Fotoğrafçılık Forumları
"k100dsuper" İzlenim Ve Paylaşımları
Arkadaşlar pentax K100D'nin geliştirilmiş versiyonu olan K100D SUPER için tüm paylaşım ve izlenimlerinizi bu topic altında toplayalım.
Makinaya sahip arkadaslar mümkün mertebe fotograflarını bizlerle paylaşırsa çok yararlı olacaktır.
#stahl' tarafından 01.11.2007 13:10:14 tarihinde düzenlendi.
buraktogo
makinan hayırlı olsun
yanlız fotografları 800-600 gibi küçültürsen izleme açısından daha iyi olacaktır.
bu da ev içinden cektiğim bir deneme
oyle yapıcam stahl.
napayım kendi kendime imageshack ı post etmeyi ogrendim
800x600 biraz kucuk oluyor gerci ama
bir golcuk resmi arkadaşlar
alptogo güzel bir kar fotografı, ışık durumunu bilmiyıorum ama bana biraz eksik pozlanmış gibi geldi.
benden de bir pentax smc-m 50mm f 1.4 fotografı.
evdeki lightbox denememden birkaç örnek fotograf.
yapım bilgileri bu linklerde var.
http://www.fotono1.com/forum.php?id=139
http://forum.netfotograf.com/flash.asp?msg_id=30372
fotografların hepsi PENTAX K100D SUPER - 18-55 KIT LENS İLE cekilmiştir. sadece 3 fotografta objektife ilave olarak macro close up kullandım. hepsi orj kadraj. umarım becermişimdir
öncelikle tesisat budur
yeni aldıgım son zamanlardaki favori lensim
benim güzel zenitim
bunda macro closeup kullanıldı
adım çelik oldugundan bunuda kullanmak istedim bunda da macro closeuo kullanıldı.
macro closeupla cekildi.
stahl tebrikler cok guzel fotolar
netlik ayarların cok iyi
stahl fotoğraflar harika. yeni lensinde öyle. bu aralar gittigidiyorda cagdasphoto diye bir dükkan var. elinde çok fazla pentax lensi var. özellikle eski primeler. ben aşağıdaki fotoğrafı çektiğim sigma miniwide II yi ondan aldım 55 ytl ye. sanırım şu andada aynısının A olmayan versiyonunu satıyor. bir bakmanızı tavsiye ederim. Ben şimdilik lens alımını durdurdum, bunun sonu yok, özellikle pentax için. Çünkü çok ucuza çok kaliteli lensler alabiliyorsunuz. hatta yabancı forumlarda buna LBA diyorlar ( Lens Buying Addiction, Lens Alma Bağımlılığı). bilmiyorum bizim aramızda varmı bu hastalığa kapılan. Ben kit lens dışında bir 50 mm, bir 28 mm ile tam kapılmaya başlıyorken kendimi tedavi etmeyi başardım.
buyrun buda sigmanın basit bir fotoğrafı. f2.8 ile çekildi. sadece netliğini ve o harika kısıtlı alan derinliğini görmeniz için gönderiyorum.
buraktogo
tşk ederim. ışık oldugunda kit lensle bile neler yapabiliyor insan. zaten fotografın temeli ışık değilmi
murat224
öncelikle tşk ederim. en son cektigim ısık kutudu fotograflarımın hepsi 18-55 kit lensle cekildi.
bende 50mm f 1.4 ü yeni aldım. ama acayip memnunum. dediğin satıcıyı biliyorum, yani nette arastırırken bakmıstım.
şimdi tek eksiğim tele kaldı. onuda pentax 55-300 ü bekliyorum. sigma 70-300 'e hiç bulaşmayayım diyorum.
zaten şimdilik acil bir tele ihtiyacım yok.
valla bu ekipman bana yetiyor
18-55 kit lens
50mm f 1.4
geniş açı converter
macro close up
bide tele aldımmı iş tamamdır
tabii bu kadar sey alıyoruz ama bi sor dogrudüzgün fotograf cekebiliyormusun diye ? HAYIR :D
bende bir tele almayı düşünüyordum. sonra eski makinem ile çektiğim fotoğraflara baktım. (eski makinem fuji s5600dü. 38-380 objektifi vardı) çektiğim fotoğrafların %90 ını 38-70 mm aralığında çektiğimi gördüm. sonra vazgeçtim. şimdi benzer açılara sahip iki makinede iki lensle fotoğraf çekmeye devam ediyorum. biri eski bir me super üzerinde 50 mm var. diğeride k100d üzerinde 28 mm var ( 42 mm film formatında). bu arada keşke me super ın vizörünü bir görseniz. insana me super 82 ekran, k100d super 37 ekran gibi geliyor. napalım, birinde korkmadan herşeyi çekebiliyorsunuz, diğerinde her düğmeye başısınız para
İlgili olabilecek konular
-
Sony A100 : İlk İzlenimlerim.
09 Ağu. 2006, 04:02 ocaklilar
124937639829 Eki. 2013, 01:20
sessizada -
Sony Dsc R1 İlk İzlenimler 1. Bölüm.
10 Mar. 2006, 06:28 as
351266503806 Ağu. 2013, 18:18
nihoniho -
-
Nikon Coolpix L310 İzlenimlerim