panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

orhumut ben de daha yeni aldım.arada sırada oluor böyle güzellikler
panctomun dediği fiyat doğru.ama eğer bu fiyatın yarısını gördüysen dikkat etmen gereken birşey var.lens af mi değil mi.tozlu raflar fln diyince bnm aklıma direk bu ihtimal geldi.eski minolta lenslerden olmasın o.eğer değilse makniana tak-çıkar.sorun yoksa parasını ver ve hemen uygun adım uzaklaş

Tarih: 8 Nisan 2009, 10:34 - İp: 81.***.**3.48
orhunmut
orhunmut (üye)
İçel / Meraklı

valla mimarbey önce çunu söyliyeyim kesinlikle aldığım lens bu
http://www.dyxum.com/lenses/detail.asp?IDLens=17

ama makinama taktım afsiaçalışıyor evet tozlu raflardan ötürü biraz tozlanmış makineme takmadan önce iyice bi sildim lensler çizik değil ama temizlenmesi lazım dışında fazla göze batmayan bir iki çizik vcar ama öncemli olan içidir diyerek makinama taktım daha önce bahsetmiştim minolta 75-300 çok zor takılıyor demiştim şimdi fikrimi değiştirdim bu lens çok çok zor takılıyor sizde de durum böyle mi yani 50 mm çok zor takılan bir lens mi yoksa değilde benim aldığım lens problemli mi öyleyse geri verecem yani üç beş kuruş için makineme zarar vermek istemiyorum sonuçta lensi taktım ve makinayı çalıştırsım af de sorunsuz çalışıyor bunun üzerine aldım ve çıktım verdiğim miktar ise 50 tl idi

ama hep şu kurt içimi kemiriyor bu kadar ucuz olunca ve bu kadar zor takılması bir terslik midir lütfen minolta 50 mm kullanan arkadaşlar sizde de zor takılıyor mu daha önce de dedim ben çok pimpirikli bir adamım ve böyle sudan sebeplerden daha çok sizi rahat ederim sanırım burası yakında hayalet kasabalar gibi olur

ve son olarak bu kadar pimpirikli bir adamı doktor yapacaklar zorla

şimiden teşekkürler hafta sonunu iple çekiyorum

Tarih: 8 Nisan 2009, 18:29 - İp: 78.***.**3.92
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

orhumut şöyle söyleyeyim:
benm 50 mm de zor takılıyor ama 18-70 e göre.18-70 yağ gibi kayıyor.
bnm sana önerim eğer takıp çıkarırken aha şimdi kırılacak korkun yoksa devam et.bedavaya lens aldın çünkü.görünütü de de sıkıntı yoksa takıl öyle...

Tarih: 8 Nisan 2009, 19:57 - İp: 88.***.**0.82
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lensin madem bir fotoğrafını çekip buradan paylaşsaydınız ya..!!

Tarih: 8 Nisan 2009, 22:20 - İp: 85.***.**1.8
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sony ve Kit lens kullanan arkadaşlarım:

Özellikle sizler için son 2 gündür makinemin üzerinde kit lens ile geziyorum. Kötü sandığımız kit lensi, doğru kullanırsak neler yapabileceğimizi göstermek için önemli bir test başlattım.

DSLR satın alma bölümünden bu testi izlemenizi önemle tavsiye ederim.
Nice örnekler ekleyerek, sizlere pozlama ve ışık konusunda fikirler vereceğim.

Sony 18-70kit lens, İYİ BİR KİT LENS

#panctom' tarafından 09.04.2009 00:18:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Nisan 2009, 00:18 - İp: 88.***.**9.31
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

panctomdan flaş açıklamalar.
ayrılmayın...

heyecanla bekliyoruz abi..

Tarih: 9 Nisan 2009, 09:57 - İp: 81.***.**3.48
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Üzerime alınayım mı Mustafa abi.

18-70 diğer tüm marka ve modellerin kit lensinden çok daha iyidir. A700 ün 18-105 ini ve Pentax'ın kitini hariç tutarım. Onlar acık daha iyi. Burada sizlerle paylaştığım günün fotoğrafı seçilen fotom kit lens ile çekilmiştir. Sadece yapay aydınlatmalı iç mekanlarda ve gece çekimlerinde kısık diaframı yüzünden sorun çıkarıyor ki zaten tüm 3,5-5,6 diaframlı her lens bu sorunu çıkarır. Bunun dışında üzerinde makro yazıyor YANLIŞ Kesinlikle makro değil ama bu yakından çiçek çekemezsiniz demek değil. Zaten makronun yakından çiçek çekmek olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunların dışında doğru ışıkta her işte kullanabileceğiniz (portre dahil) çok iyi bir lens 18-70. Kalite olarak çok daha üstün hemen hemen aynı aralıkta lensler var ancak fiyatları malum. Az ışıkta ve iç mekanlar için 50mm 1,7 ve makro için Minolta 100mm f2,8 makro (550 tl fiyatlı) yada ters çevirme adaptörü alırsak fotoğrafını çekemeyeceğimiz nesne yada zaman kalmıyor

Neyse sen devam et Mustafa Abi. Göster bize kit'in marifetlerini. Elimden geldiğince desteklerim. Tabi birazda az ışıkta çekilmiş örneklerde koy araya.

Tarih: 9 Nisan 2009, 11:19 - İp: 88.***.**2.201
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

sevgili badboy..

A700 ün 16-105 lensi kit sınıfına girmez. SONY sadece bir satış politikasıyla 16-105 lensi kit olarak sattı.
16-105, üst sınıf bir lens.. yoksa 1000 tl nin üzerinde bir fiyatı var. bir kit bu fiyata olur mu

Ve:

a700 ile kit olarak satılan carl zeiss 16-80 var. o da kit mi şimdi

---------

evet pentaxın kiti güzel, canon yeni 18-55is kiti güzel..
yani kit lens kötü değildir. orta sınıftır.

Ama bu lensle gerçekten iyi işler yapılablir.

Tarih: 9 Nisan 2009, 14:22 - İp: 88.***.**5.38
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bizim makinenin yazılımı güncelleniyor mu yav veya güncellemesi çıktımı varmı?

Diğer makinelerde görüyorum şu veriyon çıktı bu versiyon çıktı diye...

Tarih: 10 Nisan 2009, 16:59 - İp: 81.***.**9.145
polatulusoy
polatulusoy (üye)
İzmir / Amatör

Mustafa bey, ne güzel topic açmışsınız, bir güzel tartışıyonuz. A350 kullanıcıları napacak benim gibi.

Bence kardeş makina bende buraya dahil olabilirim gibime geldi. Kimsenin bir itirazı yoksa

Ben de ilk aldığımda 18-70 lik kit lensime pek ısınamamıştım ama artık beğeniyorum sonuçlarını. En iyi özelliği zeten 17 mm. olması, o bile yetmiyor bazen ama idare ediyorum artıkın.

Tarih: 11 Nisan 2009, 03:01 - İp: 92.***.**2.28