Fotoğrafçılık Forumları
İşte Karşınızda Sony A300
SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz
Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..
A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..
Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.
GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:
1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.
2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..
3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.
4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..
5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..
6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..
7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.
8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..
9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.
10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..
11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.
LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:
*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.
*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..
*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..
*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.
*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.
*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.
#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.
"Gövde açısından bakıldığında Sony Alpha 300- 350 dijital SLR kamera kompakt bir yapı sergiliyor. Piyasada mevcut en kompakt model olmasa da cihazın boyutları hoş ve yanınızda taşımaya imkan veren ölçülerde. Kimi zaman üzerinde pek durulmayan bu özellik fotoğraf makinesini evde bırakmak veya yanınıza almak konusunda belirleyici bir etken olabiliyor. Kameranın dengesi ve ele oturuşu mükemmel. Kamera elde gerçekleştirilen çekimlerde cihazın kompakt boyutları ve ağır olmayan gövdesi nedeniyle fotoğraflarda olası bulanıklık etkisi riski de mükemmel Steady Shot görüntü sabitleyici özelliği sayesinde otomatik olarak gideriliyor. "
Tamamen katılıyorum. Bu yüzden güzel bir lowepro çanta aldım. Hem notebook umu hemde makinem hep yanımda. Ben fazla büyük elli değilim makine bana göre diyebilirim tam. Ağırlığı rahatsız etmiyor hiç. Çok güzel ele oturuyor diyebilirim. Steady Shot görüntü sabitleyici özelliği benim gibi bu işte yeni olanların seveceği bir özellik. Çünkü bazen sadece bu yüzden fotograftan soğumak bile var işin içerisinizde. Faydasının yanı sıra makineye alışmakta ve sevmektede faydalı bir özellik diye düşünüyorum.
"ISO ışık hassasiyeti gibi ana ayarlar menüden olduğu gibi bu işe özel buton aracılığıyla değiştirilebiliyor. Bu artı bir özellik ancak başlangıçta hangisinin daha kullanışlı olduğu konusunda kararsız kalabiliyorsunuz. Fakat bir süre geçtikten ve deneme çekimleri yaptıktan sonra bu duruma alışıyor "
Ayrı bir fonksiyonda düzenlenmesi ve bu fonksiyonun çok rahat bir şekilde ulaşılabilir olması çekim sırasında vereceğiniz anlık kararı kolaylıkla uygulamanızı sağlıyor.
#muratreis' tarafından 18.07.2008 10:31:54 tarihinde düzenlendi.
"Quick AF Live View fonksiyonu
Sanırım, Quick AF Live View fonksiyonunun pratik koşullarda nasıl bir performans sergilediğini ne kadar merak ettiğimi sizler de hayal edebiliyorsunuzdur. Asıl mesele, çekimlerin vizör ile mi yoksa Live View fonksiyonu aracılığı ile mi yapılacağında. Otomatik odaklama açısından bakıldığında arada gerçekten fark bulunmuyor. Sony Alpha 300-350 dijital fotoğraf makinesi netleme işlemini her iki koşulda da aynı hızda gerçekleştiriyor. Netleme hızı A200 modeli ile benzer performansta. Ancak maalesef günümüzde çoğu yenilikçi özellik mükemmel seviyeye ulaşmış değil ve aynı durum Sony Alpha 300- 350 kameranın Quick AF Live View özelliği için de geçerli. Live View fonksiyonunu kullanırken fotoğrafı oluşturan kompozisyonun LCD ekrana yüzde 90 oranında yansıtılıyor oluşu üzücü. Diğer rakip modellerdeki Live View fonksiyonlarının sağladığı avantajlardan biri de görüntüyü yüzde 100 oranında yansıtıyor olmaları. A350 kamerada görüntünün yüzde 90 oranında yansıtılıyor olmasının nedeni Live View sensörünün görüntüyü mat cam üzerinden alması. Bu da, vizörün sağladığı görüntü oranından fazlasını LCD ekranda göremeyeceğiniz anlamına geliyor. Kamerada vizörün görüntüyü yüzde 95 oranında yansıtıyor olması ise ironik. "
Otomatik odaklamanın her iki bölümde de istenilen sonucu vermesi benim için daha önemli. Şu anda görünen eksiklikleri belki ileride yaşayacağım ama şu an için geçerli değil.
"Tipik bir vizör kullanıcı olduğum halde ve çekimler kameranın optik vizörü ile keyifli bir şekilde gerçekleştirilse de çok hoşuma gittiğinden dolayı kameranın LCD ekranını beklediğimden daha yoğun kullandım. Vizörün tek eksi noktası parlak gün ışığı altında odaklama noktalarının zorlukla görülmesi. Küçük olan odaklama noktaları yeterince aydınlanmıyor. Tasarım departmanı bu soruna bir çözüm bulmalı. Çözümün çok da zor olduğunu sanmıyorum"
Bu görüşe katılıyorum normal ışıkta sıkıntı yaşanmıyor ama söylendiği parlak ışıkta sıkıntı yaşanabiliyor biraz. Ama netlenen noktanın kırmıza dönmesi biraz alışınca sıkıntı olmaktan çıkabilir ama daha iyi bir çözüm bulunabilir. Ben LCD yerine şu anda optik vizörü kullanıyorum.
#muratreis' tarafından 18.07.2008 10:30:46 tarihinde düzenlendi.
"Alpha 350'nin çekim hızı A300 modeline göre daha düşük. Bunun nedeni kameranın yüksek çözünürlüğü. Sony bu modelinde daha geniş bir dahili hafızaya ya da daha hızlı bir işlemciye yer vermemiş; veya belki de bunlara yer vermenin imkanı yoktu. Kameranın saniyede 2 kare çekimi hızı günümüz rekabet koşullarına göre yavaş kalıyor. Aksiyon fotoğrafçıları cihazın çekim hızından hoşnut kalmayabilirler ancak mimari bina, manzara ve günlük çekimlerde yüksek çekim hızının o kadar önemi bulunmuyor. "
Çekim hızı şu an benim için yeterli seviyede. Zaten özel bir çekim yapmıyorsak daha fazla çekim hızına pek gerek duyulmuyor. Ben bu yüzden akvaryumumdaki balıklarda deneme yapıyorum. Benim için bu hız yeterli. Zaten A300 ün 350 den ayrıldığı noktalardan biri bu. Tabi yetersiz geleceği noktalar var ama önce sorgulamak lazım bu tarz çekimleri ne kadar yapacağız.
"Sony Alpha300- 350'nin kullanımı gayet hoş. Kameranın yaklaşık yarım saniyelik açılış süresi normal kullanımlar için yeterli. Cihazın, üzerinde iyi düşünülmüş ergonomisi çoğu kullanıcı açısından herhangi bir problem oluşturmuyor. Sony A350 ile uzunca bir süre çekim yaptıktan sonra buton yapısına alışıyorsunuz. Ayarlar vizörden de görüntülendiği için kamera ile gayet hızlı bir şekilde çalışabiliyorsunuz. 'Deneye deneye mükemmele ulaşılır' sözü bu kamera için de geçerli. Yeterince deneme yaparsanız kameranın fonksiyonlarını kolaylıkla kullanmaya başlıyorsunuz."
Katılıyorum ben bazı bölümleri deneme noktasındayım. Ama daha öncede söylediğim gibi uzun süre Pentax, Canon ve Nikonu inceledim. Sony e hiç bakmamıştım. Ama birbirimizi çabuk sevdik, tabi burada aldığım yerin deneme çekimlerine izin vermesininde etkisi olmadı değil. Birde kişisel görüşüm Sony bu piyasada ciddi bir oyuncu olacak, CZ gibi mükemmel bir lens seçeneği var (şu nda ne kadar alamasakta)
devam etmeye çalışacağım.
#muratreis' tarafından 18.07.2008 10:34:42 tarihinde düzenlendi.
letsgo daki incelemeden örnekler alarak kendi şahsi görüşlerimi yazıyorum tabi bazıları kişilere göre değişir. Genellikle makinenin kullanımı üzerinde elimden geldiği kadarıyla birşeyler yazmaya çalışacağım. Fotograf konusunda ise bu işin fotoğrafçıda ve lenste bittiği zaten bilinen bir gerçek. Benim gibi amatör birisinin bu konularda yorum yazacak noktada olmadığını düşünüyorum. Okurken böyle düşünmenizi rica ederim.
#muratreis' tarafından 18.07.2008 10:44:04 tarihinde düzenlendi.
Letsgo ya devam
"Sony Alpha 300 -350 amatör segmentte bir dijital SLR kamera olabilir. Ancak buna rağmen yine de çoğu ayarı kişisel tercihlerinize göre değiştirebiliyorsunuz. Bunların içinde tüm ana fonksiyonlar ve dahası yer alıyor. Sony Alpha 300 - 350 yüksek talepleri olan fotoğrafseverlerin beklentilerini kolaylıkla karşılayabilen bir fotoğraf makinesi. Kelimenin tam anlamıyla, hiçbir şeyin eksikliğini hissetmiyorsunuz. Esasında Sony A300- A350 dijital SLR kamera büyük kardeşi A700 modeline çok benziyor. Hatta Sony Alpha 350 kameranın birkaç noktada A700 modelinden daha üstün bir performans sergilediğini bile ifade edebilirim."
Açıkçası A700 ü bilmediğim için yorum yapamıyorum. Ama incelemede birkaç noktada daha üstün performans sergilemesi yorumu İlginç !!!!. Keşke incelemede bu noktaları açıklasalardı. Ama sonuçta segment ve hitap ettiği kullanıcı kitlesi farklı makineler diye düşünüyorum. Fazla takılmamak lazım.
"ISO değerleri & Noise
Işık hassasiyet değeri arttığında netliğin azaldığından kısaca bahsetmiştim. Bu kısmen noise giderme işleminden kaynaklanıyor fakat noise değerlerinin kendisi artmıyor. DIWA Laboratuarlarında elde ettiğimiz ISO hassasiyet grafiklerinde azalan bir eğri gözlemleniyor. ISO 200 değerinde dahi noise yükselirken ve ISO 800 değerinde açıkça göze çarparken bu değerin üzerine çıkıldığında noise oranı düşmeye başlıyor. Laboratuar testlerinde olduğu gibi deneme çekimlerindeki fotoğraflarda da aynı sonuçlar karşılaştık. Teori ile pratiği sürekli karşılaştırmanız gerekiyor. Ben genelde, eğer mümkünse ISO 800 ve üzeri değerleri kullanmamaya çalışıyorum. Sony A350 DSLR kameranın ISO 3200 ışık hassasiyet değeri ile çekim olanağı sunuyor olması daha çok bir pazarlama cümlesi. Fotoğrafseverler açısından bu değerin kullanışlı sonuçlar ürettiğini söyleyemeyeceğim. Noise genelde renkler üzerinde kendini belli ediyor ve bu da fotoğrafın görselliğini olumsuz yünde etkiliyor."
Ki bu incelemede A300 ile A350 lin sanırım en fazla farlılaştığı nokta geliyor. A300 noise konusunda daha başarılı olduğu bir gerçek tabi bunun sebepleri belli. Ama A350 de 800 isodan sonra noisen düşmesi bilgisi bana İLGİNÇ geldi !!!! Bir A350 si olan arkadaş bu noktada bizi bilgilendirmesi güzel oluyor diye düşünüyorum. Tabi yüksek ISO lara ne zaman ne kadar ihtiyaç duyulduğu çok önemli. Çoğu zaman (özel çekimler haricinde) max iso 400 kullanılıyor. Burada A350 de iso 200 bile noise göze çarpıyor diyor. Ama buradaki noise ile ilgili incelemelere baktığımızda A300 ün bu konuda oldukça başarılı olduğu (kendi segmenti ve kullanım açısından) ortaya çıkıyor. Fazla pixcel mi daha az noise mi A 300 - A350 arasında tercih yapılırken bana göz özöNüne alınması gereken bir nokta diye düşünüyorum..
"Sony A350 Dinamik alan
Kameranın dinamik alanı da benzer bir çizgi sergiliyor. ISO 400 (dahil) değerine kadar herhangi bir problemle karşılaşılmıyor ve dinamik alan sonuçları gayet iyi. ISO 400 değerinin üzerine çıkıldığında dinamik alan daralıyor ve ISO 3200'de ise vasattan öte olmayan bir sonuçla karşılaşıyorsunuz. Noise oranın artması bunda büyük bir rol oynuyor. Teknik ölçümlemeleri Sony'nin D-Range Optimizer (DRO) fonksiyonunu aktif hale getirmeden gerçekleştirdik.
DRO aktif hale getirildiğinde özellikle aydınlık bölgeler bundan yarar sağlıyor ve detay zenginliği artıyor. Bu da beni, yüksek kontrastlı görüntülerde DRO fonksiyonunu standart olarak aktif halde tutarak çekim yapama yöneltti. Ağırlıklı olarak RAW formatta çekim yapmayı ve Sony'nin yazılımını kullanmayı amaçlıyorsanız dinamik alan değerini çekim sonrasında da arttırabilirsiniz. Bu durumda detay zenginliği ve görüntü bilgileri ile ilgili olarak bir fotoğraftan neler elde edebileceğiniz konusunda hayretler içerisinde kalacağınızı söyleyebilirim. "
DRO özelliğini kullanmak ile ilgili testleri panctoma bırakıyorum . Faydalı ve güzel bir test yapacağına inanıyorum. Bizi bilgilendir lütfen panctom makinen gelince
"Sensör hassasiyeti
Sensör duyarlılığı konusunda Sony tüm övgüleri hak ediyor. Sensör konusunda belirtilen teknik değerlerden neredeyse hiç sapma olmuyor. Diğer üretici firmaların ürünlerinde bunun tersi durumlarla karşılaştığımız olmuştu. Daha açık ifade etmek gerekirse; Sony A350'de bulunan sensörden daha iyi performans sergileyen bir sensörle karşılaşmadığımı söyleyebilirim. Bununla birlikte sensör, çekimlerde doğru ışık ölçümleme tercihinin yapılmasını gerektiriyor. Sony Alpha 350 dijital fotoğraf makinesinin görüntülerdeki aydınlık alanlara güçlü bir şekilde tepki verdiği izlenimini edindim. Beyaz arka plana sahip fotoğraflar az pozlanmaya meyilli oluyor. Sony, her en pahasına olursa olsun, aydınlık alanların parlamasının tamamen önüne geçmek istemiş. "
"Otomatik ve Manuel beyaz ayarı
Bir diğer önemli ayar da beyaz dengesi. Çoğu kullanıcı otomatik beyaz ayarını kullanacaktır. Açıkçası bunun nedenini, bu kullanıcıların beyaz dengesinin ne işe yaradığını bilmemelerine bağlıyorum. Gün ışığındaki çekimlerde bu herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor ve otomatik beyaz ayarı tüm ISO değerlerinde tutarlı sonuçlar sergiliyor. Ancak bununla beraber, manuel ya da diğer önceden tanımlı beyaz ayarı seçeneklerinin kullanımını gerektiren pek çok durum da mevcut. Manuel beyaz ayarı yapmak için ekstra işlemler yapmak gerekiyor ancak sonuç kesinlikle buna değiyor. Özellikle, otomatik beyaz ayarının sapmalara neden olabileceği akkor ışıkla aydınlatılmış ortamlarda yaptığınız çekimlerde manuel beyaz ayarının yararını görüyorsunuz. Bu da (ufak) bir problemi beraberinde getiriyor: Benim tavsiyem yanınızda sürekli bir beyaz dosya kağıdı veya daha iyisi bir gri renk kartı bulundurmanız olacaktır. "
Bunu benim kit lensle çektiğim fotograflar da da kad-ir belirtmişti. Zaten makineyi doğru kullanmakta böyle şey zaten. İyi fotografçıda bu özellikleri doğru kullandığında bir makineden istediği performansı alabilir. Işık ölçümü ve değerleri konusunda oldukça iyi seçenekler var gibi tabi kullanabilene . Şu an mesela ben çalışma safhasındayım.
Ölçüm senecekleri ve White Balance seçeneklerinin fazla olması faydalı bir özellik. Sanırım bu konuda fazla eksik yok. Bu işte usta olanlar daha iyi bilgi verebilirler. Çünkü bilgim eksik bu bölümde yanlış bilgi vermek istemem.
#muratreis' tarafından 18.07.2008 13:01:59 tarihinde düzenlendi.
"Sony Super Steady Shot sistemi
Kamerada en çok hoşuma giden özelliklerden biri de Super Steady Shot sistemi. Daha önceki modellerden bu sisteme aşina olmama rağmen, sistemin bu kadar mükemmel çalışıyor olması her seferinde hala beni şaşırtmaya devam ediyor. Görüntü sabitleme sistemi minimum odak uzaklık değerlerinde de yarar sağlıyor. Örnek olarak, bir müzede fotoğraf çektiğinizi düşünün. Elbette sistem hareketli nesnelerin flu olarak görüntülenmesini önleyemiyor ki bu, fotoğraflarda bazen çok güzel etkiler yaratabiliyor. Sony, hareketli sensöründe sadece titreme ve sarsıntıların dengelenmesi uygulamasına yer vermekle kalmamış aynı zamanda toz temizleme sistemine de yer vermiş. Ve bu da gerçek bir fark yaratıyor. Sık sık objektifi kameradan çıkartıp yine sıklıkla da zum yapmama rağmen (zum işlemi kameranın sensörüne toz bulaşmasının başıca nedenlerinden biridir) fotoğraflar üzerinde toz bulaşmasından kaynaklanan bir etkiye rastlamadım."
Bu özelliğe ben farklı iki yönden bakıyorum açıkçası. Birincisi fotoğraf çekiminde sağladığı fayda. Bazı çekimlerde ciddi faydası oluyor ama tabi herşeyi bu özellikten beklemeyim doğru kararları vermek ve tripod taşımak önemli.
Ama esas bahsetmek istediğim bir nokta bizim gibi bir öteye geçmek isteyen amatörler için yeni bir makine aldığınızda tecrübenizde azsa çekimlerde sıkıntı yaşıyorsunuz makinenizi öğrenene kadar. Bol bol net olmayan fotograf vs gibi konularla karşılaşıyorsunuz. Oysa hem makineyi öğren, hem fotoğraf çekmeye çalış hem ustalaşmak için uğraş bazen yoruyor. Bu durumda da ilk baktığımız (harika pozlama, doğru ışık, diyafraf, enstantane vs. bakmadan) fotoğraf oluyor. Bu durumda renkler solgun birde netlik problemi varsa makineden soğuyor insan. Biraz subjektif bir fayda oldu ama en azından ben bu özelliği bu açıdanda sevdim diyebilirim.
"Sony Alpha A350 test sonucu
Sony A350 yarı profesyonel bir model olarak değerlendirilebilir. Kameranın gövde yapısı, görünümü ve elinize aldığınızda uyandırdı duygu ve özellikle Carl Zeiss objektif kameraya monte haldeki görünüşü bu değerlendirmeyi haklı çıkarabiliyor. Ancak bu özelliklerin getirdiği beklentileri de hesaba katmalı, test sonuçlarını gerçek değerleriyle dikkate almalı ve kamerayı amatör segmentte konumlandırmalıyız. Sony Alpha 350 dijital SLR fotoğraf makinesinin hedef kullanıcı kitlesi açısından mükemmel bir performans sergileyeceğinden eminim. Sony'nin daha üst segmentte duyuracağı model ile ilgili tartışmaları takip ettiğim kadarıyla rakip firmaların dikkatli olmalarını söyleyebilirim"
Gerçekten Carlz Zeiss objektifle çok güzel bir görüntüsü var. Birde alıp bizim makinede görebilsek Amatör segmentte letsgo değerlendirebilir ama güzel bir makine ve Sony nin bu DSLR piyasasında gösterdiği atılım bence dikkate değer. Zaten görüntü konusu SONY nin profesyonellik alanı bu noktada çok daha iyi makinelere ve objektiflere ulaşabileceğimiz kesin. Ben bir marka seçeyim ve özellikle Lense yatırım yapayım ve öyle yürüyeyim diyorsanız Sony A300 ü veya diğer modelleri bence bir incelemeye alın. Çünkü geleceği iyi gibi diye düşünoyorum.
Şimdilik bu kadar. . Tabi bir bölümü letsgo nun profesyonel görüşleri bu görüşlere makinesini yeni alan bir amatörün yorumları. Benim yorumlarım daha çok makine ile ilgili, detaylı teknik bilgim olmadığı için bu konulardan özellikle kaçınmaya çalıştım.
Fakat yazılarımda biz amatörlerin makine tercih ettiği noktaları göz önüne koymaya çalıştım. En azından ufak bir fakrlı bakış açısı. Saygılar
a300 güzel makine ama ben hala a200 a300 ve k200d arasındayım sonydeki lens artısı pentaxın da bokeh ve pilleir cazip karar veremedim deliiriciiiimm
K200D için K10d nin küçüğü deniyor. Bütün özelliklerini (bazıları hariç) kapsıyor ve yeni özellikler barındırıyor. A200 ve A300 arasında çok fiyat farkı yoksa A300 alınır derim. Tabi bütçe işi bu. Bence A300 ile K200d den birini seçmek iyi olur gibi. 3 makinede olumlu sonuçlar ve yorumlar alıyor. Seçimini ufak detaylar belirleyecek gibi veya gidip inceleyeceksin birini alacaksın sonrada iş bitti derken benim gibi lens peşine düşeceksin.
Emeğine sağlık muratreis...Güzel bir çalışma olmuş..
Türkiyeden makina alasım gelmiyor.Biraz bekleyip yurtdışından alacağım inş. a300 ü.Yanına da cz 16-80..ohhh...yeme de yanında yat..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0112327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1210719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0291325 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1316414 Şub. 2021, 16:41
mete007 -