Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Nikonmu
Merhabalar
aranıza yeni katıldım suana kadar amötör olarak basit bir digital makine ile
çekim yapmaktaydım.Fakat işi biraz profesyonelleştirip profesyonel bir makine almak istiyorum.Fakat henüz kara vermiş değilim.
Hangi marka yı ve markanın ürününü tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkür ederim
HOSCAKALIN
bu fotograf neden keskin değil neden renkleri soluk dersen canon...
fotoğraf makinesinin saturation, color tone ve sharpness değerlerinden bi habersin..
ark.lar arkadaşı bilgilendirelim, bilmiyor konuyu.. cahil vs. diye yüklenmeyin..
Tekrar merhabalar...
appendix arkadaşım sonuç olarak seni anladım ne demek istediğini de fazlasıyla anladım.
ama yaklaşımımın sebebide sensin bilesin, çünkü ilk başta ki söylemlerin kendi tercihinden sebep bir açıklama gibi durmuyordu.Daha çok düşünmeden yazılan bir açıklama gibi duruyordu.
Neyse sonraki açıklamarın durumu kısaca özetledi.Ama derdim burada kimseyi kırmak değil, kırdıysam kusura bakmayın.
Hoşçakalın.
Markalar bu kadar fanatik topladıklarını bilseler çok mutlu olurlardı heralde baksanıza insanlar resmen birbirlerini yiyor! Bu arada ne nikon kullanırım ne canon ne de farkları konusunda sizden fazla bilgim var ama ben de bu farkları araştırmaktayım şu an ve burada bahsi geçen bir yanlışı düzeltmek istiyorum: e0s adlı kullanıcı nikonun sensörünü sonyden aldığını söylemiş ancak o sensörleri nikon tasarlıyor ve sony fabrikalarında üretiyor bunu belirtmekte fayda var yani nikon sony sensörleri satın almıyor...
bence işi profesyonelleştirmek derken yine kendince fotoğraf çekip bu işten para kazanmak gibi bir düşüncen yok ise nikon'undan canon'un da fuji'nin de ya da panasonic'in ya da başka bir markanın da orta seviye slr makineleri senin işini göreceğini düşünüyorum... slr bir fotoğraf makinesinin zaten güzel fotoğraflar çektiğini düşünüyorum ve nikon ya da canon arasında seçim yapmak istiyorsan bence objektiflerini inceleyip öyle karar ver ya da hangi makine seni daha çok tatmin edecek onu da inceleyebilirsin.
selam volglm..
Söylediğiniz şeyi internette şurda burda bizde okuyoruz herhalde.Ama kaçırdığınız nokta şu ki olaylar SONY FF sensör ürettikten sonra oldu.Yani madem nikon tasarlayabiliyorduda neden bugüne kadar kullanıcısıda beklerken FF sensör yapmadı.Nikon kendi sensör üretim fabrikası yokta tasarlattı da Sony nin fabrikalarında üretti.Bu ne kadar mantıklı gelir size, bu açıklama tamamen düzmece bir açıklama.Daha düne kadar da kendi üretmiyordu ki D2x in CMOS sensörünüde SONY üretmişti.Yani bu konuda Nikon sürekli SONY ile ortak çalışıyor.
Tasarlatmışta ne fark varmış A900 ün sensörü ile D3x in sensörü arasında.?
Firmaların her dediğine inanmayın,bazen açıklamalar bile prestijlerini,satış kanalını,bu işin mutfağını korumak adına olabiliyor.
Sakın piyasanın oturmasını maliyetlerin düşmesini bekledi demeyin D3x in fiyatı ortada.1Ds serisinin gezdiği yerlerde fiyatı.
Yani siz şuna inananlardanmısınız, Nikon FF sensör tasarlanmıştı da tüh üretecek tesis yoktu.Bumu yani.?Sony de tesisi kurdu 24.5 MP FF CMOS sensör üretti, hemen arkasından Nikon da makinaları patlattı.
Bunlar bana ,inandırıcı gelmedi hemde hiç..
saçma sapan şeyler üzerinde didişip duruyorsunuz.. nikon sensörünü sony fabrikalarında üretiyormuş alla alla.. sony buna izin vercek gel kardeş fabrikam senin olsun diye... böyle saçma birşey de duymadım yani.. atıp tutmayın bu kadar yaw
@eos'un bilgilerinden faydalanmaya çalışın, inadı, gururu bir kenara bırakın artık...
Ayrıca şunu da belirtmek isterim, ben Nikon un Sony den sensör almasını yadırgamıyorum, yadırgamam da bu piyasa böyle ayakta duruyor.Herkes herkesten bir şey alıyor.Canon da Sony den zamanında LCd ekran aldı EOS 20D lerin LCD ekranları SONY idi.Belki halada alıyor.
Ya da Nikon makinaların kullandığı 922.000 piksellik LCd ekranıda Nikon mu üretiyor diyeceksiniz.
Kaldıramadığım şu, yok almıyor Nikon başkasından,sen yanlış biliyorsun eos, almaz hep üretir kendi, yada falan filan fasa fiso.Alıyor işte bal gibi.Hatta Nikon Ve SONY bu konuda birlikte hareket ediyor.
Valla ben olaya şöyle bakıyorum onlar birlikte yürüsün,birbirlerinin parçalarını kullansın, Canon tek başına daha da iyi olmak zorunda kalacak.Piyasaya hareket gelecek rekabet artacak ve fiyatlar lehimize dönecek.Düşünsenize A900 olmasa SONY DSLR sektörüne girmeseydi, Nikon ondan sensör alarak FF üretimine girmeseydi bugün 5D mark II kaç paradan girerdi piyasaya.???
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
076930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1204819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0509906 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8