panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

sizlerde söylediniz fotoların kalitesiz olduğunu lakin bende bunu söyledim süç işlemiş oldum galıba kusura bakmayın arkadaşlar sizler ne söylerseniz doğrudur sizin söylediğiniz ben söylersem süç oluyor . ee o zaman neee yanı hangi fotolara bakıp yorum yapmalıyız ,yüklenen fotolardan yapmışız sizde şü an gereken yorum belirttiniz durum bu iken bazılarına ne düşüyor da saçmalıyor yaptığım yorumların hepsı doğru ve yerinde olmasına rağmen bazıları anlamsız şekilde saçmalıyor o kişiyi şidetle kınıyorum sözlerine dikkat etsin onun yaşında oğlum var .bir kaç sefer uyardım kendisini baban yaşındayım dikkat et sei kale dahı almıyorum dedim oğlum yaşındasın dedim uslanmadı . soruyorum siz söyleyin ne yaparsın bu tür kişiler oluyorda kendimi kayıp ediyorum geldiği gibi yazıyorum kötü oluyorum ve de siteden atılıyorum ben bu tür kişilere gereken cevabi verirm .siteden atılacağımı bisem dahı haksızlığa tamülüm yok ağzıma geleni zorla söyletiyorlar insana .birak beni kardeşim adımı dahı telafüs etme ne yazarsam yazayım sana ne sana babanın sitesim burası yazdıklarımı okuma cevap verme verme lütfen benle alakalı bir kelime etme bak ben ediyorum mu bana ne senin yazdıklarından beni entersan etmez .

Tarih: 8 Temmuz 2008, 20:43 - İp: 88.***.**9.54
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kad-ir çok teşekkürler söylediklerin çok faydalı olacak deneyeceğim.

Tarih: 8 Temmuz 2008, 23:26 - İp: 85.***.**9.6
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

HADİ ORDAN BE

senın layıgın bu.
fotograf konusundada elindeki makine hakkındada zerre kadar bilgin yok.anca bos atıp dolu tutayım derdidesin.
soyledigin tek birseyı bile kanıtlayacak bilgin becerin yetin yok.yok iso iyiymişde keskin degilmiş.

ikiyuzlusun,nıkonu yuceltip ondan gomlek gomlek ustun makinelere camur atarkende haksızlıga karsımıydın.
sacmalamaktan baska bildigin bişey yok.
surda ucbes kurusunu arttırıp makine alan adamlara olur olmaz sacmalıklar anlatıp moral bozuyorsun. aldıkları makinelerden sogutuyorsun,bilen zaten kaale bile almıyor dediklerini bilmeyen adama oluyor olan.

makine kotuymus fotograflar keskin degilmiş.
fotografa keskinligi lensin verdigini bilmeyen kafa iki hafta once
"ÖBJE ÖNEMLİ"
diye ahkam kesmeyı biliyordu.
nikonu goklere cıkarmayı,nikona laf edene saydırmayı biliyordu.
yok markacı degilmişte hepsine eşit mesafedeymiş.

sen kimsinki beni kınıyorsun,nesin necisin.yok babam yasındaymıs yok benım yasımda oglu varmıs,
akıl yasta degil bastadır,sen aklınca benım yasımı one cıkarıp benımı kucultmek istiyorsun?
sen enzaman beni uyardın enzaman baban yasındayım dedin,birde kendini ılımlı adammı gostermeye calısıyorsun?
aslında senı yıne en iyi sen tanımlamıstın.
"KIROYUM AMA PARA BENDE"diye.
sen şovmensin.anca paran kadar varsın...
makinesinin fiyatıyla gozundeki gozlugun fiyatıyla ovunen adama tutmus,milletin uc kurusunu kısıp makine aldıgını,fotograf cekmeye calıstıgını anlatıyoruz.
oda anlayacakda yok o makine yaramaz demek yerıne hayırlı olsun kardeşim guzel fotograflar cek insallah diyecek.

işin gucun makine yarıstırmak onuda kor cahil yapmak.
pahalıysa iyidir ucuzsa degildir.butun teknik bilgin bu.
satıs fişi...
senın kotu dedigin makine senın makinenın sensorunu kullanıyor uc-dort yıl arayla hemde o sensoru nıkona satıyor lcd satıyor,senın nıkonunu yapıyor,tas gibide fotograf cekiyor,varsa okadar bilgin koyda bir gorelim nikonun keskinligini artısını eksisini.
koy bakalım keskin fotograf neymiş, ne degilmiş bilelim gorelim.
anca laf.
icraat?
yok
senle alay etmek için şişirenleri bile anlamayıp gaza geldikce cosuyorsun.
artık fazla oluyorsun.
bırak insanların uc bes kurus arttırıp aldıkları makinelere bok atmayıda varsa zerre kadar bilgin faydalı ol.
anca kostek olmaya yarıyorsun,anca sınır bozmaya yarıyorsun,anca ortalıgı karıstırmaya yarıyorsun.
HADİ ORDAN

#gaijin' tarafından 09.07.2008 01:25:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Temmuz 2008, 01:15 - İp: 88.***.**0.31
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

#kartal53' tarafından 09.07.2008 11:55:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Temmuz 2008, 11:50 - İp: 78.***.**7.121
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Mustafa Abi nerelerdesin ya topiğe bomba mı koyup gittin ne yaptın geldiyse makinen fotoğraflarını bekliyoruz buraya

Tarih: 11 Temmuz 2008, 10:11 - İp: 81.***.**7.150
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Amerikaya gitmiş ,ürününü alıp gelecekmiş mustf ,,last hope..

Tarih: 11 Temmuz 2008, 14:58 - İp: 85.***.**5.9
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

nolmuş len benim topiie bööle??

yaw bi hafta kaybolduk, topiimi fufuli basmış!

fufuli, ben polat alemdar'ım haa...
ona göre..

gecen hafta laptomundan tüten dumanlar neticesinde, sizlerden 1 hafta ayrı kalmışam..

hoşbulduk

a300 üm rötar yaptı maalesef..

2. bir rötar vakası yaşamazsam 22 temmuzda bende olacak allah nasip ederse

Tarih: 14 Temmuz 2008, 13:25 - İp: 88.***.**9.229
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

panctom hakkında hayırlısı olur ,bu tip yorumlar normaldır olacak olmazsa ,olmaz sen kalbini ferhah tut .

Tarih: 14 Temmuz 2008, 19:45 - İp: 88.***.**8.59
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

iyiyim valla fufuli abi..
inşallah rötarsız gelir artık makinem..

e bu tip atışmalar da forumun olmazsa olmazı..

daha nice atışmalara..

topiğimiz her daim açıktır efendim

Tarih: 14 Temmuz 2008, 20:32 - İp: 88.***.**9.229
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

bugün benim fujiye bir talip çıktı. ağustos başında da bir arkadaş geliyor abd den, ben de mi alıyorum ne

Tarih: 15 Temmuz 2008, 13:49 - İp: 78.***.**1.75