Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
kivanc ne guzel de anlatmissin.. ama sonunda gulen martinik degil ben oldum ne yazik ki.. 70-200'umun 35mm standartinda 320mm'ye kadar uzanmasi sonucunda, o anda lcd ekranda cok da net goruntu vermedi bizlere.. martinik'in 12x zoom'u zaten 432mm'ye falan denk geliyor, ustune bir de digital zoom falan yapip, lcd ekranda bak nasil da cektime getirdi olayi.. ama iste hersey gorundugu gibi degildi.. benim cektigim fotografda is bankasini acik secik gorebiliyorduk, oysaki martinik'inki belli bile olmuyordu.. ama lcd'de iyi is yapmisti h1..
adnan isimli sahis, zaten hic bizimle kapisamadi bile.. yok benim makinem en fazla 120mm yapiyor dedi ve cekildi..
onemli olan bir hata daha yapildi o gun.. mirror lock-up yapmayi unuttum.. yapsaydim, gorurdu insanlar nasil is bankasi cekilir diye..
..............
pazarbey, benim de cevap hakkim dogdu o halde.. madem o kadar paralar senin elinin kiri, al bir tanesini gitsin be hocam.. yok titresim engellemeli olacak da zarti zurtu olacak da.. birak bunlari lutfen.. al en babasindan bir tane dslr, sonra da uzerine titresim onlemeli lens aliver.. lensde titresim onlemenin olmasi cok daha iyi, bu konuyu daha once tartismistik forumda..
İlker bence sen o Kıvanç ın yazısını bir daha oku.Ben yazıda ucuz atlatmış ve az zayiyat la çıkmış görünüyorum.Oysa senin durumun pek iç açıcı değil.Yazıyı okuduktan sonra senin yerinde olmayı pek istemezdim.
Gantry ile Martinik içinse durum oldukça iyi görünüyor. Onlar eminim ki şimdi sana kıs kıs gülüyorlardır.
son gulen iyi gulermis adnan.. izmire tekrar geldigimde tam donanimli olacagim.. acaba ben mi alsam 400mm f/2.8'den bir tane.. bir tane de 2.0x extender..
hatta lens degil teleskop alip baglayacagim 350d'ye.. 2500mm'lik olanlar mesela idare eder..
İlker o donanımda 350D olacaksa yandın.Gantry şimdiden D200 peşine düştü haberin olsun.
ilkercim tasımakta sorun onları.. aklımda once 70-200 sonrada 300mm var acıkcası.. su flas olayınıda halletmek lazım tabi.
Ömer sende İlker gibi yanında bavul taşıyarak bunu halledersin. Hatta İlker bu gibi durumlar için yanına bir kaç yardımcı arkadaşta alıyor.
ohhh gene hatırladım o anları.aslında orda ki sohpet anında telaffuz edilen ve bizi ortadan yaran kelimeler aklıma gelsede yazsaydım şuraya. aslında benim pil bitmemişmiydi o saatte
ilker sen bir gel buralara da yanında ne olursa olsun .
Serkant bak aklıma ne geldi;
Ben Adnan abi'nin anlattığını dinledim.Olay şöyle...
İlker bir arkadaşı ile gelmiş geziye.O arkadaşı da fotoğrafçılıktan hiç anlamazmış.
Gel zaman git zaman fotoğraflar çekilmiş.Bu işten anlamayan çocuk bile,bakmış R1 enfes çekimler yapıyor en azında LCD'de öyle görünüyor.Birde kafasını öbür tarafa çevirip İlkerin lcd'ye bakmış.Tabi mikroskopla seçebilmiş görüntüyü.Neden??
Çünkü 1.8 inch-118000 pixel olduğundan..
Neyse sonra İlkerin çekimleri görüp,dumur olmuş.Çekimler rezalet gelmiş çocuğa.
O da İlker'e;
İlker birde şu tuşa bas,bide buna,belki daha iyi çekim yaparsın diye herkesi gülmekten yerlere yatırmış.
İşte bu hadiseden sonra İlker denize atlamaya vee makinayı kırmaya niyetlenmiş.Hikayenin eksik tarafını varın bilenler tamamlasın.
Adnan abi sen ortalama(avarage) bir skorla geçtin dpreview testlerinden.Çok sevinme.Burada Hasan abi ve Serkant ise idare eder(Highly recomanded) ile mezun oldular.
Asıl ben olsaydım size performansımın doruk noktasını gösterirdim ama herkes tırmanamazdı oraya tabi
Bu arada epinizin Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.Sağlık,mutluluk ve Huzurla...
Bol fotoğraflı Bayrmalar arkadaşlar.
iste o arkadasim ugur'du.. bir de soyle cek bak diye diye.. ama ne yalan soyleyeyim valla, onda da sanatci gozu var.. ben yamuk mamuk cekiyordum o gun..
asil olay ne biliyormusunuz, ugur da kendine dslr bakiyordu en son.. sanirim d200 aldi kendine.. hala daha cevaplamadi email'imi..
..
adnan valla 350d de olsa 400mm f/2.8'i takarsam, yine manyak sonuclar alirim.. ama tabii ki 1dMIIN almakta yarar var..
...
gantry valla keske gelebilsem.. iyi muhabbet ettik o gun..
...
omer, 70-200 f/2.8 ile 300mm f/4 mu alacaksin? bak bu kadar soyluyorsun forumda, nazar degecek..
.......
kivanc, serkant, adnan, omer sizlerin de bayraminiz kutlu olsun..
İlker seninde bayramın kutlu olsun.
Bende bu topiği takip eden arkadaşlara güzel bir fotoğrafı bayram hediyesi olarak yüklerken herkesin bayramını tekrar kutlarım..
Canon EOS 30D
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079330 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm