panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
smallll
smallll (üye)
Zonguldak / Amatör

Fotograflarda hafif crop vardır.onun dışında hiçbir oynama yoktur.
iso 100 ve uzun pozlama yapılmıştır.

Tarih: 18 Aralık 2008, 00:52 - İp: 88.***.**9.212
corloene
corloene (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yaklaşık 2 sendir bu sitenin müdavimiyim. 2003 senesinde aldığım canon s45 kullanıyor idim dün itibari ile sony a300k ile dslr alemine katılmış bulunmaktayım sizlerinde desteği ile kendimi yetiştireceğime inanıyorum
Yalçınlardan 1249 ytl ye 9 taksit 2 sene garantili aldım fiyatı içime sindi. Gelelim esas meseleye akşam makineyi açtığımda liveview den seyrettiğim görüntü çok kötüydü (fotograflar kristal gibi gözüküyor) sabah gün ışığındada problem yok ancak evin içinde görüntüsü berbat bu problem (kastım sadace canlı önizleme içindir) sizdede varmı??????
Ayrıca kanıma giren panctoma slm göderir bütün sorumluluğun sırtında olduğunu bildiririm nede olsa makineye kaç kere kefil oldu

Tarih: 19 Aralık 2008, 15:00 - İp: 212.***.**5.75
smallll
smallll (üye)
Zonguldak / Amatör

Carloene makinen hayırlı uğurlu olsun...Makineyi bol çekim yaparak kısa sürede tanımanı ve çok nadir otomatik modları çekmeni tavsiye ederim.Mümkün oldukça P,S,A ayarlarında çekmeye çalış ilk zamanlar sıkıcı olacak belki ama sonrasında makineye kanın daha çabuk kaynıyacak...Fiyat konusuna gelince arkadaşım ki kendisi bu sitenin müdavimlerindendir(biocem) teknosadan aldı 1199 liraya ve 100 lira hediye çeki...Sanırım şu anda garantili olarak en uygun orası taksit imkanlarıda oldukça geniş...

Sorunuza gelince ışığın az olduğu ortamlarda canlı önizleme özelliği aynen dediğin gibi gösteriyor ve çok normal...Kafanı takma ve mümkün oldukça vizörden bakmaya çlaış o daha keyifli çekim yapmanı sağlıyor...Fotograf çektiğini hissediyorsun tüm benliğinle....
Yeniden hayırlı uğurlu olsun...Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.Işığınız bol olsun

Tarih: 20 Aralık 2008, 01:30 - İp: 88.***.**9.212
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

corloene hoşgeldin hayırlı olsun makinen..
güzel günlerde kullan

yok yaw, takma kafana bir sorun yok makinende

DSLR aslında öncelikle vizörden kullanılmalı.. keyfi orada çünkü..
LCD ekranı mecbur kaldığım durumlarda kullanıyorum şahsen..

zayıf ışıkta makine karanlık noktaları canlı olarak aydınlatmaya çalışıyor.
ve bu yüzden o an görüntü biraz grenli oluyor. Çünkü bu bir DSLR ve sistemi farklı..
Ama fotoğrafı çektiğinde o ekranda gördüğün görüntü fotoğrafa tertemiz yansıyor.

bu hiç önemsiz bir detay, bunu dert etme.. diğer makineler daha iyi değil..
bilakis a300, LCD kralı unutma

Hadi bakalım biraz foto..

İSO 1600 ve ZAYIF IŞIKTA :

Tüm fotolarda minolta 50mm f1.7 lens var.

Tarih: 21 Aralık 2008, 16:14 - İp: 88.***.**2.22
corloene
corloene (üye)
İstanbul / Amatör

Smalll ve panctom cevaplarınız için teşekkürler içiçme su serptiniz valla
Panctom senin son fotografdaki metin aytekin deilmi yaww viyanadan ii tanırım davut bolatın selamı var ve (çağlayan) dersen hemen tanır tekrar teşekkürler

Tarih: 21 Aralık 2008, 16:56 - İp: 88.***.**6.120
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

vay be.. sanal aleme bak yahu
nerden nereye

evet, o metin aytekin.. dünya ne kadar küçük

o flu haliyle nasıl tanıdın bravo

Tarih: 21 Aralık 2008, 18:40 - İp: 88.***.**2.22
corloene
corloene (üye)
İstanbul / Amatör

Kit lens ile çeken arkadaşlarıma özellikle öneriyorum.

Menü içinden:

kontrast : +2
doygunluk: +2
keskinlik: +1

Şeklinde ayarlayın. Kit lens fotoğraflarınıza daha bir güzellik gelecek

Sayın panctom hocam benim makinanın menüsünda aradım taradım bulamadım nerden yapcaz bu özelleikleri sana zahmet be...

Tarih: 22 Aralık 2008, 10:50 - İp: 212.***.**5.102
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Waaaaaaaay Davut Selamlar
benim folio mada bir gozgezdir. Mustafa hocam sag olsun bizleri yetistiriyor.

Mustafa hocam fotograflar enfes, cok tesekkurler

Tarih: 23 Aralık 2008, 01:01 - İp: 85.***.**8.158
paradogy
paradogy (üye)
İstanbul / Meraklı

Buradaki teknik sorunlar nedeni ile kısa süreliğine ara vermek zorunda kaldım. Biraz daha Bahreyn den devam edeyim inşallah yarın Türkiye'deyim;

Image Hosted by ImageShack.us

#paradogy' tarafından 26.12.2008 08:26:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Aralık 2008, 08:08 - İp: 62.***.**2.27
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

Uzun süredir işlerim sebebiyle forumdan uzak kaldım.Bu süre içinde çok şey değişmedi.Hala bir sony a 300 üm yok:D
Mustafa abi yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık...

Tarih: 29 Aralık 2008, 18:11 - İp: 81.***.**0.205