Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
valla güzel olmuş hayvanın sakalları bile çıkmış yav ama sen daha iyisini yaparsın usta merakla bekliyoruz diğer fotoları hadi kolay gelsin
inşallah.daha acemisiyim. Yarın Allah nasip ederse çıkıyorum ava.
HEle bu ultra makronun büyütmesini bir görseniz. akıllara zarar.bu yolladıklarımdan 20 kat daha fazla.
pazarbey iştahlandırıyorsun bizi gecenin bu saatinde allahtan yarın pazar heralde boş vaktin çoktur sırf bunu almak için ankaraya gidecem yav satışa çıkana kadar senin makrolarla iştahımız iyice kabaracak anlaşılan gaza gelip iki üçtane alacam diye korkuyorum inşallah fazla fiyat istemezler
Bence diğerlerinden ziyade dcr 250 çok daha avantajlı. Sanırım büyütme oranı tamron 90 mm ile aynı. yeterde artar bile. Ama dahada olsun dersen o zaman tabiki ultra.
usta hele sen bi fotoları çek ona göre bi kara verelim sonrada düşelim böceklerin peşine ama fiyatlarda önemli tabiki böceklerde fotoğraflarını çekiyoruz diye para kopartabilirsek durum değişir tabiki
aslında fiyatlarda önemli. ben bir sorayım bakayım.
çok iyi olur pazarbey makinayı satıp lens almayalım sonra
Sabah çıkıp yeni makrolar çektim. dcr 250 bir harika. Fuji büyük hata etmiş bu lensi daha önce getirmemekle.
Bir kara sineğin gözü 800x600 ün içine ancak sığıyor. Petek gözün tamamı ortada. İnanılmaz bir büyütme.
Lakin netleme biraz zor oluyor.Çünkü yaklaşık 13-15 cm den netleniyor. Bunun için netlemede sorun yaşayacak olanlar biraz daha az büyütme karşılığında close up lensi alabilirler.
pazarbey close up la çekilmiş bir kaç foto eklersen sevinirim
Tamam ekleyeyim. Hem close up hemde dcr 250 ile çekilenlerden ekleyebiliirm.
İlgili olabilecek konular
-
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
01703 Oca. 2025, 19:04
prodersler -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
08701 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk