panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ne demek Polat kardeş.. buyur şöyle aramıza..
hadi bakalım,iş başına

Tarih: 11 Nisan 2009, 03:05 - İp: 88.***.**5.38
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

hepinize verdiğiniz en ufak bilgi ve paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. ben de compact dan dslr'a geçmek isteyen meraklılardan biriyim. 3 farklı marka arasında kararsız kaldım ve tercih yapmak için her makinanın incelemelerini okuyup Sony A300 almaya karar verdim.bu karar aşamasında da bu forumun ve özellikle de pantcom'un katkısı çok büyük.fakat makina hakkında yine de o kadar az bilgim vardı ki hatta şu A300 den sonra gelen K,X,W gibi uzantıların bile ne anlama geldiğini anlayamamış ve bu forumda bu konuda bir topic açmış , gelen cevaplarla da bu bilgisizliğimi gidermiş oldum. neredeyse 3 gündür tüm forumu baştan 90 lı sayfalara kadar okudum, gerçekten de çok faydalı bilgiler var. ancak bu kadar çok şey okuyunca herşey akılda kalmıyor her aklımıza gelen konuda tekrar tekrar sizleri rahatsız etmemek açısından acaba forum içinde aradığımız cevapları kolayca bulabileceğimiz bir filtreleme sistemi varmı mesela M42 objektif takmak için gerekli olan adaptörle ilgili bir bilgiyi tüm bu 100 den fazla sayfayı okumadan veya sizleri rahatsız etmeden nasıl öğrenebilrim

Tarih: 11 Nisan 2009, 12:57 - İp: 95.***.**3.154
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bu arada, ben henüz A300 sahibi değilim ve bir süre daha da olamayacağım, çünkü 15 gün sonra, yani 25 Nisan da İstanbulda evleniyorum. tüm forum üyeleri 12.40 da,Kadıköy Evlendirme Dairesi A Salonundaki nikahımıza davetlidir ha, bir de şu sitede sık sık bahsedilen National Geographic eğitim cd lerini nereden ve nasıl bulabilirim? şu an yurt dışındayım, ayın 22 sinde gelip 4 Mayısta tekrar çıkacağım.
hepinizi şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 11 Nisan 2009, 13:05 - İp: 95.***.**3.154
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili munzo,dünya evine gireceksin madem, öncelikle şimdiden kutlarım, mutluluklar

m42 vs bilgileri aramak için forumun üst sağ köşesindeki arama kutusuna yaz ve tıkla..
her sonuç çıkmasa da birşeyler çıkıyor orada..

ya da m42 gibi araçlarla kafanı yoracağına direkt uyumlu lenslerle çalış benim gibi..

National cd leri: national geographic türkiye resmi sitesine girip, oradan iletşimden yazıp talep edebilirsin. belli bir ücret karşılığı satıyorlar bildiğim kadarıyla..
olmadı, seçkin kitapçılarda satılıyor.
ordan da olmadı, google a yaz ve arat.. satan yerler çıkar.

yani sen iste, çare çok

K, W, X gibi uzantılar, makinenin yanında verilen extra objektifleri temsil ediyor.
ben sana W seçeneğini öneririm.
yani 18-70 ve 75-300 lens ile birlikte demek..

başarılar kardeş..

Tarih: 11 Nisan 2009, 13:17 - İp: 88.***.**5.38
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

acil cevap ve iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. dedim ya ben epey cahilim bu konularda daha site içi aramayı bile bulamamışım. neyseki sen varsın da bu sığlığımızı gideriyoruz bu arada umarım benim foruma jet hızıyla dalmamdan ve soru bombardımanımdan bunalmazsınız gelelim benim en çok merak ettiğim konulardan birine; acaba bu sizdeki 16-80 Zeiss ile 18-70 kit lens en geniş açıları arasında ne kadar fark var? ben kaliteden bahsetmiyorum o herkes tarafından malum, benim bahsettiğim çerçeve, yani fotoğrafa ne kadarlık bir alan giriyor? daha önce yaptınız mı bilemiyorum ama aynı şartlarda aynı objeyi her iki objektifin 16 ve 18 mm ayarlarında çekmek ve paylaşmak imkanınız varmı? ben mesela bir oda içini olduğu gibi çekmek istiyorum, eğer kit lens bunu yapabilirse sorun yok ama yetersiz kalırsa mecburen daha geniş açılı bir lens alacağım.

Tarih: 11 Nisan 2009, 13:42 - İp: 95.***.**3.154
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör
08ankara37
08ankara37 (üye)
Artvin / Amatör

Sevgili Mustafa bey kardeşim (namı diğer panctom) her şey için öncelikle teşekkürü bir bor bilirim. A 300 aldım daha doğrusu bu topic sayesinde karar verdim, çok memnunum, fotografçı bilgim yokken şu an düzeltmeye başladım sayenizde, 18-70 kit lensim var bazen kzıyordum kendime veya lense, yeni bir olay başlattınız 18*70 ile ilgili okuyunca ve deneyince hata ve hata sadece bende olduğunu farkettim.

Ayrıca 18-70 topiğinde bir iki arkadaşın yorumuda çok güzeldi, fotografı fotograf makinesi çekmez, kullanannın kullandığı ayarda ve gördüğü gözde çeker, yani makinenin bir proplemi yok, ve artıları çok. Ön izleme modu, ayarlata ulaşm ve birazda makineyle bütünleşmek bence çok güzel, ve harika bir karar verdiğim için şu an çok mutluyum, haa illaki ileride daha güzel lens alacağım ama 18-70 de bence geniş açıda çok güzel sadece ve sadece ayarlarını yaptıktan sonra çekilemeyecek fotograf yok.

Saygılar.

(ganjin,muratresiikumköy,mimarbey ve ayrıca ismini şu an hatırlamadığım tüm sony dostlara sayglılar)

tabiki ilk başta Mustafa beye saygılar.

Tarih: 11 Nisan 2009, 17:04 - İp: 78.***.**1.182
08ankara37
08ankara37 (üye)
Artvin / Amatör

Artvin-Hopa-Kemalpaşa pazarında tohum satan bir pazarcı arabası, 18-70 le çekilömiştir.

Bu da Artvin merkezde macro konumunda çiçek ve arı, 18-70

Tarih: 11 Nisan 2009, 17:29 - İp: 78.***.**1.182
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Neyşılın 4 dergi ve 4 CD'sini almak için yasal dağıtım adresi burada:

Doğuş İletişim.

0212 630 17 00

Eski Büyükdere cad.No= 61
USO Center
Maslak/İST
TURKEY

Dört dergi ve dört CD 15 lira..
[kargo gönderimi ücretsizdir.]

Tarih: 11 Nisan 2009, 21:36 - İp: 78.***.**6.26
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İST/İzmir gidiş geliş 35 lira otobüsle..
Gidiş sizden dönüş bizden mantalite kampanyası gereği..

N****er Turizm..

Yakında fuara gelmek isteyenlere kolaylık..

[kriz mukabili imiş..]

Tarih: 11 Nisan 2009, 21:39 - İp: 78.***.**6.26