dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

K10d Mi D200 Mu, Artilar?

selamlar arkadaslar..

her iki kamera arasinda kiyasiya suren savasda; makinelerin ozelliklerini ele alaraktan, renkler ve keskinlik tartismalarindan kurtarmaya calismak istiyorum..

netfotografa geldiniz.. ve gordunuz ki, genelde insanlar dslr makineler aliyorlar cunku fotograf kalitesi cok daha iyi.. ayrica dslr kameralar cok daha hizli calisabiliyorlar; yuksek iso'larda cok daha basarili sonuclar veriyorlar, optik vizorlere sahipler ve lens degistirebilme sayesinde istediginiz neyse, onun maksimumunu alabiliyorsunuz..

peki hangi kamerayi alacaksiniz?
giris seviyesi dediginizde; 400d, a100, k100d, d40, d80 gibi makineler var.. eger ki daha gelismis bir dslr istiyorsaniz; bu sefer de karsiniza; k10d, 30d, d200, s5 pro gibi kameralar cikiyor..

bu konu umarim, k10d ile d200 arasinda kalmis olanlara yardim edecektir..

k10d artilar:

--- fiyat olarak turkiyede neredeyse d200'un yari fiyatina satiliyor olmasi..
---SR titresim onleme sistemi..
---DR sensor temizleme sistemi..
---9 tane capraz af sensorune sahip olmasi..
---22 bit'lik A/D converter ile daha iyi fotograf kalitesi..
---hassas beyaz ayarinin yapilabilmesi..
---lcd ekrandan on izleme..
---TAV modu.. (enstantene ve diyafram hizlarinin ayni anda ayarlanmasina olanak taniyan cekim modu..)
---hafiza kartindan bulunan cekilmis fotograflara 18 degisik filtre uygulayabilme sansi...
---800 mb DDR2 tampon bellek..
---spot olcumde %1 hassasiyet..
---eski manuel lenslerin kullaniminda, yesil tusa basilmasi ile diyafram acikligina bagli olarak makinenin dogru pozlamayi yapabilmesi..
---DNG raw modunda cekim yapabilmesi..
---2sn'li gecikmeli cekimde otomatik olarak mirror lock-up ozelliginin calismasi..

d200 artilar:

---1/8000'lik shutter hizinin bulunmasi..
---GPS destegi..
---5fps'de cekim yapabilmesi..

..........
sizlerin de aklina gelen artilar varsa her iki kameraya da eklemeler yaparak listeyi olusturalim arkadaslar..

Tarih: 23 Mayıs 2007, 16:43 - İp: 86.***.**0.120
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

cancanamca,
yazımın arasında size karşı söylediğim tekşey 22 bit converter olayı idi. onunda dışında renkler yada diğer konularda direkt sizi hedef alarak konuşmamıştım.
bu arada tipa ödülleri veriyor. ancak tabiki ödülü verdiği sınıfta o sınıfı neye göre verdiği konusunda açıklma yama gereği duymamış olabilir. bu da gayet normal birşey. insanlar zaten sınıfların neye göre olduğunu az çok biliyor.

bir de "K10D ödül almış bu doğru ama D200 ü geçerek veya kıyaslanması sonucu aldığına dair de bir bilgi bulamadım"
demişsiniz. yazdığım yazıyı dikkatlice okursanız, 2 makinenin aynı sınıfta olmasının aynı özelliklerde olmasını gerektirmeyebileceğini ve aynı sınıfta bile olsa birinin diğerinde daha iyi olabileceğini zaten belirttim. benim asıl dikkat çekmek istediğim şey makinelerin birbirlerine olan üstünlükleri değildi. onu zaten tartışıyoruz ve tartışmamız gereken de bence budur. ama kalkıp daha sınıfları bile aynı değil neyi karşılaştıralım denirse tipa ödülü bunun için güzel bir cevaptır.

son oarak k10 topic'indeki ortak eylemler için verdiğiniz örneğe çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. sözünü ettiğiniz örneği dikkaklice takip ederseniz orda yazı yazan insanların büyük çoğunluğunun bu tür tartışmalara girmediğini ve kendi topic'leri altında, bırakın k10'deyi sadece fotoğraf becerilerini geliştirme üzerine konuştuklarını görürsünüz. bir çoğunu başka topic'lerde k10 tavsiye ederken yada özelliklerini söyle böyle diye ballandıra ballandıra anlatırken göremezsiniz. hatta kendi topic'lerinde bile. bu kadar amatör ruhu ile hareket eden ve tabiri caizse kimsenin tavuğuna kışt demeyen, öncelikli olarak amaçları fotoğraf sevdalarını ve becerilerini geliştirmek olan bu insaları da bu tartışmaların içerisine sokup, marka fanatikliği ile suçluyor olmanıza hem çok şaşırdım, hem de hrkes adına çok çok üzüldüm. Bu insanların o topic'de olmasının en temel nedeni çoğunun fotoğraf sevdalarına k10 ile başlamış olması. ancak aldıktan sonra da fotoğrafçılık konusunda birbirlerini motive etmeleri. bu arkadaşların bir çoğunu bu sitede hararetli bir şekilde k10-d200 tartışmalarının yaşandığı topic'lerde bulamazsınız. söz konusu topic'lerde bu tartışmalara taraf olan ve diğer markayı fanatiklikle suçlayan insanlar bile sözünü ettiğiniz topic'deki kullanıcılardan bu güne kadar bir şikayette bulunmamıştır. çünkü karşılarında yazı yazan kişiler onlar değildir. ayrıca o topic sadece k10 kullanıcılarına açık da değildir. tabiki konu ilk açıldığında k10 için açıldığından dolayı içerisinde yazı yazanları k10 sahibi olmasında daha doğal hiç bir şey olamaz. bunun nesi yanlış anlamak mümkün değil. ve ortak gezilere gitmeleri. ama ille de bu organizasyonlara katılmak isterseniz ister canon, ister nikon sahibi olun katılabilirsiniz. ben pentax sahipleri dışında katılmak isteyenlere olmaz deneceğini hiç sanmıyorum. ayrıca böyle bir kriter koyduklarını da sanmıyorum. oradaki tek kriter, o konu altında (kullandıkları makinenin markası ne olursa olsun) yazı yazan ve o saygılı paylaşım ortamına katılmış insanların birbirleri ile daha yakın olabilmek için beraber aktivite yapıyor olması. biraz daha incelerseniz o topic'de yazı yazan bazı arkadaşların herhangi bir dslr sahibi olmadığını ama foto meraklısı olduğunu, bazılarının ise pentax harici makine sahibi olduğunu görbilirsiniz. siz bir örnek gösterebilir misiniz o topic'de örneğin bir canon yada nikon kullanıcısının yazı yazdığını (tabi fotoğraf üzerine) ama insanların tepkisi üzerine çekildiğini.
lütfen en azından o insanları bu tartışmaların içerisine çekerek artık daha da fazla rencide etmeyin. tekrar ediyorum. o insanların çoğu amatör ruhu ile hareket ediyor ve birbirlerinden yada kendileri ile bilgilerini paylaşacak herkesle konuşmaktan büyük keyif alıyorlar. ister pentax sahibi olsun ister olmasın. hepsi de bu işe hevesli ve de kendini geliştirmeye çalışıyor. lütfen bu insanlar üzerinden spkekülasyon yapmayın artık. amatörleri fotoğrafçılıktan soğutuyorsunuz.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 14:08 - İp: 62.***.**8.77
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

benim 400D var diye sizle foto çekmeye gelemiyecekmiyim?

cancanamca, sen yeterki fotoğraf çekmek iste, K10D ci arkadaşların ayırım yapacağını sanmıyorum. Sen teklifte bulunupta olumsuz bir yanıt aldınmı, olmadı ben çaığırım seni fotoğraf çekmeye gittiğimde.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 14:33 - İp: 212.***.**0.50
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

camcamca çekimlere gelebilirsin,tabiki.Ama stüdyoda onu bunu test edelim deme :D sora darılıyor arkadaşlar :d en iyi zoom lensine gel diyorum :d bizim 50-200ed :d iş bitiriyor.Arkdaşlarımda her türlü makine var eheuheueu.bir starserisi lens bende olsa bide neler yapacağım. :D:D:D : para bulupta star serisi limited leri döşemiyim diye dua ediyorlar.

BİRDE ŞU var makineleri çok fazla kurcalıyoruz.Biraz daha fazla KENDİ**** Çektiğimiz resimlerle topikler şenlense.Biz sabahın 04:00'ünde kalkıp sabah güneşini yakalamak,o ışığın sıcaklığında foto çekmek için çıkıyoruz.Eğlenceli işler.Çekin zevk alın açıkcası bu başlıklara sağdan soldan elli işlem yemiş,fotolarda istemem.

Resimleri paylaşalım eğlenelim Amatörleri geliştirelim.
az resim çek camcamca

.
linkte çekilen fotoraflardan orjinal raw ve jpeg lerinin bulunduğu
site ismi ve k10d ve d200 de kullanılan objektifler.(her ikiside kit
lens)

http://www.digital1gan.com/sample/k10dmmw02.JPG
http://www.digital1gan.com/sample/d200mmw02.JPG

http://www.digital1gan.com/2006/12/pentax_k10dnikond200nikond80_1.html

Kullanılan lensler.Öle ağım şahım lensler değiller.En ucuz lensler alınabilir seviye.10.000$'lık :d felam.

SMC PENTAX DA18-55mmf3.5-5.6AL(18mm = -90$

AF-S DX NikkorED18-70mmf3.5-4.5G(18mm = -300$

#onixon' tarafından 28.05.2007 14:51:43 tarihinde düzenlendi.

#onixon' tarafından 28.05.2007 14:55:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 14:43 - İp: 88.***.**2.155
murat-d80
murat-d80 (üye)

onixon brak bu saçma testleri exif bilgileri tamamen değişen bir ortamdayız inandırıcılığı yok bunların şu star serisi lensleri nerden bulacaksan bulda bizde görelim şu wooow dediğin pentax'ın fotoğraflarını ha lensi bulamadın bari o wooow dediğin fotoğrafları bul bizde görelim test falan bunlar hikaye ben o wooow dediğin fotoğrafları bekliyorum onixon

Tarih: 28 Mayıs 2007, 15:24 - İp: 85.***.**8.238
onixon
onixon (üye)

bir firmanın 2006 kataloğunda galiba nette bulamadım,baskı halinde

lensler gelsin hadi düello derim,çeker rawlardan birer kopya alır bakarız :D,sonucu biliyorum.

o zmanda exif exif demessiniz.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**2.155
murat-d80
murat-d80 (üye)

en son çektiğiniz katolog çekimleri pek iç açıcı değildi umarım bizi şaşırtırsın

Tarih: 28 Mayıs 2007, 16:37 - İp: 85.***.**8.238
onixon
onixon (üye)

yoo gelirsin bir gün bir stüdyoya bir şeylerde içeriz,çekeriz bakarız.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 17:11 - İp: 88.***.**2.155
murat-d80
murat-d80 (üye)

tabi gelirim neden olmasın ben kimseye düşman değilim fuarda tanıştık 2 pentax'cı ile ama kimlerdi hatırlamıyorum biri genç bir arkadaşımızdı diğeri yaşca benden büyük bir abimizdi fakat kimlerdi hatırlamıyorum çok samimi çok içten insanlardı hatta aldılar ellerine baktılar benim makinaya falan gerçekten çok harikaymış dediler bende aldım pentax'ın baktım ben fuar'a sizlerle tanışmaya geldim zaten fakat ben geldiğimde sadece ömerk bey ve fikret bey vardı

sizlerle tanışma fırsatım olamadı ama şunu belirtmek isterim ben geröçekten daha önce yayınladığınız pentax k10d ile çekilen katalog çekimlerini beğenmedim netlik evet fena değildi fakat bilemiyorum öyle beni etkilemedi dürüst olamayı severim ben millet beni sevsin diyede maydonozlu köfteler yapamam zaten sonuç iyi olsaydı kontras alırdı biliyosun kendisi makina alacak sevgilerimle.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 17:38 - İp: 85.***.**8.238
cancanamca
cancanamca (üye)
İstanbul / Amatör

@murat-d80;
arkadaşım neden üstüne alındın anlıyamadım, herkes tahmin etmiştir sanıyordum, kişileri isim vererek rencide etmek tarzım değil, zaten o bahsettiğim arkadaşın üyeliği askıya alınmış, merak etme şuan üye olan hiçbir D200 cüyü kasdetmiyorum. Ayrıca o kişi ben dedim diye bişey olmaz, ben sadece tespitde bulundum doğruluğu veya yanlışlığı tartışılır...
@melrock;
hocam nasıl bu kadar ters anladınız beni
dışardan bakan biri olarak o olayı kendi aranızda fanatik bir davranış olarak gördüm, dışardan bakan kim olsa "haydi
pentax cılar özellikle k serisi" diye bir şey okusa emininki akına ilk benim düşündüklerim gelir.
Hiç üzülmenize gerek yok, ayrıca kimseyi tartışmaya çekme niyetim de yok. Benin D200 üm bile yok neyi kime karşı savunacağım. Aklım almadı tepki verdim, kişi veya kişileri hedef almadım
@onixon,
teklif için teşekkür ederim işte bunu duymak istiyordum, marka değil foto beraberliği dir benim için esas olan, bende sigma 17-70 ve DG apo 70-300 ve adi bi tripod var, kavga eder gibi değil, arkadaşlık ve dostluk ortamında hertürlü test e hazırım. Gidip foto çekemye dünden hazırım [>:D

Tarih: 28 Mayıs 2007, 18:09 - İp: 88.***.**3.161
murat-d80
murat-d80 (üye)

cancanamca yo ben kim olduğu anlaşılsın diye öyle söylemek sitedim yoksa yanlış anlamadım üzerime alınmadım bazı arkadaşlar var bunu söylerken benide aynı kefeye koyuyolar bu hoşuma gitmiyo ben öz kardeşimle bile aynı kefeye konmayı sevmem düşünceleriniz için teşekkür ederim saygılarımla.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 18:25 - İp: 85.***.**8.238