l.o.g
l.o.g (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon D80 Sorun

nikon d80 fotoğraf makinem var ve bir kaç ay önce üç sorunla karşılaştım ve hala bu sorunların nedenini ve nasıl çözeceğimi bulamadım. birinci sorun kötü çekim: makine tüm modlarda inanılmaz kötü çekiyor. portre, manzara, gece, M,A,S,P vb. modlarda fotoğraflar çok kötü çıkıyor. ikinci sorun otomatik modda hiç çekmiyor: makineyi otomatiğe aldığımda her şey normal gözüküyor fotoğraf çekmek için düğmeye basınca önce makine kendi kendine ayarlamalarını yapıyor otofokus filan ama fotoğraf çekmiyor. üçüncü sorun ise vizörden içeri bakınca karşıyı görememem: her tarafı siyah gösteriyor. eğer fazla ışık varsa güçlükle görebiliyorum çekeceğim yeri. yardımcı olun lütfen. şimdiden teşekkürler.

Tarih: 8 Haziran 2010, 12:46 - İp: 77.***.**2.56
l.o.g
l.o.g (üye)
Yurtdışı / Amatör

yaptığın tüm yardımlar ve verdiğin tüm bilgiler için çok teşekkür ediyorum. site içinde ayrıca teşekkür ediyorum. bu arada sorunu hallettik . eskisi gibi çekmeye başladı makine. sorun o söylediğimiz kolcuğun seninde dediğin gibi biraz içi doğru yatmasından kaynaklanıyordu. kolu dışarı doğru bastırınca düzeldi ve yerine oturdu. tekrardan herşey için çok teşekkürler.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:33 - İp: 77.***.**2.56
kelleci111
kelleci111 (üye)
İstanbul / Meraklı

Selam,

Bir küçük uyarı:

Bahsettiğiniz diyafram kolu belli bir açıda durmalıdır. Eğer açısı durması gerektiğinden farklıysa, diyafram değerinde şaşma olacaktır. Bu açıyı yetkili serviste bir cihazla ölçerler.

Tarih: 11 Haziran 2010, 11:26 - İp: 78.***.**6.75
l.o.g
l.o.g (üye)
Yurtdışı / Amatör

bilgi için teşekkürler. bunu bilmiyordum. şimdi makine düzeldi fakat en yakın zamanda bir tamirciye göstermek lazım madem ki belli bir açısı var.

Tarih: 12 Haziran 2010, 00:08 - İp: 77.***.**1.162