Fotoğrafçılık Forumları
Dslr’den Slr-like Veya Kompakt’a Dönüş.
Herkeze selamlar.
Benim şöyle bir durumum var,yaklaşık 2 sene önce fotoğrafa öncedende olan ilgimden cesaret ederek Canon 350D aldım kit lens ile beraber kısa süre kullandım.
Daha sonra çeşitli yerlerde okuduğum yazılardan gaza gelerek Canon 17-40L objektif daha sonrada amerikadan gelen bir arkadaşımın getirdiği Canon 70-300DO objektifler ile takviye yaptım.
Bir süre sonrada Canon 400D ile makinemi değiştim ve kullanmaya başladım.
Açıkcası benim gibi fotoğraf merakına saplanmış acemi biri için bu cihazlar pahalı birer zevk olmaktan öteye çok fazla geçemedi. Makineninde objektiflerinde haklarını yeterince verebildiğim söylenemez.
Yaşım 43,ve çok fazla gezen tozan biri değilim artık,ve gittiğim yerlerede bir çanta dolusu ekipmanları taşımakta zor gelmeye başladı. Makineydi,geniş açı lensit,tele objektifiydi ıvırı zıvırı derken artık yorulmaya başladığımı düşünüyorum.
kendimce bu cihazlardan kurtulup daha pratik bir çözüm aramaya karar verdim.
Uzaklara bakmayı seven biri olarak,zoom aralığı yüksek,geniş açısıda fena olmayan,çekilen fotoğraflarda çok kalite olmasada amatör birini memnun edecek yeterlilikte iyi bir cihaz araştırmaya başladım.
Okuduğum yorumlarda DSLR-Like makinelerde Panasoniz FZ28 i öven çok insana rastladım.
Kuzenimde FZ18 bir makine vardı onu istedim ve şöyle biraz kurcaladım,bir anda mutsuzluğa düştüm.
Çünki aletin çekim kalitesi falan güzel olabilir ama herşeyden önce elimde bir oyuncak varmış hissi uyandırdı bende. Cihaz çok küçük geldi elime.
Anladığım kadarı ile butür kompakt sınıfına giren hemen çoğu cihazdada aynı duyguyu hissedicem.
450D nin elimdeki duruşu bile çok daha farklı hissettiriyordu bana.
Sizlere sormak istediğim asıl meseleye gelirsek,benim gibi düşünüpte SLR-LİKE makineye dönüş yapacak kişilere hangi makineleri tavsiye edersiniz.
Yani,makine hem DSLR gibi bir yapıda olsun,ama çekim kalitesi tabiiki daha amatörce olabilir,hem geniş açıda hemde zoom ihtiyacımı en yüksek seviyede karşılayabilecek özellikte olsun. Ama FZ18 veya onun sınıfındakiler kadarda ele çok küçük gelen bir cihaz olmasın.
Video çekmesi çok önemli değil,çünki elimde zaten Sony nin HD bir kamerası var ve çok memnunun ondan. Ama tek cihazda hem foto hem video özelliklerinin olmasıda kullanışlı olabilir benim için. Malum ozaman kamerayıda yanımda taşımak zorunda kalmayabilirim.
Benim aklıma ilk gelenlerden biri Canon SX10 veya SX1 mesela. Bu cihazlarıda yakından görmedim sadece özellikleri iyi gibi geldi bana.
Veya başka alternatifler neler olabilir?
Sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi,ve yardımlarınızı bekliyor olucam,son kararımı vermeden önce..
Not:
Herkezden bukadar uzun yazdığım için özür diliyorum,fakat benim durumumda olan,benim gibi düşünen insanlarında çok olabileceğini düşünerek durumumu tam olarak anlatmak istedim.
Şimdiden herkeze çok teşekkürler.
satmayı düşünürsen talibim
fz28 i öven çok kişi var. onu da bir dene istersen.
ıso başarımı bakımından fujinin uzun teleli makinaları iyi. 100 fs gibi. birde yeni bir makina çakırdılar.
fz50 de iy.
ayrıca s1x iyi bir makina gibi duruyor. ancak slr den sonra hepsi oyunca k gibi kalacak. focuslarken insanı çiliden çıkaracak. ama iş görecek genede.
hiçbiri en kötü dslr nin tadını vermez..
siz canon body +tamron 18-270 bir lens alın.bir daha da arakanıza bakmayın.
çok fazla forum okuyup yeni makineleri,yeni lensleri incelemeyin
hiç bir zaman değiştirmeyi düşünmezsiniz..
kad-ir e katılıorm. fazla yorum ve yeni ürünler ıncelemek kafa karıştırır. insanın ıcındekı tüketici ve alışveriş delisi ruhunu açığa çıkarır. tecrübeli olanlardan 1-2 öneri almak yeterli bence. fazlası zarar.
tam ben diycektim bunu. os lu bir 18-270 iyi olur veya 250.
Samimi görüşlerinizle yardım istemişsiniz keşke herkes böyle güzel ifade edebilse kendini konu açarken...
SLR-like çeşitlerini deneyebileceğiniz bir yere gidip gönül işi olarak karar vermenizi öneririm.
SLR gibi en iyi makina zamanında Sony R1 di ama telesi 120mm de bitiyordu.
Size çevik bir makina lazım.deklanşör gecikmesi az olan. Perde hissii yaratacak bir makina.Bunun üzerinde düşünün biraz.
Benim önerimde S9500 gibi netliği ve zoom u elinizle yaptığınız makinalar olucak. Yeni modelleri hiç bilmiyorum.
Cevaplar için teşekkürler.
Kadir bey tavsiyeniz için arıca teşekkürler.
Gerçekten SLR bir makineyi azda olsa kullanan biri için kompakt sınıfına geçmek hakikaten çok zor,tavsiyeniz açısından aslında haklısınız, 18-270 tek bir lens belkide işimi görür. Zoom konusundada pek sıkıntı olmaz.
Veya buna alternatif kaliteli lensler neler olabilir ?
Bir aralar sigma 18-200 düşünmüştüm,tak tel lensi çık dışarı diye,genelde bu lens için kötü yorumlara rastladım,birde 200 telenin yeterli olmayacağını düşündüm.
Cidden şuan kuzenimin FZ18 i yanımda duruyor,onun yanındada benim 400D.alıyorum elime ikisinide tek tek,FZ18 resmen elimde kayboluyor.
SX1 i ilk düşünmemin sebebi yapı olarak daha büyük diye düşündüm,birde nede olsa yeni bir ürün özellikleride baya iyi görünüyor dedim.
Ama dediğiniz gibi neticede SLR bir makine değil,mutlaka yavaş kalacak.
Çok zor bir karar açıkcası.
Sayın mavi_izci cevabın için teşekkür ederim.
Evet haklısınız aslında sanırım dediğiniz gibi LKE makineleri deneyebileceğim bir yere gitmem gerekir.
Önerdiğiniz cihaz Fuji s9500 mü, markasını yazmadığınız için tam anlayamadım özür dilerim.
Ve evet haklısınız hem çevik,hem zeki hemde akıllısına ihtiyacım var,birde ele oturan birşeye
Çok şeymi istiyorum aceba
Fuji s9500 bir misal, zaten eski bir model...
DSLR Like model makineye geçecekseniz tavsiyem son çıkan Olympus SP590 UZdir.
Bence DSLR like serisinde Olympus'dan iyisi yok.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2331012 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1298413 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -