panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

İşte Karşınızda Sony A300

SONY'nin yeni A300 modelini artı ve eksileriyle inceliyoruz

Dpreview testleri misali, çok teknik bir test beklemeyin.
Bir kullanıcı gözüyle tarafsız fikirlerimi paylaşacağım sizlerle..

A350 modeli ile aynı anda piyasaya sürülen bu modelin, a350 den farkı, 10.2 mp olması..

Çok şık bir tasarıma sahip.. Ayrıca 2 adet sensöre sahip oluşuyla bu konuda bir ilk.. Çift sensörü olması, "LCD üzerinden dünyanın en hızlı netleyen makinesi" yapıyor onu.. Bir sensör live view için işlev yaparken, diğeri de vizör çekimlerinde görev yapıyor.

GELELİM A300 hakkındaki düşüncelerime.. ESKİ MAKİNEM SONY A100'den farkları şöyle:

1-Daha hızlı odaklıyor. Özellikle zayıf ışıkta A100 bazen netleyemiyordu.
A300 ise zayıf ışıkta bile çok zaman odaklama yapabiliyor.

2-A100 den çok daha iyi iso performansına sahip..
iso1600 değerinde bile, iyi kalitede fotoğraf veriyor.
Noise oranı A100 e göre çok çok daha temiz..

3-Görüntü işleme kalitesinin çok iyi olduğunu altını çizerek söyleyebilirim. Sony firması bu konuda çok aşama kaydetmiş ve bionz işlemcinin işleme kalitesini geliştirmiş.

4-LCd ekran.. A100'ün LCD ekranı çok iyi değildi.
A300 de ise LCD EKRAN MUHTEŞEM GÜZEL ve PARLAK.. Farkı o kadar bariz hissettim ki.. Ayrıca ekranda fotoğraflar çok keskin görünüyor.
Çok keyifli gerçekten ekran.. tabii menüden girip extra parlatmanızı öneririm. LCD ekrana tam puan..

5-Dünyanın en hızlı LCD'den çekim yapan makinesi A300..
Ve açılabilir ekranıyla LCD den çekim yapmak bazı durumlarda büyük avantaj..
Konser, macro vs vs..

6-Sevmediğim tek yanı şu oldu: Flaş ışığını dışardan kısıp çoğaltabileceğimiz bir fonksiyon iyi olurdu.
Bunu yapmak için, menüye girmemiz gerekiyor, biraz zaman kaybı..

7- A300 gördüğüm kadarıyla, üzerine takılan lense sınıf atlatıyor. Eskiden kullandığım 18-70 kit lens ile şimdi daha güzel sonuçlar alıyorum.

8- Vizörü A100 kadar büyük değil. A100'e oranla sadece %10 kadar daha küçük.. tabii asla çok küçük değil, yeterli gelecektir size bence..

9- Web üzerinden görmekle body hissedilmiyor. Fikrimce çok yakışıklı, keyifli bir bodysi var. Oynar LCD ekran korktuğum gibi değil kesinlikle.. Çok estetik duruyor şahsi zevkimce.. Ve sağlam görünüyor.

10- Benim için çok önemli bir detay, BOKEH KALİTESİ..
A300'de bokeh kalitesi çok temiz ve güzel.. Özellikle yüksek isoda bazı makineler bokeh üzerinde noise verir çok.. Ama A300'ün bokehi yüksek isoda bile minimum temiz..

11- Ben DSLR makine arayan her arkadaşıma gönül rahatlığıyla öneriyorum bu makineyi.. Kendim, başka markalar da alabilirdim ama..
İyi ki a300 almışım.

LCD ekranı ve üzerinde vizör büyüteciyle A300:

*A300 ile çektiği fotoğrafları ekleyen arkadaşlardan seçici davranmalarını önemle rica ediyorum.

*hatalı pozlanmış veya görselliği düşük fotoğraflar eklemeyiniz lütfen..

*fotoğraflarınıza kontrast vb tonlamalar yapabilirsiniz. çünkü ilk sayfalarda yeterince
doğal fotoğraf ekledik artık..

*Fotoğraflarınızı en fazla 1024 PİKSEL veya daha düşük boyuta düşürüp te ekleyiniz.
900 PİKSEL de makuldur.Daha büyük eklenince sayfa zorlanıyor ve geç açılıyor.

*Vereceğimiz her cevap başına en fazla 3 fotoğraf eklersek, topiğimizin sayfası daha kolay çalışacaktır.

*Yaşanan bazı mağduriyetler nedeniyle, SPOT alışverişi tasvip ve teşvik etmeyelim asla..
Türkiye garantili ürünler, prensibimiz olmalıdır arkadaşlar..
Artık zaten garantili ürün ile spot ürün arasında çok fiyat farkı kalmamıştır.

#panctom' tarafından 07.05.2009 00:38:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Haziran 2008, 00:26 - İp: 88.***.**8.128
mimarbey
mimarbey (Objektif)
Ankara / Amatör

Aynı konuyu ben de merak ediyordum reis iyi oldu sorduğun
Abi senn fotoğraflarının tadı başka gerçekten de.Meslek sırrı değilse öğrenelim

Tarih: 24 Mart 2009, 17:48 - İp: 81.***.**3.48
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

çok teşekkür ederim arkadaşlar, onore ediyorsunuz beni..

PC düzenlemei elbette önemli..
Ama ben çekim aşamasına ÇOK ÇOK önem veriyorum.

İyi pozlanmış bir fotoğraf, PC üzerinde düzenlenmeye daha müsaittir.
kötü ayarlarla çekilmiş, ışığı kötü, netliği kötü bir fotoğrafı çok fazla adam edemezsiniz.

Yani çektiğim fotoların doğal hali de gayet iyi.. ben sadece renk tonlama, efekt vs ilave ediyorum.
siteye ekleyeceğim Fotoğrafı düzenlediğim zaman, orjinal halini siliyorum maalesef..
çünkü hard discimi çok kalabalık ve kargaşalı sevmiyorum.
bilgisayarımda herşey tertiplidir, fotoğraflar az ve özdür.

ama mesela, son eklediklerimden "şiddetten uzak" adlı fotoğrafın orjinal halini bu topiğe eklemiştim yaz mevsiminde..

eğer orj. bulursam başka buraya eklerim

Tarih: 24 Mart 2009, 18:23 - İp: 88.***.**8.52
08ankara37
08ankara37 (üye)
Artvin / Amatör

Arkadaşlar; panctom'a anladığım kadar tabi fotograf yüklememişsin diyosunuz. benim a 300 almam daki en önemli unsur bu topicte ki yorumlardır. Ve aldığıma da kararımda etken olan topicte yorum yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

ben hayatımda slr makinelerle çekim yapan bir indan değildim, taki bir hafta önecesine kadar. Aldım, kullanamam dedim gayet de güzel ve itinalı olarak çekim yapıyorum. 18-70 lensimle.

Kabul edersesniz şu an için, fotografçı değilim, öğrenciyim çektiğim ham fotoğrafları yükleme yapabilirim. (Fotograf bilgim var zannederdim makineyi alınca ofsayta düştüm)

Ama çektiğim fotografları makinanın her menüsünden ayrıntılı olarak burda yayınlayabilirim. Şu an için bi sürü foto çektim bence gayet başarılı bi makina, heleki gece çekimleri harika, tam makina ayarlarına ve slr ye bi alışsam o zaman daha bi başka olur.

panckom'u eleştiriyoruz, 104 sayfa sonra, şimdi a 300 le çekilen bi fotografla oynandıktan sonra o güzelliği farkedebikliyorsak ne mutlu bize. Ham fotografta bile çok güzel,

kendi kendime söz verdim makinemi öğrenene kadar photoshopu açmayacağım ve kullanmayacağım. Öğrendim devam.

Sizlere manzara,
potre,
rsimlerimi yüklüyorum
ne yazıkki dğer modlarda şu an için çalışıyorum

sevgilerle.

Tarih: 24 Mart 2009, 22:39 - İp: 78.***.**0.198
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yok yok eleştirmiyoruz, tam tersine tebrik ediyoruz birazda tüyo kapmaya çalışıyoruz Bizde mustafanın tavsiyeleriyle A300 aldık.

Tarih: 25 Mart 2009, 11:53 - İp: 81.***.**9.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 25 Mart 2009, 13:46 - İp: 88.***.**1.225
nhr1903
nhr1903 (üye)
İstanbul / Meraklı

muratreis'e katılıyorum ben de özellikle bu topic sayesinde a300 aldım

zayıf ışık ortamlarındaki çekimleri merak edenler için;
not:kit lens kullanılmıştır.

yeğenim hastanede doğar doğmaz pozunu verdi biraz asabi ama

ayarlarla pek aram yoktu o zamanlar
iso:800
30mm
F5
1/10 sn.

bu da evin balkonunda yağmurlu bir havada deneme çekimi yaparken
iso:400
30mm
f32
30 sn.

#nhr1903' tarafından 25.03.2009 20:32:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mart 2009, 20:31 - İp: 88.***.**5.6
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Ya özür dileyerek konuyu böleceğim. Ben hala Minolta 50mm f1,7 AF bulamadım. GG de bir tane var ama filmli makinaiçin MD-MA adaptör lazım. Bu adaptörüde almaya değer mi bilmiyorum. GG ye, sahibinden.com'a, FK markete e buraya baktım ama yok. Filmli makinelere için olan minolta uyumlu lensler var ucuza 45 ve 55mm f2 bu adaptörle bunları almaya değermi?

Tarih: 25 Mart 2009, 21:47 - İp: 88.***.**3.83
salewa
salewa (üye)
Balıkesir / Amatör

Arkadaşlar 2-3 gün önce sevgili panctom' a mail yolu ile ulaşıp, bir a300 kullanıcısı olarak, makina hakkındaki fikirlerini sormuştum. Sağolsun bana bu başlığın linkini vererek, incelememi söylemişti. 103 sayfayı 2 günde bir solukta okuduktan sonra anladım ki dslr'ye geçiş yapacak biri olarak benim için en iyi tercih a300 olacak. Kafamdaki tüm soru işaretlerini ve kararsızlığımı bu başlığı okuyarak sildim. Nisan ortası gibi bu makinayı kit lensi ve yanında 70-300 gibi bir lens ile almaya karar verdim. Bu başlığa fotoğraf ekleyen, tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle de panctom'a...

Tarih: 26 Mart 2009, 12:52 - İp: 78.***.**7.254
nhr1903
nhr1903 (üye)
İstanbul / Meraklı

hepimiz panctom'uz

Tarih: 26 Mart 2009, 13:05 - İp: 88.***.**4.58
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

A900'de de bir hafıza kartta jpegli- diğer hafıza kartta RAW olayı yapılamıyormuş [aynı kare için] yeni ürün çıkarsalar yaparlar zati..

Çift hafıza kartlı ya mantalite makina 24 Mp..

Hafıza kartını da ducati tipli kullanın kayıp olayı olmasın..

Tarih: 26 Mart 2009, 15:47 - İp: 88.***.**5.71