Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Nikonmu
Merhabalar
aranıza yeni katıldım suana kadar amötör olarak basit bir digital makine ile
çekim yapmaktaydım.Fakat işi biraz profesyonelleştirip profesyonel bir makine almak istiyorum.Fakat henüz kara vermiş değilim.
Hangi marka yı ve markanın ürününü tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkür ederim
HOSCAKALIN
kötü fotoğraf %90 çekene aittir,iyi koşul ve şartlarda güzel bir manzarayı her makineyle göze hoş görünen bir şekilde çekersiniz,bağlayıcılık makinenin üzerindeki firma yazısı olmasın, Her firma şimdi ürettiği makinesiyle 10 yıl önceki teknolojiden daha üstündür.10 yıl önce güzel fotoğraf çekilmiyormuydu, hem de manuel lenslerle..
Merhaba..
Nikon un neden açıkara önde olduğunu anlatan bir yazı bende görmedin.Lafı edip sonrasında kaypak cevaplar gördüm konuyla alakasız.
Nikon un açıkara önde oluşu, daha yeni FF makinalar üretmiş olmasımı, yıllarca CMOS sensörü kötü tanıtıp bugün kendisinin de kullanıyor olmasımı,Sensör üretmeyip sony den almasımı onu daha açıkara önde kılıyor.Yada fujinin 35mm SLR objektif üretmeyip, nikon kullanıyor olmasımı nikonu açıkara önde kılıyor.Yada nikon un işlemcisi daha iyi otomatik ayar yapıyor ve kullanıcıya pek bir şey kalmamasımı nikonu daha açıkara öne çıkarıyor.
Canon un açıkara geri kalması, işlemcisinin işlemleri kullanıcının seçtiği şekilde fotografı işlemesimi, 14 yıldır CMOS sensör konusunda ar-ge yatırımları, üretimi olmasımı, kendi ürettiği sensörleri kullanıyıor olmasımı,yıllardır CMOS sensörün 35mm film tadında fotograflar verdiğini savunmasımı, Cmos sensör konusunda ki ısrarrının bugün rakipleri tarafından değer görmesimi, rakipleri yıllar önce FF sensör köşe kararması yapıyor(ki bu 35mm formatının genel problemidir.) biz geçmeyeceğiz dedikleri halde bugün buna geçmiş olmalarımı,Dünyadaki spor fotografçılarının çok büyük bir kısmının hızından dolayı canon tercih etmesi mi, yeni teknolojilere açık olmasımı,..vs..vs..
Ben yukarıda bir çok şeyi sıraladım, buyrun beğendiklerinizi seçin.Ama fikrim şudur ki asla sizinle aynı fikirde olmamakla birlikte, fotografı fotografçı çeker.Ben aynı kategoride olmak kaydı ile Canon ilede Nikon ilede başarıyı elde edebilirim.Kendiniz arkadaşınızın Canon kullandığını ve fotograflarının çok ilgi gördüğünü söylerken görüşünüzün nereye vardığını düşünmeseniz de şimdi biliyorsunuzdur.
Nikon açıkara öndedir demek piyasayı takip etmemek demektir,rakibini bilmemek ve hiçe saymak demektir, ama Nikon benim tarzımdır demekse saygı göstermek gereken bir açıklama olurdu.
Şunuda eklemek isterim ki ben Canon markasının dağıtıcısı olan erkayalar firmasında bir satış danışmanıyım ve bu işin tekniğiyle ilgilide oldukça iyi bir bilgi birikimim ve deneyimim var, müşterimle olan diyaloglarda da Canon nikon tartıişmasıda bir çok kez yapmışızdır, kullanıcının tek sözüne cevap veremem: "Nikon benim tarzıma daha yakın".Çünkü ona özelliklerini argesini şuyunu buyunu anlatarak onun beğenisini değiştiremem,saygı duyarım.
Ama iddiası olan herkese her zaman iddiamız vardır.
#e0s' tarafından 07.12.2008 15:26:29 tarihinde düzenlendi.
Nikon....Neden?
1- Nikon makinelerin pil ömrü daha iyi battery gripp taşımak zorunda kalmıyorsunuz
2- Nikon slr bozulursa % 80 parçası değişir ve bulunur(Türkiye için)
3- Nikon makineler daha iri ve ele oturduğu için tercih edilir.
4- Nikon 18-70 veya 18-135 DX lens verir, Canon 18-55 dandik lens verir. Hemde D5 bile olsa. Yuh yani.....
Canon son zamanlarda d400 ve d450 ile çok büyük ilerleme gösterdi. Ama halen gıcık bi huyları var...2000 YTL vrip makine alıyorsunuz verdikleri lens 18-55 plastik lens..Bence buda bir handikap sayılır.
Türkiyede böyle... Amerikada olsaydık Canon kullanırdrık...orda Canon makine ve lensler çok ucuz ve yeni modeller çok iyi....Tabi halen Battery Grip taşıcaksınız o ayrı)))))
Sayın EOS; işte ''nikon açık ara önde '' diyen arkadaştan ben de açıklayıcı bilgiler istemiştim ama bi yanıt alamadım..Yani amacımız burda sidik yarışı yapmak, birilerine sataşmak, kalbini kırmak...değil yoksa..Bir iddiada bulunuyorsanız, iddianın da gerçekliğini kanıtlayan açıklamalar da yapmak zorundasınız.. yoksa ben nikon'un ne de Canon'un çalışanıyım, ne satıcısıyım,,ne de bu firmaların işlem gördüğü borsalarda hisse senedim felan var..Sadece her iki markayı da kullanmış bir fotoğraf tutkunuyum..
Sizin de dediğiniz gibi Nikon kullanmak kişisel tercihinizdir, markaya karşı sempatiniz vardır ve Nikon tavsiye edersiniz, ona saygım vardır..ancak benim itiraz ettiğim nokta, madem ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz, ardından da bu somut iddiayı kanıtlamalısınız..Canon gibi bir markayı, nikon'dan ''açık ara geride'' ilan eden sevgili arkadaşımız, başka iki arkaaşına Olympus tavsiye ettiğini söylüyor..Bu ne tuhaf çelişkidir.. Neyse....
...............................
1- Nikon makinelerin pil ömrü daha iyi battery gripp taşımak zorunda kalmıyorsunuz
2- Nikon slr bozulursa % 80 parçası değişir ve bulunur(Türkiye için)
3- Nikon makineler daha iri ve ele oturduğu için tercih edilir.
4- Nikon 18-70 veya 18-135 DX lens verir, Canon 18-55 dandik lens verir. Hemde D5 bile olsa. Yuh yani....
Sizin adınıza çok ilginç (!) bir çalışma olmuş..
1-Bu iddianızdan sonra CIPA standartlarına göre modelleri özellikle karşılaştırdım..Tek tek bütün modelleri burda yazmama imkan yok ama örneğin yeni çıkmış makinelerden örnek verecek olursak Nikon D90 tam dolu batarya ile CIPA standartlarına göre 850 çekim yaparken, Canon EOS 50D 800 çekim yapailiyor.(Tabii Canon'un 15, nikon'un 12.2 MP olduğunu unutmayalım..Daha fazla pil harcamsı gayet doğal..) Diğer tüm modellerde de bu şekilde benzer rakamlar mevcut..Yani arada ahım şahım bariz bir fark yok..Kaldı ki Nikon D200 modelini kullananlarabir sorun..Çıktığı tarihlerde Nikon'un en önemli makinelerinden biriydi..ama baarya ömrünün çok kısa olması nedeniyle hemen hemen bütün kullanıcılar şikayet etmiilerdi..Çünki D70'in bataryasını alıp direk D200'e takıp piyasaya sürmüştü Nikon..
2-Bu yargınıza söyleyecek bişey bulamıyorum..işte marka fanatizminin en belirgin göstergesi..Yani nikon'un parçası %80 bulunabiliyor da Canon'un parçası % kaç bulunabiliyor onu da belirtseniz de hepimiz aydınlansak....
3-Tüm giriş seviyesi modeller küçük ve hafif olurlar..Ancak orta ve üst düzey makinelerin markası ne olursa olsun hepsinin de aşağı yukarı ebatları ve ağırlıkları aynıdır.ele daha iyi oturma özelliği, Nikon'a ait, onun icat etmiş olduğu(!) bir özellik değildir heralde değil mi..
4-Canon'un giriş seviyesi modellerinin kit lensi dediğiniz gibi kalitesizdir.ancak ortda ve ileri düzey modellerdeki kit lensleri, en az Nikon'un 18-70 ve 18-135 kadar kalitelidir..Mesela EOS 5D ile birlikte gelen 24-105 f/4 L gibi..
kimseye açıklama yapmak zorunluluğum yok, kaldı ki bunu kişisel tercih olduğunu belirttim, kullanıcı olarak benim tercihlerim arasında canon hiçbir zaman olmamıştır- olması için oldukça tatminkar bir fiyat avantajı olması lazım...
ayrıca çıkar sağlayan- esnaf birinin açıklamaları mı yoksa bir son kullanıcının görüşleri mi samimi ya da hangisi kaypakça...
diğer bir konuda küçük bir makine arayan ve 1300 civarı garantili bir mal arayıp , tekrardan bir maliyet ile başka bir objektif almayı düşünmeyen birine olympus 2 objektifli kitten başka ne önerilir ? varsa ben de öğrenmek isterim ...
foruma kişisel fikrimizi yazdık biri zırcahil dedi, biri kaypakça falan diye lafı yuvarladı ....
canondan nemalanan ne kadar eleman varmış ...
iyi satışlar , başarılı servis hizmetleri dilerim ....
tüm forumun bayramı kutlu olsun
Evet açıklama yapma zorunluluğunuz tabii ki var..eğer ''Nikon açık ara önde'' gibi bir iddiada bulunuyorsanız, birisi de kalkıp iyi niyetli bir şekilde bunun somut nedenlerini soruyorsa tabii ki bulunduğunuz iddiayı açıklamak zorundasınız..işte böyle altından kalkamayacağınız , mesnetsiz iddialarda bulunursanız, çıkıp birileri sizi zırcahil de yapar kaypak da yapar..çıkıp Canon'un renkleri için soluk ve keskin değil derseniz, işte bu zırcahilliğinin dik alasıdır..
sonra Nikon'un kişisel tercihiniz olduğunuzu sonraki mesajlarınızda belirttiiniz..İlk başta böyle bir açıklama yapsayınız,, şimdilerde bu tartışmalara gerek kalmayacaktı.Önce maka fanatizmi yapıp nedensiz bir şekilde nikon'u savundunuz, sonra kişisel tercihimdir dediniz..
Ayrıca ne Canon'dan ne de başka hiçbir markadan nemalandığım felan yok..sadece her iki markayı da kullanmış, amatörbir fotoğraf tuutkunu ve marka fanatiği olmayan bilinçli bir tüketiciyim..Kişisel tercihlerimi de hiçbir zaman salt gerçekler olarak kimseye yansıtmam..
Tekrar merhabalar...
appendix arkadaşım alınmana gerek yok, devamını getiremeyeceğin laflarla insanları bu şekilde yanlış bilgilendiriyorsunuz.sen ve senin gibiler.Bu konularda herkes çok bilir kişi olmadığı gibi artık bu piyasada makina alacak kişilerin ilk uğrak yeridir bu forumlar.sen ve senin gibi kendi göreceleri yüzünden nikonu açıkara önde diyenler yüzünden belkide kişiler çok beğenebilecekleri Canon markasından uzaklaşabiliyor.Ben erkayalar çalışanıyım benim yorumum konusunda onamı inanacaksınız gibisinden bir ima algıladım ki.Bu forumda çok eskiyim ve eskilerden adnan abi beni çok yakından olmasada biraz tanır.Belkide forumda reel olarak tanıştığım tek kişidir.Canon tutkumun sebebi Erkayalar çalışanı olmam değildir,ben erkayalarda çalışmadan öncede canon tutkunuydum.bunu defalarca forumda da yazdım,adnan abide beni yakından tanıyınca dahada iyi anladı.
Ayrıca açıklamanıza şöyle cevap vereyim ki Reklam fotografçılığı yapıyorum sadece fotograf makinası satmıyorum, ve kullanmış olduğum 1Ds mark II model makinamı sattım ve 5D mark II beklemesindeyken D10 gibi bir makinanın çıkacak olması beni bile düşündürürken ne kadar zarara girerim hesapları yapıyorum elimdeki lensleri çıkarıp Nikona geçersem diye.Yani ben Canon çalışanı olabilirim ama bu sebepten dolayı bana hiç faydası bile yokken burada insanları yanlış yönlendirecek sizin gibi kaypak cevaplarla yanlış bilgilendirmeler yapacak değilim.Neden kaypak demekte ısrarlıyım son cevabınız ilkinden çok daha kaypak, açıklama yapmak zorunda değilmişmiş.Değilsen ne diye boş konuşuyosun milletin kafasını bulandırıyorsun.Önce siz şunu anlayın ki kendi göreceniz kendinize bile bazen şüpheci gelebilme ihtimali varken onu nasıl oluyor da evrensel doğruymuş gibi adlandırabiliyorsunuz.Herkes anladığı kadar konuşur derler yaa çok doğru bir laf hakkını vermek lazım.
Diğer k.etkisi arkadaşımızda bir şeyler yazmış en azından yazma cesaretinde bulunmuş ama tabiki bunlar ölçğ olacak şeyler değil.Pil süresinden bahsetmiş ki nikonun CCD kullandığı dönemlerde bu bir hüsrandı, Canon Cmos sensör ün daha az enerji tüketimini çok uzun yıllardır lehine kullanmıştır.%80 parça bulunması olasılığı çok mühim bir açıkara farklılık, ne diyeyim ki gerekli cevap zaten verilmiş,makinanın iriliği, yani avrupa ve amerikada o çok beğenmediğiniz 400D,450D küçük taşıması rahat ve kaliteli bir DSLR olduğu için çok satıyor.Sadece eli büyük insanlara makina üretilmiyor,Nikon D70 D70s serisinden sonra neden küçük body üretmeye başladı, anladıki küçük body isteyen kullanıcı kesimide var.Bayanlar yada eli küçük olan erkekler.Yani neleri açıklıyorum, body nin daha büyük olması o markayı açıkara lider mi yapar..
Son sözünüze Eywallah demekten başka bir çare yok gerçekten giriş seviyesi DSLR makinalarda nikon yanında kaliteli kit lens veriyor.ama kaçırdığınız nokta şuki Canon da D5 yok 5D diye bir makina var. "Canon 18-55 dandik lens verir. Hemde D5 bile olsa. Yuh yani..... " bu sözünüzden de ne kadar bildiğiniz ortadadır ki 18-55 Ef-s lenstir 5 ve 1 serisine takılmaz kitte yanında hiç olamaz, zaten 5D nin yanında 24-105 f/4 L verilmektedir.
İşte yazdıklarınız ortada benimkilerde öyle, lütfen rica ediyorum bilip bilmeden yazmayın, çünkü bilmeyenlerin kafasını daha da çok karıştırıyorsunuz.D5 in yanında bile 18-55 verilir açıklamasının ardından sizden tavsiye almak çokta sağlıklı gözükmüyor.
Bu arada aeron yazdıklarını foruma girdiğimde denk geldikçe okuyorum, doğru yaklaşımlar ve doğru açıklamaların var,eywallah kardeş..
Herkese iyi bayramlar.
canon al basin agrimasin kesinlikle profosyonellik dusunuyorsan canon bence en iyisi ...
ısrarla aynı edep çizgisindeki tarzınızı devam ettirdiğiniz için;
eos, gün gelir ekonomik durumlar bir başka şirkete geçersin inşallah çizgini korursun ..
iddalı olduğu söylenen ifademin sadece kişisel kullanımım ile ilgili olduğunu, herhangi bir ölçüme dayanmadığını (bu kelimeler ile olmasa da- bazıları ima olarak) yazdım..
halen yanlış yönlendirme diye tutturmuşsunuz ,
makineyi elime alıp çekim yaptığımda hissettiklerimi siz nerden bilebilirsiniz ...
kullanım, rahatlık ve bütünleşme olarak nikon benim için canondan daha önde , bunun sensörle ,pil ömrüyle veya diğer teknik özelliklerle bir ilgisi yok ...
açıklama konusunda halen kanıt istemeninde bir geçerliliği yok ...
zaten soru da tuzaklarla dolu , canon mu nikon mu?
d40 ile 40d ya da 350d ile d300 mukayese edilebilir mi?
model olarak sorulsaydı teknik olarak +/- ler yazılabilirdi.
artık bu konuda anlamadık açıklama bekleriz şeklinde bir yaklaşım olursa diyebileceğim ve yapabileceğim bir şey yok, oldukça açık yazdığımı sanıyorum ..
bölüm teknik bölüm değil, satın alma rehberi ve kişisel kanaatla ilgili, teknik bölüm olsaydı bu şekilde yazmazdım...
mesela bladegs "canon al başın ağrımasın kesinlikle profesyonellik düşünüyorsan canon bence en iyisi" demiş, kendi fikridir ve tartışmaya mahal yoktur ...
ticari nedenlerle bazı incelema siteleri canon bazılarıda nikonu ön plana çıkarıyor...
nikon nerde iyiymiş derseniz mesela ken rockwell 'in sitesi derim
10 tane site çıkarırım, sizde 10 tane canon iyidir diyen , kör dövüşü uzar gider...
son olarak geçmişte kısa bir süre nikon kullandım ve makineyi sattım, nikona çok meraklı olsam(körü körüne) tekrar nikon alırdım, fuji s5 pro kullanıyorum ve memnunum...
tanımadığınız ve tanışmayacağınız bir insan (ki bu ben oluyorum) çeşitli hakaret içeren sıfatları yazarken bir daha düşünmenizi istiyorum , bilmukabele ...
sağlıcakla ....
Şimdi,
Nikon D40-D40X-D60/Canon 1000D Grubunda Canon iyi duruyor...
Nikon D80/D90-Canon400D-450D grubu içinde Nikon önde bana göre...
NikonD200-D300/Canon30D-40D-50D grubu içinde yine Nikon önde (Özellikle D300 ile bu grupta Nikon açık ara önde)
Nikon D3-D700/Canon 1D serisi-5D-5DMK2 grubu içinde Canon önde gözüküyor.
Bence Canon'da Nikon D300'ün alternatifi olabilecek bir makine yok,
Nikon'da da 5D-5DMK2 nin alternatifi olacak yok (5D çıktığında zaten bu kategoide Nikon'un hiç makinesi yoktu, Bu gün ise 5DMK2 D700'den daha iyi duruyor)
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
076930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1204819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0509906 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8