 topic i yerle bir olmus ne is 3. sayfada bile yok valla

Tarih: 26 Ekim 2006, 23:03 - İp: 85.***.**1.218
as
as (Üye)

Bülent selam.
Gördüğüm kadarı ile artık İstanbullu olmuşsun.Avatarın altındaki değişikliği şimdi farkettim.İstanbulda Ankaradan daha fazla fotoğraflık malzeme bulursun.5D içinde piyasada başka bir fullframe makine olmadığı için 3-5 ay sonrada alsan geç almış olmazsın.Topic konusunda ise kimse fotoğraf yüklemediği için arka sayfalara düşmüştür.

Tarih: 27 Ekim 2006, 12:35 - İp: 85.***.**2.169
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

merhaba geldim sonunda..
70-200 le 100-400 kıyas goturmez her degerde hemde.. ikisinide uzun sure kullanmıs biri olarak rahatlıkla soyleyebilirim..
buarada eos a da sormak isterim 2x tc ile 100-400 u f/11 de manuel focusda nasıl kullanacaksın aslanlar gibi.. 1.4 tc de bile bazı pinleri bantlamadan af si calısmıyor..

ilker daha karar vermedim is li mi is siz mi alacagıma.. simdi memleketdeyim lensi pazartesi satarsam yeni planlarımı acıklayacam

Tarih: 27 Ekim 2006, 13:45 - İp: 85.***.**3.0
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

omer surpriz yap bizlere.. ama sakin IS'siz olanindan alma..
omer saka bir yana, senin 300mm'ye de ihtiyacin var degil mi?.. valla en basta bu lensi alsan hic de fena olmaz..
ama sen surpriz yap yine de..

Tarih: 27 Ekim 2006, 13:51 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)

Aber selam.
Fotoğrafları (6 ad.) P/S ta Automate/Photomerge yöntemi ile birleştirdim.Gökyüzündeki renk tonları biraz rötuş gerektirdi.İstersen uygulamayı detayları ile de anlatabilirim.
Fotoğrafı İlker de inceleyecekti herhalde o da ekyerleri konusunda emin olamadı ki bir yorumda bulunmadı.Sen söyleyince tekrar incelediğimde ek yerlerinin birinde biraz belirginlik var ama onuda fotoğrafı iyice büyütüp baktığımızda fark edebiliyoruz.

Tarih: 27 Ekim 2006, 22:48 - İp: 85.***.**3.187
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi 36MB'dan gözüm korktuğu için orjinal boyutunu indirmedim panaroma fotoğrafın.Fakat görünüşe göre başarılı olmuş.Bende hep merak etmişimdir bu tür fotoğraf çekim tekniklerini.

Benim bir sorum olacak.Bu birleştirmeyi sanırsam ps'de yaptın,yani makinanın bu çekimi desteklemesi diye bir durum yok.Peki çekim adedi 6'nın üzerine çıkabilir mi? Bir sınırlama varmı çekim adedinde?

Peki fotoğrafları birleştirirken oluşabilecek ovalliği nasıl engelliyebiliyorsun tam boy fotoğrafta?Yani kırılmalar olmuyor mu??

Bize ayrıntılı bir biçimde birleştirmeyi nasıl gerçekleştirdiğini anlatırmısın?

Ve ps'de bu panaroma birleştirmesi için uygulanacak adımları ve başlıkları sırasıyla açıklarsan memnun olurum.

Tarih: 27 Ekim 2006, 23:33 - İp: 88.***.**4.250
as
as (Üye)

Kıvanç ve Aber selam.

Öncelikle fotoğrafı indirip detaylı incelemenizi tavsiye ederim.

Panoroma çekimler için 6 fotoğraf diye bir sınırlama yok.Fotoğraf sayısını dilediğin kadar arttırabilirsin.Ancak fotoğraf sayısının artması demek bilgisayarının yavaşlaması demek yani P/S bilgisayar tüm fotoğrafları birleştirip işlediği için makina oldukça yavaşlıyor.O yüzden bilgisayarının ram lerinin bayağı güçlü olması gerekiyor.

Panoroma çekimlerinde kullandığın makinanın bir özelliği olmasına gerek yok her makina ile bu tip çekimler yapılabilir.

Bu amaçla çekilen fotoğrafların P/S de işlenmesi ise şöyle:

PS programını açtıktan sonra File menüsüne girip orada Automate alt menüsünden Photomerge yi seçiyorsun.

Çıkan pencereden sağdaki browse komut butonu ile birleştirmek istediğiniz fotoğrafların olduğu klasörü bulup kaç tane fotoğraf birleştirmek istiyorsan control tuşuna basılı tutarak teker,teker üstlerine tıklayıp mesala 6 fotoğraf açıcaksan 6 sınıda seçiyorsun.Buradan da okeyleyip çıkınca PS seni fotoğrafların birleştiği ekrana taşıyacaktır.
Açılan ekranda Normal yada perspektif hangisi ni istiyorsan onu da yine sağdan seçebilirsin (Bu senin bir diğer sorun yani kırılmalar olmuyormu nun da cevabı).Bu işlevi sırası ile tıklayarak fotoğrafa yaptığı etkiyi görebilirsin.

Fotoğrafların birleşimi sırasında bir karışıklık olursa o fotoğrafı kenara taşıyıp yer değiştirme imkanında bu aşamada var.Bundan sonra sağ taraftaki ok tuşuna bastığında P/S fotoğrafları birleştirir yanlız bu işlem fotoğraf sayısına bağlı olarak biraz uzun sürebilir.

Tek bir fotoğraf haline gelen fotoğrafta şimdi cropla kesme işlemini yaparak kadrajı ayarlaman gerekiyor.

Bu işlemden sonrada muhtemelen gerekecektir ki fotoğrafın üzerinde renk tonlamalarındaki farklılıkları P/S ta yok etmen gerekiyor.Zaten işin en zor kısmıda burası.Sharpen ve renk tonları vb ayarlarla bu birleşim yerlerini kamufle ettikten sonra fotoğrafın hazır hale gelir.

Uygulama örneğini ise bir önceki sayfada yer alan fotoğrafın tam boyutlusunu indirerek görebilirsin.

Tarih: 28 Ekim 2006, 02:06 - İp: 85.***.**3.187