Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
ilker eve birgün girmezsin iki gün girmezsin.sonucta kürkcü dükkanına mutlaka dönmek zorundasın.lense sarılıp yatmak nereye kadar.?
18-200 ile birlikte eger ki amerikadan alacaksan, 2300 dolar civarinda gantry..
şu likteki body neiş.yazmadığım yer kalmadı?
gantry soyledim ya, sonucta guvenilir bir yer olarak gorunuyor; ama fiyati henuz sonuclanmamis.. su an icin 1025 dolarda ama arttirmanin bitmesine de 21 kusur saat var..
...........
kurkcu dukkanina donmezdim valla, gider fotograf cekerdim tum gun.. hele ki bir is bankasinin fotografini cekerdim ki hic sorma..
İlker önümüz kış.Kayserinin soğuğu fazladır.Ömer bir kaç gün eve giremezse lens te 30D de kendine başka bir sahip bulur. O yüzden Ömeri gaza getirme.
Serkant benim tahminim ABD den 2000 USD ye işi bitirirsin biraz araştırmak ve sıkı pazarlık yapmak lazım.Özellikle Newyorkta.
sen daha cekmedinmi o iş bankasını. adnan abi bile hala arada gidip cekiyor.martinik i o civarlarda elinde makinayla arada bir gördüğünü söyleyen arkadaşlar var.
bende 2300 dolar olsa ne gezineyim nette hemen almıştım d200ü.A100 ve iyi lensmi?k10d mi d80 lenssiz mi kafam karıştı.vakit var daha düşünmeye.
yok yok adnan, omer almisken bari bir kere alsin, ne o oyle, 100-400'u satip ne alacak ki hem yerine.. zaten L lensi.. bir de ustune baska zoom mu alacak.. en iyisi 400mm f/2.8.. 5-6 bin pound dedigin nedir ki, elin kiri.. (pazarbey olsa oyle derdi simdi.. )
...
gantry, merak etme duyuyorum ben martinik'in cevirdiklerini.. aha da cektim diyor, ama cikan sonuclara baksan benim lensin cektiginin 100'de biri bilem degil..
İlker ,Gantry ,quetela İşbankası muhabbetini sormuş (sayfa 16 da) anlatın bakalım neymiş bu muhabbet.
Evet baktım kimsenin anlatacağı yok,ben dalayım olaya.
Şimdi bir varmış bir yokmuş.yeryüzü üzerinde bakaçını bantla kapatan bir adam varmış(Hasan abi ).
Bu adam elinde makina ile uyur,uyanır ve aklına her geldiğinde Alsancak kordon'dan İş bankasını zoomlayıp çekermiş.Yüzünde de daima bir tebessüm.Bu tebessüm'ün sebebi sorulduğunda kahkahalarla gülermiş ama sebebini bir türlü söylemezmiş.
Bu sebebi de sadece 4 kişi bilirmiş onun dışında;
Adnan,İlker ve Serkant ile Kıvanç adında ki Ege delikanlıları...
Burada İlker adlı şahsı,iyi günüme denk geldiği için Türk yaptım hatta Egeli bir türk.Kendisi aslen gavurdur
United Kingdom
Neyse konumuza dönersek;
günlerden bir gün buçuklu bir İzmir gezisi sırasında Alsancak Kordon'da denize nazır bir sahilde (sahil dediğin zaten deniz kıyısında olur) yürürlerken,Adnan ismindeki şahsiyet ortaya bir fikir atar.Elindeki R1'in verdiği enerji ve heyecan ile gelin sizle taş atmaca oynayalım der.Denize taş fırlatalım en uzağa atan kazansın der.
Tabi bu sırada diğer delikanlılar birbirlerine bakar ve bu ne diyor diye içlerinden geçirirler.
İlker hemen elindeki 70-300'lük lensi daha bir sıkı kavrayarak aklına gelen ilk cin fikirli düşünce ile sarsılarak öne atılır.Hafif bir titreme edasıyla;olmaz öyle,benim elimde ağır mühimmat var,ben uzağa atamam ama sıkıysa optikleri yarıştıralım der.
Hasan içinden hesap yapmaktadır.Şimdi bende 12x var.Hemde sarsıntı önleyici de var.Ok.
Ben bunları havada karada yerim diye düşünür.
Hikayemizin ana kahramanı Adnan isimli şahsiyet de hesaba dalar.Bende bir tomar smart zoom var.Üstelik extra optical da var diye öne atılır.
Sonuç,Adnan abi ve İlker için büyükbir hüsran ile sonuçlanır.
Elinde dünya parası lens ile dolaşan İlker için sonuç ezici bir hüsrandır.Elindeki 350D ile lensleri elinden denize atmak isterken ve hatta kendini de Yunanlılar gibi suya dökmek isterken,Türk misafirperverliğinin gerekliliklerini Örnek bir davranışla sunan diğer arkadaşlar,hemen onu geriye çekip canını kurtarmışlardır.Boynu bükük İlker Ülkesine hüsran ile döner.
Onu Türkiyeye gönderen İngilizler artık İlker'i sınırdışı etmektedir.Neyse ki elindeki 17-50 tamron'u havaalanındaki bir görevliye hediye etmiş ve Ülkesine girmesine izin verilmiştir.
Kazanan eşit kuvvetlere sahip Serkant ve Hasan abi'dir.
Hasan abi artık yeminini bozmuştur ve bir kırbaç darbesiyle vizör'ün üzerindeki bantı çıkarıp atar.Ve herşey gün ışığına çıkar.Meğer vizörün camı kırılmıştır ve Hasan abi bu boşluğu akvaryum olarak kullanmaktadır.
Sonra moral bozukluğunu atmak için oturulan bir kafede İlker arkadaşımız yine bir şok dalgası ile sarsılır.Sony H1'in makro çekimi aklını başından almıştır çünkü.
İçilen sımsıcak bir çay'ın içine uzanan makro çekim,herşeyi apaçık belirtmiştir onlara...
Bu sırada İlker'in alarmı öter.Bu pil uyarısıdır.Henüz günün yarısı olmadan öten pilim bitiyor uyarısı üzerine fenalaşır İlker.
İşte hikayemizin tarafsız bir ağızdan anlatımı.Herkes bu anlatımdan kendine pay çıkarsın.
#osmanlı' tarafyndan 22.10.2006 08:09:12 tarihinde düzenlendi.
Cevap hahhıkm doğmuştur. Evet 5-6 bin paund elimin kiridir arkadaşlar. Onun için bir türlü slr alamadım. Ama dediğim gibi canon slr ler ilgi alanım dışında.BEnim için illaki titreşem engelmeme sistime olacak.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079330 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm