Fotoğrafçılık Forumları
K10d Mi D200 Mu, Artilar?
selamlar arkadaslar..
her iki kamera arasinda kiyasiya suren savasda; makinelerin ozelliklerini ele alaraktan, renkler ve keskinlik tartismalarindan kurtarmaya calismak istiyorum..
netfotografa geldiniz.. ve gordunuz ki, genelde insanlar dslr makineler aliyorlar cunku fotograf kalitesi cok daha iyi.. ayrica dslr kameralar cok daha hizli calisabiliyorlar; yuksek iso'larda cok daha basarili sonuclar veriyorlar, optik vizorlere sahipler ve lens degistirebilme sayesinde istediginiz neyse, onun maksimumunu alabiliyorsunuz..
peki hangi kamerayi alacaksiniz?
giris seviyesi dediginizde; 400d, a100, k100d, d40, d80 gibi makineler var.. eger ki daha gelismis bir dslr istiyorsaniz; bu sefer de karsiniza; k10d, 30d, d200, s5 pro gibi kameralar cikiyor..
bu konu umarim, k10d ile d200 arasinda kalmis olanlara yardim edecektir..
k10d artilar:
--- fiyat olarak turkiyede neredeyse d200'un yari fiyatina satiliyor olmasi..
---SR titresim onleme sistemi..
---DR sensor temizleme sistemi..
---9 tane capraz af sensorune sahip olmasi..
---22 bit'lik A/D converter ile daha iyi fotograf kalitesi..
---hassas beyaz ayarinin yapilabilmesi..
---lcd ekrandan on izleme..
---TAV modu.. (enstantene ve diyafram hizlarinin ayni anda ayarlanmasina olanak taniyan cekim modu..)
---hafiza kartindan bulunan cekilmis fotograflara 18 degisik filtre uygulayabilme sansi...
---800 mb DDR2 tampon bellek..
---spot olcumde %1 hassasiyet..
---eski manuel lenslerin kullaniminda, yesil tusa basilmasi ile diyafram acikligina bagli olarak makinenin dogru pozlamayi yapabilmesi..
---DNG raw modunda cekim yapabilmesi..
---2sn'li gecikmeli cekimde otomatik olarak mirror lock-up ozelliginin calismasi..
d200 artilar:
---1/8000'lik shutter hizinin bulunmasi..
---GPS destegi..
---5fps'de cekim yapabilmesi..
..........
sizlerin de aklina gelen artilar varsa her iki kameraya da eklemeler yaparak listeyi olusturalim arkadaslar..
ortalık coşmuş
neyse
cuma günü sirkecide idim...aldım elime d200 ü vallahi çok hoşuma gitti body...böleee nasıl desem al beni diye..göz kırpıyordu.
sona k10 d aldım...oda süper. çok ergonomik...kararsızım hala....
ikiside süper aletler...
budur diyeceğim....
başkada bir şey yazmam buraya....
şuraya bak kavga dövüş....
d200 body si çoğu body nin canını yakar...bodyler çarpıştığında...
k10d ile mukayese edilmez.
fufuli; kac yasindasin, nasil bir egitim ve terbiye aldigini bilmiyorum ama konusma tarzindan goruyorum ki, oldukca terbiyesiz bir insansin.. ve sokak kavgacilari gibi, konusuyorsun..
acikcasi senin yerin kesinlikle burasi degil.. boyle mahalle agizlariyla insanlarla konusamazsin.. kendine gel, haddini bil..
.....
umarim bu yazilarini, site sahibi de goruyordur da senin uzaklastirir forumdan.. acikcasi hic de affedilmeyecek bir davranis..
tolgabengi
Bir laf söylüyorsan açıklamasını yaparak söyle ki töhbet altında kalma.
Reklam için Anlaşma yapanlar var diyorsun. O zaman bildiklerini söyle. Makineyi alma niyetinde olanlara yardımcı olursun. artılar eksiler konusu açılmışken bildiklerini söyle ki herkese yardımcı ol.
"formu iyi takip etseydin cok övülen K10d'nin gercek yüzü ortaya koyulmustu ve herkes korkmuştu simdi ise tekrar o imajı tazelemek istiyorlar" demişsin.
Konun içeriği + ve - olduguna göre senin bahsettiğin k10d'nin gerçek yüzünü açıklayabilir misin? Ben sanırım kaçırdım ve tam da konuya uygunken
*pentaxın gerçek yüzünü ve
*reklam için anlaşma yapanları burada açıklarsan insanlar bilgilenmiş olur.
sevgili İLKER abi ADNAN abi ya da herkimse bu konulari acarak marka savaslarını bitireceginizi saniyorsaniz haddim olmayarak daha da cok ilerletiyorsunuz bence en iyisi konu falan acmamak cunku cogu hareretli tartismalra boyle konularda oluyor en iyisi yorumda bile bulunmamak bundan sonra kimse makinesini savunmasın bundan sonra benim diyecegim budur ortada kalan 2-3 kiside kendi kendine konusmus olur bundan sonra...
meliksahu;
herşeyi bilmek veya anlamak zorunda veya mecburiyetinde görme kendini,herkesin bir kapasitesi vardır... bazen bazı şeylere vurgu yapabilmek için örneklemelerde bulunulur, örneklemeler hoşuna gitmiyorsa bu senin sorunun genelleme yapmana gerek yok.
Daha önce renk konusunda 1 tane karşı görüşe karşılık 3 tane K10D yanlısı topik açıldı ve konu tartışıldı, bu topiğin aksine düzeyli bir seviye de idi ilgilenenlerede biraz olsun kaynak teşkil edebilecek güzel bilgilerle dolu idiler. Çok keyif aldığımıda belirtmiştim.
Şimdi neden konunun başka bir şekilde ısıtılıp gündeme geldiğini anlayamamasamda beni asıl hayrete düşürün olay neden daha önce K10D D80-A100 gibi makinelerle kıyaslanırken şimdi o makineler D40 ve hayrettir K100D ile aynı katogoriye düşürülüp daha doğrusu ne alaka K100D onların katagorisinde yükseltilmiş, o zaman K10D yi karşılaştırdığınız bölüme d2X ve 5D yide dahil edin canım onların ne fazlalığı varki?
Bu çok saçma D80-A100-400D D40 ve k100D ile aynı satırda yer alıyor ve konu objektif sayılıyor.
Önceki konunun aksine bu topik bence baştan kaybetti,
Bu topikde K10D lehine yazılan hiçbir yazının objektif olduğunu sanmıyorum.
Neden kimse çıkıpda yazmak yerine K10-D200 fotolarını alıp koyup bak K10D daha iyiymiş diyemiyor hala.
onun şusu bunun busu mu önemli daha kaliteli daha güzel foto verebilmekmi?
Fikir belirtmenin neresi şüpheli ? İlginç.
praxis, son zamanlarda o kadar cok kisi var ki forumda ortaligi karistirmaya calisan inanamazsin.. senin de forumda yeni bir uye oldugunu gorup, oyle birsey soyledim.. ama yaniliyorum ama dogru.. her ne ise tabii ki..
o yuzden senden ozur diliyorum..
.............
cancanamca; k10d hicbir zaman 400d veya a100 ile sinifin makinesi olmadi.. k100d oldu.. ama turkiyedeki fiyatlardan dolayi, oyle dusunuyorsundur, saygi duyarim buna..
k10d'nin karsiti 5d veya d2x de degildir.. 5d, daha ust sinifta bir kameradir.. d2x ise, tamamen profesyonel olan bir kamera..
fotograflarla pek birsey anlamak da mumkun degil ne yazik ki.. cunku cogu insanda her iki kamera da yok ve olsa bile ayni lensleri kullanarak cekim yapmayacaklardir.. yapanlar da olursa, taraf tutuyor diye karsi cikanlar olacaktir..
...
yapilmasi gereken cok basit.. bircok yabanci sitede ornek fotograflar var; acilip bakilabilir..
ha ama ben bu konuda, bak iste bunun bu artisi su artisi varken sunda yok diyorsam, tartismanin anlamli bir sekilde devam edebilmesi icin, insanlarin bos bos araba benzetmeleri falan yapmalarinin yerine, teknik detaylarla gelmeleri gerekir..
ha ama su da var ki, d200 teknik manada bayagi gelismis bir kameradir.. fakat bu sitede, amator olarak bulunan ve dslr alacak insanlari ilgilendiren ozellikler cok daha farkli.. k10d'de hepsi bir arada bulunmakta.. eger ki diyorsan hayir yoktur, nedenini aciklayarak lutfen sen konus..
ve konuyu actigim mesajda da goruldugu gibi, amator kullanicidan bahsediyorum.. profesyonel bir fotografci zaten hangi kamerayi alacagini bilir cancanamca.. eger ki nikon aliyorsa bildigi vardir, o yuzden aliyordur.. veya elinde lensleri vardir..
ama amator bir kullanici icin fiyat/performans onemlidir..
lutfen, bana k10d'nin neden a100 veya 400d ile ayni sinifta oldugunu ama d200 veya 30d ile ayni sinifta olmadigini soyler misin?
ben ingilterede yasamaktayim, burada ayni sinifta kabul ediliyorlar.. neden sence bu?
mesela diğer grup(A100-D80-400D) ile aynı iso ya sahipken D200 ve 30D 3200 iso (başarımları ayrı konu)
perde hızı diğer grupla aynı iken D200 ve D30 da 1/8000
seri çekimi herkes söyledi D200 ve 30D 5 fps.
pozlama telefisi diğerleri ile aynı iken D200 de -5EV - +5EV
bunun yanında 1/2,1/3 ayarları varken D200 de 1/1,1.2ve1.3 yapılabiliyor
lcd çözünürlüğü hepsinde 230000 piksel iken k10d de 210000
body si D200 ve 30D den daha küçük.
Şimdi D200 le arasında bu kadar fark var, ve şahsi fikrim D200 ün fotoları K10D den daha güzel.
K10D nin teknik özellikleri o karşılaştırılmaz dediklerinizle hemen hemen aynı diğerlerinden ayrılan 2 belirgin özelliği 9 noktadan çapraz af sensörü, ki fotolarda bariz bir üstünlük verememiş ?
2. si ise 22 bit işlemcisi ki mevcut hali ile bir fark yaratamadığı yine ortada, bir hayal, firmware ile 16 bit olacakmışda fark o zaman olacakmış dikkat mış muş.. la mal satılmaz. bence yapsın görelim, alkışlıyalım ama o zamana kadar mış la muş la kimse hayal kurmasın.
Şimdi siz söylermisiniz hangi özelliği ile K10D A100 ve D80 den üst sınıf? (Hele bir zamanlar bende almaya niyetlendiğim için bayağı incelemiştim bu sitedeki inceleme fotolarında bile iso 400 dahil sonrasında berbat bir performansı var benim 400D bu konuda çok daha başarılı.)
karşılaştırmadaki bilgileri letsgodigital deki ürün karşılaştırmasından aldım. Bilginize...
#cancanamca' tarafından 28.05.2007 00:32:56 tarihinde düzenlendi.
cancanamca, dediklerini tartisalim istersen..
iso 3200 oldugu icin bir makineyi daha ust sinifa koyamazsin kesinlikle.. onemli olan o yuzsek iso'daki basarimidir..
d200'un yuksek iso'da basarisiz oldugunu bilmiyorum soylememe gerek var mi?
..
kaldi ki d200, d80, a100 ve k10d'de ayni sensorler kullanilmakta.. o yuzden de iso performanslari birbirine cok yakin.. (tabii iso'yu bir tek sensor etkilemez..)
.....canon konusunda haklisin, ben de canon kullaniyorum; bence de canon yuksek iso'da en basarili kameralari yapar..
30d'nin yuksek iso'daki basarisi daha iyidir d200'e gore; ama 30d, d200'e gore bir ust sinif degildir...
ve su da var ki; eger ki iso 1600'u olan bir kamerayla iso 3200'u elde etmek istiyorsan; 1 stop az pozlarsin sonra raw editorunde acip pozlama telafisi yaparsin.. ayni iso 3200 gibi olur sonuc..
onemli olan kullanilabilir iso 3200 olmasi.. su anda bir tek canon 5d'nin ve tabii ki 1dMIII'nin iso 3200'leri cok iyi..
...........................
1/8000 cekim hizi olmasi da makineyi ust sinif yapmaz cancanamca.. bana soyler misin hayatinda kac kere 1/8000'de cekim yaptin?.. kac kere ihtiyac duydun ve nerede?
1/4000 son derece yeterli; ki 1/2000'den sonrasini cok zor gorursun..
eger ki cok hizli lensler kullanirsan, 85 f/1.2 gibi o zaman gorebilirsin belki..
.............................
5fps olmasi bir ayricaliktir, ki onu da belirttim zaten maddelerde.. (farkindaysan 1/8000'i de pek gerek olmadigi halde belirtmisim..)
ama 5fps olmasi da bir makinenin ust sinif yapmaz.. canon 5d, 3fps'de ceker ama bu konustugumuz makinelerin hepsinden ustte..
................................
nikonlarda pozlama telafisi +-5 ev'dir.. canonlarda +-2.. 5ev ayricaligi bazi durumlarda gerekli; ama cok da gerekli olsaydi canon da koyardi..
ve yine iki markada da farkli olmasi yuzunden, pro makine yapmaz nikonu bu..
...................................
ne body'nin kucuklugu ne de lcd ekraninin 230 bin yerine 210 bin olmasi sinif yukseltmez ayrica..
ha ama ben sana soyleyeyim nelerin onemli oldugunu.. body icin titresim onleme onemli bir artidir.. amator fotografcilarin ihtiyac duyacagi birsey.. (burada sunu da soyleyeyim; built-in SR var diye tripod almamazlik etmeyin..)
toz temizlemesi onemli bir ozelliktir..
22 bit'lik a/d converter'inin verdiklerini bir kere daha gozden gecirmeni tavsiye ederim..
ve 9 tane cross af sensoru ne demektiri.. fotograflarin kendisinde ustunluk vermez cancanamca, ama cekim yaparken ustunluk verir bu..
bilmiyorum kac aydir inceledin ve makineni sectin cancanamca ama ben kac senedir bu konularla yatip kalkiyorum artik..
bunu yazmak pek de hos degil aslinda ama bu konulari dibine kadar da arastirdim, sadece birkac sitede yazilanlari okuyarak burada konusmuyorum..
İlgili olabilecek konular
-
7artisans 35 Mm F1. 2 Lens Focus Ring Problemi
14 Ara. 2018, 21:01 pilotsamco
0562014 Ara. 2018, 21:02
pilotsamco -
Artistik Fotoğraf Manüplasyon Şablonları
09 Tem. 2016, 00:55 prodersler
0194909 Tem. 2016, 00:56
zbkdygn -
-
Artistik Foto Manüplasyon Dosyaları