Fotoğrafçılık Forumları
K10d Mi D200 Mu, Artilar?
selamlar arkadaslar..
her iki kamera arasinda kiyasiya suren savasda; makinelerin ozelliklerini ele alaraktan, renkler ve keskinlik tartismalarindan kurtarmaya calismak istiyorum..
netfotografa geldiniz.. ve gordunuz ki, genelde insanlar dslr makineler aliyorlar cunku fotograf kalitesi cok daha iyi.. ayrica dslr kameralar cok daha hizli calisabiliyorlar; yuksek iso'larda cok daha basarili sonuclar veriyorlar, optik vizorlere sahipler ve lens degistirebilme sayesinde istediginiz neyse, onun maksimumunu alabiliyorsunuz..
peki hangi kamerayi alacaksiniz?
giris seviyesi dediginizde; 400d, a100, k100d, d40, d80 gibi makineler var.. eger ki daha gelismis bir dslr istiyorsaniz; bu sefer de karsiniza; k10d, 30d, d200, s5 pro gibi kameralar cikiyor..
bu konu umarim, k10d ile d200 arasinda kalmis olanlara yardim edecektir..
k10d artilar:
--- fiyat olarak turkiyede neredeyse d200'un yari fiyatina satiliyor olmasi..
---SR titresim onleme sistemi..
---DR sensor temizleme sistemi..
---9 tane capraz af sensorune sahip olmasi..
---22 bit'lik A/D converter ile daha iyi fotograf kalitesi..
---hassas beyaz ayarinin yapilabilmesi..
---lcd ekrandan on izleme..
---TAV modu.. (enstantene ve diyafram hizlarinin ayni anda ayarlanmasina olanak taniyan cekim modu..)
---hafiza kartindan bulunan cekilmis fotograflara 18 degisik filtre uygulayabilme sansi...
---800 mb DDR2 tampon bellek..
---spot olcumde %1 hassasiyet..
---eski manuel lenslerin kullaniminda, yesil tusa basilmasi ile diyafram acikligina bagli olarak makinenin dogru pozlamayi yapabilmesi..
---DNG raw modunda cekim yapabilmesi..
---2sn'li gecikmeli cekimde otomatik olarak mirror lock-up ozelliginin calismasi..
d200 artilar:
---1/8000'lik shutter hizinin bulunmasi..
---GPS destegi..
---5fps'de cekim yapabilmesi..
..........
sizlerin de aklina gelen artilar varsa her iki kameraya da eklemeler yaparak listeyi olusturalim arkadaslar..
onixon nereden buldun bunlari hocam?.. hemen kaydedeyim de fufuli gordugumde koyayim..
As alındı, anlaşıldı. Umarım ailene yeterince vakit ayırabilirsin.
adnan acikcasi ben ne d200 alanlarin ne de 30d alanlarin kazik yediklerini de dusunmuyorum.. sonucta yine mukemmel makineler..
benim anlayamadigim, k10d bu kadar ucuza satilirken (digerlerine oranla.. ki resmen a100, 400d fiyatina satiliyormus turkiyede.. ) d80 ise masallahi varmis, k10d'den bile daha pahali..
http://www.jessops.com/Store/s35924/0/Digital-SLRs/Nikon/D80-(Body-only)/details.aspx?&IsSearch=y&pageindex=1&comp=y
ki normalde k10d, 100 pound daha pahali d80'den..) neden insanlar hala daha b*k atiyorlar k10d'ye..???????
plastik bodys'ine bakarak karar mi verilir?.. veya 3fps olmasini dusunerek..
iyi hadi, daha once de ornek verdim; 1dsMII, 4fps'de cekim yapabiliyor ve d2xs gibi ne normalde 5fps'lik modu var ne de high speed crop yaptiginda 8fps yapabiliyor..
d200, 5fps yapiyor ama canon 5d, 3fps..
neyse tabii bu isin sonu da yok.. sadece biraz daha mantikli dusunup, neyin ne oldugunu gormek gerekiyor..
onixon kötüsün sen kötüsün.
realfriend teşekkürler.
onixon bunu da kaydettim.. bu sigara icen adam aynen bana benziyor..
bu arsivi bana da gondermen mumkun olabilir mi acaba?..
İlker ben D200 ,30D ve K10d yide kullandım.
Bu makinaların üçü de çok iyiler.Ki sen çok iyi biliyorsun İstanbulda fuarda makina almak için K10D ile D200 arasında ne kadar kararsızlık yaşadığımı.Bu konuda seninle günlerce yazışmıştık.
Kazık konusu bu makinaların fiyatlarını yurt dışı ile karşılaştırınca Türkiye için geçerli bir durum.Makinaların kalitesi ile alakalı değil.
#as' tarafından 26.05.2007 23:36:34 tarihinde düzenlendi.
sorunda burda ilker abi (bey)
distribütör,bindirmeleri,
şöle diyimki dsekkiz kitlensle 1000ytl gibi bir fiyattan girmekte ana dağıtıcıya gümrükten.Çalıştığım şirket holding ve yurt dışından her türlü üretici ile konuştuğumdan böle.Aynı değerdeki ürünler piyasaya markaz olarak baktığınızda acayip farklar oluşmakta.
Adnan Selam
Bız senı tanıyoruz, ıyı niyetınden benım en kucuk kuskum yok, gecen yıl bu zamanlarda R1 ıle ılgılı yazılar yazıyordun ve yazdıklarından sana guvenerek Sony R1 aldım ıyıkıde almısım. Sırkette d70 ve d100 olan arkadaslar cektıgım fotolara kıpta ıle bakıyorlar(sanatsal acıdan degıl tabı, foto kalıtesı bakımından)
Sırkette dısardan ıs yapan bır arkadar 3ay once D200 aldıracaktı Amerıkadan, K10d ıle ılgılı buraya yazdıklarından sonra arkadas bana sorunca ona K10d yı bır arastır ıyı dıyorlar dedım 2 hafta sonra gordugumde Amerıkadan K10d sı gelmıstı..Memnunmusun dedım evet dedı...
Senın , ılkerın (buffola, rokemet dıger arkadasların) buraya yazdıklarınız bızlerın gercek anlamda bılgılenmesını saglıyor.(en azından ben oyle dusunuyorum) ve burdan ogrendıklerımızı bızde etrafımıza satıyoruz.
Son olarak sunu soylemek ısterım.Yagmur herkesın uzerıne yagar bazısı ıslanır bazısı ıslanmaz, bu tercıh meselesı, sen gonlunu ferah tut
Saygılarımla....
#makulmurat' tarafından 26.05.2007 23:56:25 tarihinde düzenlendi.
Murat güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.
İlgili olabilecek konular
-
7artisans 35 Mm F1. 2 Lens Focus Ring Problemi
14 Ara. 2018, 21:01 pilotsamco
0562014 Ara. 2018, 21:02
pilotsamco -
Artistik Fotoğraf Manüplasyon Şablonları
09 Tem. 2016, 00:55 prodersler
0194909 Tem. 2016, 00:56
zbkdygn -
-
Artistik Foto Manüplasyon Dosyaları