hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

60 Günlük Sony A-100 Macerası

İlk olarak bunun bir test olmadığını belirtiyim, Pek çok yabancı sitede test sonuçları yayınlandı, yakında bu sitede de A100 testinin yapılacağı söyleniyor. (Yabancı dili iyi olmayan arkadaşların çok işine yarayacaktır)
Buradaki amacım Alfa 100”ü aldığımdan buyana 50-60 günlük kullanımda edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi (sözden daha çok fotoğraflarla) sitedeki arkadaşlarla paylaşmak.

Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor.

Metal olan lens yuvasını çevreleyen geniş bir alan da yine metalden yapılmış, büyük ve ağır lenslerin güvenle kullanımını sağlıyor.

En çok kullandığım özelliklerin başında hiç şüphesiz SSS (Sarsıntı Önleme Sistemi) ve MLU (ayna kilitleme özelliği) geliyor. SSS beklediğimden çok daha yararlı çıktı.

Makinanın tüm teknik özelliklerini saymaya gerek yok sanırım, SnOcaklıların açtığı başlıkta yeterince yer alıyor zaten. Burada merak edilen bir husus olduğunda yada benim önemli bulduklarımı yeri geldikçe örnek fotoğraflarla yansıtmaya çalışacağım.

Şimdilik bir fotoğrafla söze nokta koyalım.

#hbaykal' tarafından 19.10.2006 02:37:56 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 20.10.2006 19:20:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2006, 02:35 - İp: 85.***.**2.239
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

eyvah eyvah !!!

cüneyt hocam bende teşekkür ederim paylaştığınız için.. fikir verici hoş bir fotoğraf..

ama mesajınız "topikler savaşı" na yol açacağına benziyor..

markalar ve makinalar arası savaş zaten var da....

Tarih: 15 Mayıs 2007, 18:27 - İp: 85.***.**0.239
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Cüneyt Bey,
Fotoğrafınız örnek güzellikte. PS uygulaması yapmadığınızı söylüyorsunuz hep, burada var mı?
Makinam henüz gelmediğinden bazı ifadeleri anlayamıyorum:
(semi-auto) nedir?

Tarih: 15 Mayıs 2007, 18:52 - İp: 88.***.**5.78
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Mesut Bey,

Bu poz, RAW çekildi, Adobe Lightroom yazılımı ile, RAW'dan JPEG'e müdahalesiz dönüştürüldü.

semi, yarı demek, semi-auto da, yarı otomatik, diyafram veya enstantane öncelikli modlarda, exif bilgilerini okuyan program öyle diyor.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 20:36 - İp: 81.***.**0.239
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

PS uygulaması yapmadığınızı söylüyorsunuz hep...

Bir konuyu aydınlatmak fayda görüyorum. Örnek olması açısından, bu başlık altına yüklediğim fotoğraflar için PS müdahalesi yoktur diyebiliriz, olanlar olmuş ise altında belirtmişimdir. Ama bu benim hiç bir fotoğrafıma PS müdahalesi yapmadığım şeklinde anlaşılmasın. PS müdahalesi yapmamışsam, Lightroom müdahalesi yapmış olabilirim.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 20:45 - İp: 81.***.**0.239
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bu günlerde kafayı arılarla bozdum...

Tarih: 15 Mayıs 2007, 21:04 - İp: 88.***.**2.133
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hakan fotografların her zamanki gibi çok güzel
gözlerinden öperim...
faruk fayzin amcan

Tarih: 15 Mayıs 2007, 21:27 - İp: 85.***.**6.79
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Hakan,
İlk fotoğraftaki derinlik çok güzel. Sanırım yeni objektif gerekecek bu başarılara.
Arılar sigortalı mı!...

Tarih: 15 Mayıs 2007, 21:34 - İp: 88.***.**1.215
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Süheyl amca teşekkür ederim.

Mesut Abi, çok sağolun.
Aslında makro olmayan bir objektifle yakın çekim fotoğraf çekmeye çalışıyorsum işte, hem de 200mm de
Bahar gelince makro aşkım depreşti. DSLR_Like kullanırken içimde ukde kalmıştı havada uçan arı çekememiştim o kadar uğraşmama rağmen. Malum deklanşör gecikmesinin uzunluğu yüzünden ....O nedenle sanırım sürekli arı çekip duruyorum.

Makro çalışırken bir şey dikkatimi çekti, kompaktlar kadar kolay değil dslr lerde bu makro işi.
Makinenin AF sistemi çok kolay aldanabiliyor, sonuçta aslında odaklamak istediğimiz çiçek yerine alakasız bir çiçek de odağa girebiliyor, asıl hedef ıskalanabiliyor. Çok dikkat etmek gerek sanırım.
Halbuki s0ny h2 de hiç böyle dertlerim yoktu Odak mekanizması hiç hassas olmadığı için istesem de daldaki bir çiçek yerine diğerine odaklayamıyordum.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 21:46 - İp: 88.***.**2.133
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bu arada Süheyl ,
100mm makronu al da biraz kırlara çık, imzanda boş boş yatmasın

Tarih: 15 Mayıs 2007, 21:50 - İp: 88.***.**2.133
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

hakan o kadar makro fotograf yayınladı el insaf.
makro çekim gerçekten rezalet bana askerliğimi hatırlatır bol bol sürünüyorum ve iki saat bir arı veya sineğin peşinden koşman gerekiyor
birde sana bir müjde vereyim..benim makro lensin manuel af modu bozuldu otomatik af modunda kullanıyorum

Tarih: 15 Mayıs 2007, 22:20 - İp: 85.***.**6.79