Fotoğrafçılık Forumları
"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları
Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.
Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.
#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar merhaba..
yeni lens almak için pentax 50-200mm lensimi satıyorum..
türkiye garantili. temmuz 2007 de aldım. 1.5 yıl garantisi var. garanti belgesi ve faturası duruyor.
kesinlikle temiz bir lens. lenslerimi ne kadar titiz kullandığımı bilenler vardır
daha fazla bilgi: http://www.fotokritik.com/forum/55964
buradan alacak arkadaşlara öncelik tanıyacağım ve fiyat da düşecek..
Arkadaşlar merhaba A.B.D den K100d super siparişimi verdim. heralde bir hafta on gün içinde gelecek bu süre zarfında hafıza kartını temin etmek istiyorum. 1 gb bana yeterli ama marka ve model konusunda bir fikir sahibi değilim fiyat aralığı cok geniş 14 milyondan 35 milyona kadar SD kart mevcut hangini tercih edeyim..şimdiden teşekkürler
Orginal bir Sandisk Extreme III
Makinayla beraber gelen 18-55 lensin yanı sıra hem manzara hem portre çekmek için 70-300 lensi önerirmisiniz
merhaba arkadaşlar
K100D Super modelinde sadece Pentax marka flaş mı kullanabiliriz ?
ayrıca harici flaş taktığımızda menüden herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu ?
Erocank kit lens'in 50-55mm aralığı portre için de işini görür. Manzara çekmek istiyorsan geniş açı lenlere ihtiyacın olacaktır.10-20mm veya 12-24 mm veya 14 mm prime gibi.
Selamlar,
DSLR makina almak istiyorum ama herkes gibi ben de kararsız kaldım. K100D Super mi, yoksa uzun vadeli düşünüp K10D mi? Tabi aklıma takılan diğer önemli nokta; elimde Minolta Dynax 505si super ve Minolta AF 75-300 4.5-5.6 Zoom lens var, acaba Pentax' ın bu modelleriyle bu lens çalışır mı? Bu makinayı da satmayı düşünüyorum. Bir yerde de Minolta lenslerin Sony DSLR makinalarla çalıştığını okudum. Bu durumda Sony A100 falan mı tercih etmem gerekir?
Estetik olarak derseniz, Pentax' dan yanayım. Henüz bir mağazada görmüş değilim, muhtemelen de yurtdışından ısmarlayacağım.
Ne dersiniz?
phobos
elbette baska marka flaş kullanabilirsin.
harici flaşlar konusunda benimde bilgim yok cok ama aldıgın flaş üzerinden gerekli ayarlamaları yapabilirsin.
chief
öncelikle hosgeldin.
elindeki lenslerini pentaxta kullanamayacaksın. ama sony de elbette kullanabilirsin. tercihin sony olacaksa sony nin yeni çıkardıgı A200 A300 ve A350 gibi duyurusunu yeni yaptıgı giriş seviyesi makinaları var. veya A700
eger ekipmanımı satıp pentaxa geçicem dersen, ben mart ayında satışa sunulacak olan K200D veya K20D modelini öneririm. yani herzaman için gelişen teknolojinin en son cıkardıgı ürünü alman senin yararına olacaktır.
ama K100D SUPER de gerek özellikleriye gerek performansıyla gerek fiyatıyla bircok makinadan cok daha iyi sonuc almanı saglayacaktır.
Stahl,
Teşekkür ederim tavsiyen için. Bahsettiğin makinaları biraz inceledim netten, sanırım Sony makinalar Pentax' a göre daha pahalı. Ama Sony içerisinde bana en uygun olanı hem fiyat hem de özellik yeterliliği açısından A200 oluyor. Peki, K200D' nin tahmini çıkış fiyatı hakkında bilgin var mı? Bir de sormak istediğim; eğer K100D Super alırsam ilk kullanımda (daha amatör olduğum için) makina ile birlikte almamı tavsiye edeceğin şeyler var mıdır?
İlgine şimdiden teşekkür ederim.
chief
tahminimce K200D nin TR satış fiyatı 1.200 - 1.300 YTL seviyelerinde olacak. dediğim gibi mart sonlarına dogru satışa sunulur TR de.
sony a200 ü ise gittigidiyorda kit lensle spot 1300 ytl ye gördüm.
K100D SUPER alırsam makina ile ilgili ne alabilirim diye sorumuşşsun tam anlamadım ama yani makina ile beraber
öncelikle
* iyi bir hafıza kartı (Extreme III gibi)
* şarjlı pil ve şarj aleti ( 2700 mah tavsiye olunur)
* ekipmanını koruyacak içi koruma pedli bir çanta
(sonradan zoom lens alacagın için biraz büyük almanı
tavsiye ederim)
daha sonra ise listeye polarize filtre, hava pompası, lens bezi , flaş gibi vs vs maddeler eklenebilir.
ama ilk dediklerimi mutlaka edinmen gerekir.
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937639129 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
Sony Dsc R1 İlk İzlenimler 1. Bölüm.
10 Mar. 2006, 06:28 as
351266503706 Ağu. 2013, 18:18
nihoniho -
-
Nikon Coolpix L310 İzlenimlerim