Fotoğrafçılık Forumları
"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları
Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.
Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.
#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.
stahl açıklaman için teşekkürler..bir önceki sayfada çektiğin geniş açı fotoğraflara baktım hepsi çok hoştu kullandığın converter ları nereden temin edebiliriz. pentax a uygun internette bulamadım. bu işte çok yeniyim..geniş açı ve derinliği olan fotoğraflar çok hoşuma gidiyor bu tür aparatları uygun fiyata nereden temin edebiliriz. bende 18*55 lens var bilgilendirirsen sevinirim. tşk
erocank
kullandıgım geniş açı converter hakkında söylemek istediğim birkaç şey var. yanıltmak istemem
*öncelikle fotografta özellikle yanlarda ciddi bozulmalar yaptıgı bir gerçek.
gerçi orjinal kadrajda crop yapmadıgın sürece bozulma gözü rahatsız etmiyor
* görüş açısıyla ilgili olarak 18 mm deyken özellikle üst köşelerde kararma yapıyor. ya crop yapman gerek yada uygun bir programla düzeltmen gerek.
* converter 2 parçadan olusuyor. 1. makro close up 2 geniş açı
geniş açıda netleme yapabilmesi için makro close up devamlı üzerinde
takılı olmak zorunda. ama geniş açı takılıykende makro çalışabiliyorsun.
sadece makro lensiyle ise cok daha yakın cekimler yapmak mümkün.
* ama şunu söyleyeyim makinasını kit lensle kullanan (benim gibi) arkadaslar için elbette ucuz bir geniş acı alternatifi. heleki yurt dısından 30- 40 $ a alabiliyorken bence mutlaka çantada yerini almalı böyle bir converter. ama ucuz etin yahnisi ucuz olur mantıgını asla unutmamak lazım. mesela nettte nerdeyse bir lens parası olan geniş açı ve fisheye converterler var. (örn. raynox)
İŞTE ALDIGIM CONVERTER BU.
BENDE KIT OBJEKTİFİYLE KULLANIYORUM. OBJEKTİFİMİZİN FİLTRE CAPI 52mm oldugundan BU TAM UYUMLU. YANİ UV ALIRKENDE POLARİZE ALIRKENDE 52 mm CAPLI OLANI ALACAKSIN. BILGIN OLSUN.
http://urun.gittigidiyor.com/TOKINA-GENIS-ACI-LENS-52mm-MADE-IN-JAPAN-SIFIR_W0QQidZZ5556857
köşedeki karamalar bir şekilde halledilir,dünyanın parasını verip geniş açı lens almaya gerek yok.
zaten amatör olarak kullanıyoruz,hem kit lensi değerlendirmiş oluyoruz.
bu arada pentax veya başka marka farketmez,filtre gibi takıldığından her markaya olabiliyor.sadece objektif çapına dikkat edeceksiniz.
stahl ve kad-ir ikinizede açıklamalarınız için teşekkür ederim...
zoom lenslerden 70-300 sigma lensi inceliyorum.bu modelin iki çeşidi var biri APO DG diğeri normal DG. apo olanı yurtdışı sitelerinde diğerine göre 80 dolar civarında pahalı. İkisinin arasında kullanımda nasıl farklar var, ucuz olan modelde istenilen sonuçların kalitesi daha mı düşükte fiyatı onun için böyle?aydınlatırsanız sevinirim
erocank
herikiside görünüm ve kullanım olarak aynı lens fakat.....
APO olanında özellikle zoom aralıklarında obje kenarlarında olusan bozulmaları önlemek için farklı bir element kullanmışlar. onun için o fark var
ama tabiki alacaksan APO olanından al. diğerinde üzülebilirsin.
Bu arada ben yine değişik şeyler yapmak ve tecrübe edinmek adına nette cok ucuza buldugum bir ampul flaş setini satın aldım
özellikle flaşlı kullanımlarda hiç bir tecrübem olmamasına ragmen böyle bir ampulflaşın etkilerini cok merak ettim.
işin açıkçası bugün kargo ile eve gelip kurdugumda kendimi bi havalar içinde buldum
çok kullanışlı ve pratik bir flaş. tetiklemek için ayrıca bir aparata ihtiyacınız yok. makinazının kendi flaşı patladıgında ampul flaşta aynı anda senkronize olarak patlıyor.
su parcalardan olusuyor.
1- ayak
2- ampul flaş
3- ampul flaş için hareketli duyu
4- soft şemsiye (84 cm)
işte bu
teknik özellikleri henüz incelemedim ama hemen yeni aldıgım PENTAX SMC -M 50 mm f 1.4 lensimle 2 tane çekim yaptım
birisi makinanın kendi flaşı ile
diğeri ampul flaşla beraber çekildi.
FOTOGRAFLARA HİÇ BİR MÜDAHELEDE BULUNMADIM.
RAW DAN DİREK JPEG CEVIRDIM.
NE CONTRAST NE SHARPEN HIC BIRSEY
HEM BOYLELIKLE LENSINDE KAPASITESINI SANIRIM TAHMIN EDERSINIZ.
pentax SMC-M 50 mm f.1.4 ile f 8 de cekildi. enst 1/180
AYNI FOTOGRAFIN AMPUL FLAŞ DESTEGI ILE CEKİLMİŞ HALİ.
AYNI DİYAFRAM VE ENST KULLANDIM. FLAŞI SOL TARAFTAN VERDIM.
bunlarda cropları
arkadaşlar, zoom lu çekimler için sigma 55-200 lens mi yoksa sigma 70-300 lens mi tercih edersiniz. ben 18-55 kit lensin üzerine hiç aralık vermeden 55-200 lensle devam edeyim diye düşündüm ama 55mm ile 70mm arasındaki fark önemli değil zoomda direkt 70 le başla dermisiniz?
erocank
az daha bekle. mart ortasında pentax 55-300 smc DA f 4./5.8 geliyor. 50-200 ün yerine cıkan lens.
benimde zoom lensim yok bende bekliyorum. güzel bir lens olacagı kesin. zaten 50-200 ün keskinliği ve renklerinin güzel oldugu bilinmekte. sanırım 400 ytl seviyelerinde olacak.
stahl flaş hayırlı olsun.işine yarıycak bişeye benziyo.nereden aldığını ve fiyatını söyleyebilir misin?
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937640129 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
Sony Dsc R1 İlk İzlenimler 1. Bölüm.
10 Mar. 2006, 06:28 as
351266503906 Ağu. 2013, 18:18
nihoniho -
-
Nikon Coolpix L310 İzlenimlerim