pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları

Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.

Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.

#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Kasım 2007, 11:07 - İp: 85.***.**3.31
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

Kankam da yaza kadar alamayıp lazım olduğundan onun Canon'u kullanmamda ısrarcı ama ikimize de aynı anda lazım olunca ortalık karışıyor o yüzden biran önce kendi makinama kavuşmak istiyorum

mail-in rebate de dediğin gibi süre var, Pentax için 8-10 hafta ama sonuçta o para bana geri dönecek ALırken içim rahat olacak çünkü satarken kesinlikle zarar etmeyeceğim, hatta maliyetinden daha yüksek bir fiyata satabilirim bile. Bu nedenlerle 1399$'a Pentax için ne alabilirim pek geçerli bir soru değil artık.

Pentax'ı ilk etapta sadece 18-55 ile kullanacağım. Yazın Pentax ile devam kararı verirsek lens alımı yaparım yoksa sonbaharda Canon'a niyetim avr. D300 güzel makina ama onu alana kadar 100$ daha verip 40D+18-85 IS USM+Sigma 10-20 alabiliyor olmak ibreyi 40D'ye döndürüyor.

Dediğiniz gibi Pentax'ın yeni modelleri gelecek (ki 100$lık mail-in rebate bence bu yüzden var) ve FF'de bakalım nasıl bir gelişme olacak. FF fiyatları düşerse dişimi sıkıp o tarafa para yatırabilirim ama şuan için çok pahalılar.

Tarih: 4 Ocak 2008, 14:12 - İp: 212.***.**7.130
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

merhaba,

Benimde K100d Super ile bazı problemlerim var. Birincisi gece resimleri çekilirken perdenin açılıp kapanması arasında geçen sürede "tınnnnn" diye bir ses geliyor makineden. Bu normal midir? Sanırım As mekanizmasının sesi bu ama normal mi duyulması bilemiyorum.

İkincisi hakikaten pil tüketiminde bir poblem var. Yanında gelen orjinal pillerle sorunsuz 200 den fazla resim çektim. Daha sonra 4 adet duracell aldım, 50 çekim ya yaptım ya yapmadımki piller bitti. Bu sefer 4 adet daha parmaklarla dokunarak şarj %sini ölçebildiğimiz duracellerden aldım. 100 kadar fotoğraf çektim ve makine kapandı. Çıkartıp pillerin doluluk oranına baktım, hepside %50 doluydu. Pillerin yerini değiştirdiğim zaman 5-6 resim daha çekebiliyorum ve tekrar makine kapanıyor. Duracell pillerle genelde gece resimleri çektim. Acaba normalde gündüz çekimleriyle 200-250 kadar ama gece çekimi yapulırsa 500-100 resim çekilebiliyor olabilir mi ?

Son sorumda sigma 18-200 mü, pentax 18-250 mi tamron 18-250 mi daha makul çokamaçlı lenslerdir?

tşkler,
Levent

Tarih: 4 Ocak 2008, 16:54 - İp: 82.***.**7.166
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

gece pozlama süresi pilleri bayabir tüketir,ard arda gece çekimindede piller streste kalacağı için normal olmalı.GP2700'leri hızlı bir şarj cihazı ile şarj etmek lazım 2 saat gibi sürede.

Tarih: 4 Ocak 2008, 17:07 - İp: 88.***.**3.27
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Levobjk;

Uzun pozlamada duyduğun ses de normal, pillerin bitmesi de
O ses, senin de dediğin gibi As mekanizmasının sesi. Pil konusunda en az 2500 mAh şarj edilebilen pil almanı tavsiye ederim. Bende 2300, 2500 ve 2700 mAh piller var. 2300 olanları full şarj edip takıyorum, makineyi açmıyor bile, pil göstergesi boş gösteriyor. Halbuki piller dolu, çıkarıp başka cihazlara taktığımda gayet performanslı bir şekilde sorunsuz çalıştırıyor.

Tarih: 4 Ocak 2008, 17:26 - İp: 213.***.**5.242
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

selam bitpire,

hangi marka pil ve şarj cihazı alayım bir tavsiyen var mı?
Gittigidiyor veya nerden alabilirim?

bu arada yarın italyada çektiğim resimleri yükleyeceğim. Gece çekimleri ekranda gözüktüğü gibi olmamış, bilgisayardan bakınca anladım. Bir de tripod almam gerek. Aslında 2 tane tripod gerek, bir tane gündelik yanımda taşımak için, diğeri uzun seyahatlerde güzel fotoğraf çekmek önemli olduğu zaman kullanmak için.

Tavsiyeleriniz var mı?
İzmirde olduğumu unutmayın lütfen, sirkeciye gidemem

Tarih: 4 Ocak 2008, 17:37 - İp: 82.***.**7.166
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

levobjk

ben GP 2700 Mah pil kullanıyorum. yani tam saymadım ama 250 kadar çok rahat fotograf cekebiliyorum.
hepsi burada comda GP nin ürünleri vardı sanırım.
2700 Mah olanlardan al. şarj süresi cok kısa olanlardan alma ama cok saglıklı olmadıgını söylüyorlar.

tripot içinde kesinlikle SLIK PRO 500 DX i öneririm.
nette bulabilirsin. 125 ytl seviyelerinde. yani F/P açısından en uygun tripot diye düşünüyorum. ben kullanıyorum gayet memnunum.

Arkadaslar bu arada benim geniş açı (0.45x) converter bu aksam az önce geldi. hemen makinaya takıp sonucu görmek istedim. evin içinde hemen sizinde görmeniz için 2 kare aldım. her ikiside tripot üzerinde 18 mm ile cekildi. aradaki farkı görebilirsiniz.

18mm de cekilmiş olan.
orj kadraj

18 mm de converter takılı iken
orj kadraj

Tarih: 4 Ocak 2008, 19:47 - İp: 85.***.**4.184
fatihgh3
fatihgh3 (üye)
İstanbul / Amatör

sanırım cevaplarımı aldım piller de şimdi bir dolu gösteriyor bir yarım

herhalde yeni olduklarındandır birkaç sarjla düzleir sanırım

Tarih: 4 Ocak 2008, 22:13 - İp: 88.***.**0.250
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

levobjk;

Marka olarak pek farketmediğini düşünüyorum. Bende Duracell de var, no name piller de var, kaç fotoğraf çekebildiklerini tek tek saymadım performansları birbirine yakın. İlla tavsiye istiyorsan, mesela geçenlerde 60 liraya GP hızlı şarj aleti ve 4 adet 2700 mAh pil aldım. 1 saatte şarj ediyor 2700'leri.

stahl;

converter tahminimden çok daha iyi görünüyor. Nereden ve kaça aldığını söyleyebilir misin sakıncası yoksa.

Tarih: 4 Ocak 2008, 22:15 - İp: 77.***.**8.57
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire

valla bencede cok iyi detay kaybı falan öyle tahmin ettiğim kadar yok. yarın gündüz gözüyle birkaç çekim yapıp croplarıyla beraber koyucam.
bu arada gittigidiyor comdan aldım. 109 ytl
tokina marka.
converterin altında birde makro ilavesi var. geniş açıyı çıkarıp sadece makro cekim yapabiliyorsun. onunlada ilgili bi deneme fosotu cektim. onuda koyuyorum.

Tarih: 4 Ocak 2008, 22:38 - İp: 85.***.**4.184
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Geniş açı converterde birde macro closeup var. geniş açıyı çıakrıp sadece makro calısmak mümkün.
yanlız makroyu cıkarınca sadece geniş açıda netleme yapmak mümkün olmuyor.manuelde dahi.
neyse makro ile hemen bir deneme cekimi yaptım.

tripot üzerinde 24 mm ile cektim her iki fotografı. her iki karede de bibloyu lensin minimum odaklama mesafesine kadar yaklastırdım.

24 mm de cekildi.mininmum netleme mesafesinden cekildi.
orj kadraj

yine 24 mmde closeup ile cekildi. fakat aynı mesafeden netleme yapmayınca bibloyu yakınlastırmak zorunda kaldım.
orj kadraj.

Tarih: 4 Ocak 2008, 22:53 - İp: 85.***.**4.184