Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Nikonmu
Merhabalar
aranıza yeni katıldım suana kadar amötör olarak basit bir digital makine ile
çekim yapmaktaydım.Fakat işi biraz profesyonelleştirip profesyonel bir makine almak istiyorum.Fakat henüz kara vermiş değilim.
Hangi marka yı ve markanın ürününü tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkür ederim
HOSCAKALIN
Neşeli , renkli fotoğraflar çekmek , bol bol kullanmak kusur görmeyip mutlu olmak
için Nikon.
En güzeli aramak, kılı kırk yarmak, her fotoğrafın kusurunu arayıp dahada iyisini çekmeye uğraşmak için ; kısaca ayrıntıcı kişilikli iseniz Canon.
alın.
ben fuji kullanıyorum...
nikon mu , canon mu dersen...
açık ara nikon önde derim...
bu fotograf neden keskin değil neden renkleri soluk dersen canon...
önce bir fotoğraf kursuna git derim...
bu fotograf neden keskin değil neden renkleri soluk dersen canon...
Bi insanın bunu söylemesi için ya zırcahil, yada rakip firmanın satıcı / çalışanı olup da art niyetli olması lazım..
herhalde gerçekten böyle düşünmüyordur.sanırım şaka yaptı arkadaş.
kötü laf sahibinindir...
sözüm canonun üç rakamla isimlendirilen serileri için... tabii ki 5d , 30 d gibi makineler iyidir...
forumlarda binlerce kere tartışıldı sensör yapıları ..
son söz hiçbir markayla ticari bağlantım yok ve fuji kullanıyorum , marka fanatikliği yapmak cahilliktir ...
Sevgili kardeşim ben sana kötü bis söylemedim ki kötü söz sahibinindir diyosun..yani amacım sana sataşmak felan değil ki neden sataşayım ama öyle bir yargıda bulunmuşsun ki insan ister istersemez cahilce demekten kendini alamıyor..ancak yine de kötü bir söz olarak algılıyorsan tabii ki sahibinindir ve de o söz bana ait zaten
sözüm canonun üç rakamla isimlendirilen serileri için... tabii ki 5d , 30 d gibi makineler iyidir.
Canon'un üç rakamlı serilere ait APS-C sensörlerle iki rakamlı serilere ait APS-C sensörlerinin arasında , çözünürlükleri dışında teknik ve teknolojik anlamda hiçbir fark yoktur.Kaldı ki olsa bile (ki yok ama hadi olsun farzedelim...), sonuçta fotoğraın oluşumunda tek etkili faktör, ilgili makinenin sensörü değildir.başta kullanılan objektif olmak üzere fotoğrafın hangi formatta çekildği ( RAW yada JPEG) de çekilen fotoğrafların keskinliğine, renk doygunluğuna ...bire bir etkide bulunur.Eğer jpeg çıktıları için bahsedecek olursak, makinelein işlemcileri (işte canon'un digic işlemcisi, nikon'un expeed işlemcisi) fotoğrafa '''kendi kafalarına göre''' bir doygunluk, kontrast, keskinlik..v.b...verir ki bu da o firmnın fotoğrafa olan bakış açısının bir göstergesidir..Mesela JPEG çıktılarda Nikon'un renkleri daha keskindir ancak bu keskinlik Nikon'un aman aman bi makine olmsında kaynaklannmaz; sadece cihaz içindeki yazılım tarafından verilen bir keskinliktir..
......
nikon mu , canon mu dersen... açık ara nikon önde derim.
Esasında sorunun temeli yanlış..Gerek Canon gerekse Nikon, 90 seneye yakındır bu fotoğraf sektörünün içinde olan, bu sektörün amiral gemisi olmuş iki firmasıdır..Hiçbirinin birbirine karşı bariz bir üstünlüğü asla yoktur..sadece kriter kriter eele alırsak, birbirlerine karşı üstün oldukları yada zaaflarının olduğu noktalar vardır.Ama bunun dışında Canon yada Nikon'u, diğerine bariz şekilde bir üstün göstermek asla doğru değildir..Nikon açık ara öndeyse neye göre ve nasıl önde biraz açsan da biz kendini yetiştirmek isteyen bu kardeşlerine biraz ışık tutsan..bizler de iki kelime bişeyler öğrenmiş olsak..
#aeron' tarafından 06.12.2008 12:02:11 tarihinde düzenlendi.
ii günler arkadasım
bence nikon d300 al derim müthiş bişey
fotograf bir sanat dalı ise değerlendirme beğeni ile sınırlıdır. makinedeki sensörün modeli , işlemcisi , kaç mp olduğu , iso başarısı izleyiciyi ilgilendirmez .
http://www.fotokritik.com/kullanici/Renoir
linkteki fotografçı canon kullanır ve fotograflarını çok beğenirim (genelde beğeneni çoktur).
kuş fotografı çekenlerde cano kullanmayı sever , 1.6 odak uzaklığı çarpanı etken olabilir ...
nikon d40 ile d200 aynı işlemci ve aynı aileden sensöre(boyut ve piksel farkı olsa da) sahip 2 makine olarak aynı afs lensi kullanıpta her 2 makinede benzer iq fotolar alabilir miyiz?......
soru nikon mu canon mu şeklinde olmasaydı , bazılarına göre yavaş kabul edilse de (saniyede 2 çekim hızı- kaldı ki son 25 yıldır hiç ardışık çekim yapmadım) fuji s5 pro derdim ... fanatizm olarak değil , fanatizm kelimesi içinde dogma ve cehaleti barındırıyor zaten...
makine tercihi kişiseldir, başkalarının fikri ile olmaz ya da çok yakın biri tarafından değerlendirilip tavsiye edilebilir ; dün 2 arkadaşıma e 510 çift objektifli kit tavsiye ettim (belki bu arada almışlardır), çünkü fotografçılığa bakışları , yapacakları yatırım vb. nedenler ile onlara en uygun olandı ...
dükkana gidip eline aldığında , hatta bir iki fotograf çekip denediğinde alacağın modele karar verebilirsin .
açık ara nikon dememin sebebi de sadece kişiseldir ...
kişisel olma sebeplerini de yukarıda özetledim ... arkadaşım canon kullanır , ama hiçbir zaman bodyleri yumurta tokuşturur gibi tokuşturmadık , herkes sevdiğ makine ile mutlu .
#appendix' tarafından 06.12.2008 12:52:36 tarihinde düzenlendi.
Yani konuyla ne alaka yazdıklarınız pek anlamadım..
nikon d40 ile d200 aynı işlemci ve aynı aileden sensöre(boyut ve piksel farkı olsa da) sahip 2 makine olarak aynı afs lensi kullanıpta her 2 makinede benzer iq fotolar alabilir miyiz?
izleyiciyi ISO başarısı, MP..gibi kavramlar ilgilendirmediği gibi makinenin IQ!su da ilgilendirmez o halde.. Sonra mekine kişisel tercihdir demişsiniz..Tabii ki kişisel tercihtir ama benim size sorum neden ''açık ara Nikon'' tavsiye ediyorsunuz onu sormuştum?Onun da yanıtını bulamadım...
#aeron' tarafından 06.12.2008 13:23:44 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
076930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1204819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0509906 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8